![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Rugăciune către Sfinții Arhangheli
Doamne Dumnezeule, mare Împărate și fără de început, trimite Doamne pe Mihail Arhanghelul și slujitorul Dumnezeieștii Tale slave să gonească pe toți vrăjmașii care se luptă cu noi, și în ceasul ieșirii sufletului meu din ticălosul meu trup, să fie lângă mine și să mă izbăvească de vrăjmașii cei ce-mi chinuie sufletul în ceasul morții sale, și pe Gavriil – vestitorul Prea Curatei Fecioare, pe Rafail, tămăduitorul, neputințelor sufletești și trupești, pe Uriil, Salatiil, Egudiil și Varahiil, trimite Doamne Arhanghelii și îngerii Tăi spre ajutorul nostru, ca să ne scoată de la vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. O, Dumnezeieștilor, șapte Arhangheli, nu ne lăsați pe noi, cei ce scăpăm la acoperământul vostru, certați-i pe toți cei ce se luptă cu noi, și-i faceți pe ei, ca pe niște praf pe fața pământului, cu puterea voastră cea sfântă. O, Dumnezeieștilor Arhangheli și îngeri, cei cu pioase aripi, întâilor voievozi ai cereștilor puteri, nu ne lăsați pe noi, cei ce ne rugăm și cerem ajutorul vostru. O, minunaților Arhangheli și îngeri păzitori ai noștri cei nebiruiți, fiți nouă ajutor întru toate ispitele ce ne împresoară de la diavoli și de la oamenii cei răi, în scârbe, în boli și de toate felurile de nevoi, și ne păzește de tot felul de răutăți sufletești și trupești. O, marilor șapte Arhangheli, Mihaile, Gavriile, Rafaile, Uriile, Salatiile, Egudiile și Varahiile, nu ne lăsați pe noi, Arhanghelilor izbăvitori de toată înșelăciunea diavolească, biruiți pe toți cei ce se împotrivesc nouă. Cu puterea cinstitei și făcătoarei de viață Cruci a Domnului, cu rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și cu ale tuturor sfinților, a marilor Arhangheli și îngeri Mihaile, biruitorule al vrăjmașilor, biruiește pe toți cei ce se luptă cu noi, Gavriile, vestitorul Prea Curatei Fecioare, Rafaile, tămăduitorul neputințelor omenești, tămăduiește neputințele noastre, cele sufletești și trupești, Uriile, care ești raza focului dumnezeirii, luminează-ne și pe noi cei întunecați. Salatiile, rugătorule către Dumnezeu pentru toți oamenii, roagă-te și pentru noi păcătoșii și ne îndeamnă la rugăciune, la blagoslovenia lui Dumnezeu, care-i întărește pe cei ce se ostenesc, întărește-mă și pe mine, la nevoință și la petrecere monahicească să-mi spovedesc păcatele și sporire la faptă bună dăruiește-mi. Varahiile, dătătorule de blagoslovenie și mijlocitor al facerilor de bine, mijlocește și pentru mine blagoslovenia lui Dumnezeu și mântuirea și facerea de bine, pentru toate cele sufletești și trupești. Ajutați-mă pe mine, nevrednica roabă a voastră, și ne izbăviți de cutremur, de potop, de foc, de sabie și de moarte năprasnică și de tot înșelătorul vrăjmaș. Și ne izbăviți pe noi și pe toți cei ce se roagă vouă întotdeauna, acum și pururi și în vecii vecilor. Amin.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
(din Cartea „Scoala Rugaciunii“ – Mitropolit Antonie de Suroj)
„Doamne, nu știu ce să cer de la Tine. Tu singur știi ce-mi trebuie. Tu mă iubești mai mult decât ma pot iubi eu. Dă-mi să-mi văd nevoile mele care sunt ascunse de mine. Nu îndrăznesc a cere nici cruce, nici mângâiere, numai să stau în fața Ta, inima mea îți este deschisă. Pun toată nădejdea mea spre Tine. Tu vezi nevoile mele pe care eu nu le știu, vezi și fă cu mine dupa mila Ta. Zdrobește-mă și mă vindecă. Lovește-mă și mă vindecă. Mă cuceresc și tac înaintea voii Tale celei sfinte prin judecățile Tale cele nepătrunse de mine. Mă duc pe mine spre jertfă Ție. N-am dorință afară de dorința de a împlini voia Ta. Învață-mă să mă rog, însuși Te roagă Întru mine. Amin! ”
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mii de multumiri!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Merita citita aceasta carte! Ai multe de invatat din ea!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
O iarta-mi, te rog Doamne, atatea rugaciuni
Prin care-ti cer doar paine si paza si minuni Caci am facut adesea din Tine robul meu Nu eu s-ascult de tine, ci Tu de ce spun eu. In loc sa vreau eu Doamne sa fie voia Ta, Iti cer, iti cer intr-una sa faci Tu voia mea: Iti cer s-alungi necazul, sa-mi lasi un loc in Rai Si sa-mi slujesti in toate, sa-mi dai, sa-mi dai...sa-mi dai. Alunga felu-acesta nebun de-a ma ruga Si-nvata-ma ca altfel sa stau in fata Ta. Nu Tu s-asculti de mine, sa faci tot ce spun eu Ci eu s-ascult de Tine si robul sa fiu eu. |
|
|
||||
|
||||
|
"Daruieste-mi Doamne sa ajung la cunostinta adevarului. Prelungeste-mi viata pana voi aduce Tie roada de pocainta adevarata; sa nu ma iei la jumatatea zilelor mele, ci inainte de a ma intoarce in pamantul din care am fost luat, binevoieste sa ma intorc la Tine, Dumnezeul meu. Iar cand, intru adancul intelepciunii Tale, ai randuit a pune capat vietii mele pe pamant, atunci, mai inainte fa mie cunoscuta moartea mea, ca sa se gateasca sufletul meu spre a Te intampina." (o rugaciune a parintelui Sofronie Saharov)
|
|
|
|||
|
|||
|
Fecioara Prea Curata,primeste ruga mea,
In moarte si in viata sa fiu mereu a Ta, A Ta intru primejdii,a Ta in jalea grea, A Ta in suferinta acum si pururea. Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine, Ca Tu esti prea cinstita,ma aperi si pe mine, Ajuta-ma sa sufar,ajuta-ma sa lupt, Si sa ma rog la Tine cu glasul neintrerupt Puternica Stapana,doar Tu poti sa m-ajuti, Cu ruga Ta fierbinte,spre Fiul Cel de Sus. O,Maica a durerii,comoara fericirii, A toate iertatoare,limanul mantuirii, Podoaba laudata ,a cerului Sobor, A celor din primejdii,liman ocrotitor. Uitata-i Tu vreodata pe cel ce te-a rugat, Si cine de la Tine iesit-a rusinat? Deci strig cu pocainta in suferinta mea, Ajuta-mi dupa mila si indurarea Ta. Din moarte si durere ,spre Tine ma indrept, Si de la Tine,darul cel bun eu il astept, Aceasta mi-e credinta,cu ea traiesc si mor, Grabeste Prea Curata sa-mi vii in ajutor. Fecioara Prea Curata,primeste ruga mea, In viata si in moarte sa fiu mereu a Ta, A Ta intru primejdii ,a Ta in jalea grea, A Ta in suferinta,acum si pupurea. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 15:08:21 |
| sufletul nostru ANDREEA-CRISTINA | momosica | Umanitare | 0 | 23.09.2011 02:01:51 |
| Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 17:57:10 |
| Poze pentru sufletul nostru | cozia | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 08.01.2010 07:35:38 |
| Despre sufletul nostru | patinina34 | Generalitati | 31 | 10.03.2009 22:32:57 |
|
|