Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2011, 15:58:51
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Cunosc absurdul acestei concepții ortodoxe: un Hristos în mormânt, Unul în Iad și Unul în Rai simultan. Un fel de trinitarianism aplicat doar Persoanei a II-a a Dumnezeirii. În Scriptură nu găsiți așa ceva! Interpretarea haotică a textului din 1 Petru 3 nu vă dă dreptul să-mi impuneți o asemenea concepție. Eu rămân doar la ce stă scris. Și stă scris că Hristos a murit și a înviat (în această ordine) pentru noi.

Eu nu mă lansez în speculații cu privire la natura tainică a lui Dumnezeu (și aceasta chiar este o Taină - deși nu e numită ca atare în BO), însă am convingerea că Hristos n-a "făcut pe mortul" sâmbăta mare în mormânt hălăduind pe cine știe ce coclauri fantastici.

Natura tainica a lui Dumnezeu a luat trup de om, da ? Atunci Dumnezeu s-a facut VAZUT, a fost efectiv palpabil, a existat o unire intre acel trup si acel suflet.
Si sa va zic ceva: Dumnezeu poate fi simultan oriunde si oricand vrea el. A demonstrat-o si inainte, si dupa inviere.
Numai ca adventistii (si iehovistii) contesta acest lucru; ei au fie un dumnezeu foarte limitat si neputincios, care nu poate sa faca ce si cum vrea el, ci dupa cum ar vrea E. G. White, fie un personaj care de fapt nu e Dumnezeu, ci doar poarta o eticheta pe care scrie "Fiul lui Dumnezeu".
Caci doctrina dvs. e conditionata de teologia acestei fondatoare a AZS, E. G. White.
Numai ca mai ramane o problema: 1 Timotei 2, 12: "Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul". Or, din moment ce invatatura dvs. incepe cu o femeie, cred ca deja sunteti in afara oricarei reglementari biblice.

Numai dvs. veniti cu afirmatii de tip materialist dialectic si istoric, iar nu Biserica. Ca si marxistii, dvs. sustineti ca sufletul moare odata cu trupul.

Intrebarea era foarte clara: Hristos-Dumnezeu , dupa ceasul al 6-lea, cand a murit pe cruce, a fost total mort si inconstient din cauza ca trupul era mort ? A murit si esenta divina din el odata cu trupul, si in consecinta Fiul a fost inexistent ca persoana pana duminica dimineata, cand a inviat ?

Prin raspunsul dvs. evaziv, serviti argumente tuturor dusmanilor lui Hristos:
- unii vor spune ca Hristos e un simplu mit, asa cum incercati acum sa sustineti dvs.;
- altii vor spune ca da, a existat un fel de erou numit Hristos care de fapt, fiind doar un mort ca toti mortii, a fost un simplu om.
- toti vor spune ca , in lipsa unei argumentatii satisfacatoare, cei care cred (cumva) in dumnezeirea lui Hristos isi ascund mitologia in spatele expresiei "Taina lui Dumnezeu".

Pe de alta parte, daca chiar ati studia scrierile BO (nu ceea ce crede cutare pastor sau cutare forumist despre BO, ci chiar scrierile BO !), ati vedea acolo ce considera Biserica drept Taina exclusiva a lui Dumnezeu si ceea ce este Taina lui Dumnezeu impartasita oamenilor in Biserica.
Caci una e Taina intruparii Fiului ca om, si alta e Taina infierii omului de catre Dumnezeu. La prima nu au acces oamenii, la a doua au.

La dvs. cum e ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38