Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2011, 22:58:54
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Si cum isi vor da seama ca eu vreau sa ma inchin si nu sunt un simplu turist?? Ce,trebuie neaparat sa fiu insotit de un preot sau sa fac parte dintr-un grup de pelerini? Ca sincer sa fiu,la prima vedere nu prea am "fata" de crestin :)) Pot foarte bine sa fiu cu parintii,cu prietena etc. si trecand pe langa o manastire mai importana sa vreau sa ma inchin. Ce fac in cazul asta,stau sa ma cert si sa ma tiganesc la poarta bisericii incercand sa le explic ca eu sunt credincios? Pai ca-i asta,daca mai incep sa ma si "laud",mi-am pierdut si ultimul gram de smerenie... In fine.
Asta nu pot eu sa va spun, dar puteti zice asa celui de la ghiseu: parinte (sau maica) , eu sunt la inceputul credintei, am venit aici sa ma inchin, sa ma rog, sa caut un raspuns la o intrebare legata de credinta, nu sa casc gura la pereti sau sa fac poze. Daca stiam ca trebuie sa platesc pentru asta, ma inchinam acasa si cautam raspunsuri pe net. :D

PS Nici eu n-am fata de crestin. Multa lume ma intreaba daca sunt "muslim"...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 23:00:54
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Asta nu pot eu sa va spun, dar puteti zice asa celui de la ghiseu: parinte (sau maica) , eu sunt la inceputul credintei, am venit aici sa ma inchin, sa ma rog, sa caut un raspuns la o intrebare legata de credinta, nu sa casc gura la pereti sau sa fac poze. Daca stiam ca trebuie sa platesc pentru asta, ma inchinam acasa si cautam raspunsuri pe net. :D
Sau mai bine spun ceea ce le-a zis Hristos fariseilor,si fac cale-intoarsa! Apoi intru in prima biserica ce va avea usile deschise si pentru mine pacatosul... Sunt convins ca Dumnezeu va fi si acolo!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 00:27:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Sau mai bine spun ceea ce le-a zis Hristos fariseilor,si fac cale-intoarsa! Apoi intru in prima biserica ce va avea usile deschise si pentru mine pacatosul... Sunt convins ca Dumnezeu va fi si acolo!
:)

Probabil daca toti ortodocsii pelerini ar face asa, cei de la manastirile care au taxa de intrare ar ajunge la concluzia ca mai bine sa castige 1 leu din lumanarile pe care le apride omul daca intra, decat sa nu castige nimic pentru ca omul nu
intra din cauza taxei.

Eu as intelege existenta taxei pe fotografiat / filmat, pe cea pentru intratul cu masina in incinta (mai sunt si cazuri dintr-astea), dar nu si taxa per om, ca vizitator. Mai ales daca omul vine sa se inchine, nu sa faca picnic ...

Alta situatie din Grecia ( tot la Meteora ): numai ortodocsii sunt admisi in anumite locuri din manastiri, mai precis acolo unde sunt sfinte moaste la care se pot inchina; pentru non-ortodocsi, e doar ce se poate vedea si cat de cat pricepe de catre ei.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 00:34:48
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
:)

Alta situatie din Grecia ( tot la Meteora ): numai ortodocsii sunt admisi in anumite locuri din manastiri, mai precis acolo unde sunt sfinte moaste la care se pot inchina; pentru non-ortodocsi, e doar ce se poate vedea si cat de cat pricepe de catre ei.
De unde stiu cine este ortodox si cine nu?
Vechi 18.02.2011, 00:43:54
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Preotii si calugarii dupa imbracaminte; iar mirenii dupa felul in care isi fac cruce, etc.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 01:14:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ortodoxul, cand intra intr-un locas de cult, are un comportament specific, exact cum spune si d-na Miha-anca.
Nu veti vedea un protestant, un necrestin sau un ateu facand cruce sau inchinandu-se la icoane.
Personalul monahal de acolo are ochul format. Unii dintre ei chiar pot sa vada in sufletul omului.

Acum cativa ani, eram la Marele Meteor, unde intrarea pentru vizitare se plateste, si era zi de vizita (nu e deschis chiar zilnic pentru vizitatori). Apare chiar cand intram un civil cu barba si ii spune celui de la bilete: "imi papas, istin Romanias", adica e preot si roman. Si avea si ceva ca o legitimatie in mana. Dar cel de la bilete s-a uitat la el cateva clipe si l-a poftit inauntru cu cea mai mare consideratie, fara sa se uite pe legitimatie.
Si se vedea ca nu e doar un curios care vine sa vada "fenomenul Meteora".
M-am dus dupa om si i-am vorbit in greaca, dar mi-a raspuns in engleza ca nu stie decat cateva fraze ...asa ca am dat-o pe romaneste.
Se intampla ca el sa fie unul din preotii de la care am cules si informatiile postate mai sus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
spaga in spitale :obicei "crestinesc" roxanapopa70 Reguli generale de utilizare a forumului 88 02.04.2012 23:25:10
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . cocacoc Generalitati 341 04.09.2010 12:03:49