Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2011, 21:22:51
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Totuși, se pare că nu ați intrat în status epilepticus și nici nu ați murit, din moment ce scrieți pe forum. Desigur, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza remediilor homeopate, ci pentru că ați avut un noroc formidabil, pe care manualele dv de alopatie nu l-au putut prevedea.

PS (și off topic) Parcă dv erați cel care susținea că anticoncepționalele orale combinate nu acționează avortiv. V-ați mai documentat sau trebuie să mai aștept ?
Citit cu atentie ce am scris. In primul rand, nu am acuzat homeopatia, ci am acuzat medicul homeopat (si aici vorbesc de unul singur, nu de toti). In al doilea rand nu am spus ca remediile homeopate sau ca un noroc chior m-au ajutat sa nu se agraveze crizele pana la status epilepticus. In al treilea rand, ati ocolit raspunsul pe care il voiam de la dumneavoastra: ce se intampla cand asemenea medicamente sunt intrerupte BRUSC.
Crizele nu s-au agravat pana la un nivel f sever deoarece am reluat medicatia alopata.

P.S.: Da, eu eram acela. Nici dumneavoastra, si nici eu nu avem dreptate in totalitate: contraceptivele orale combinate (combinatiile estro-progestative) actioneaza prin 3 mecanisme:-inhiba hormonii de la nivel hipofizar, suprimand ovulatia(mai ales estrogenii); -actioneaza asupra mucoasei endometrului impiedicand implantarea ovulului(ambele in aceeasi masura); -are loc ingrosarea mucoasei cervicale, impiedicand patrunderea spermatozoizilor (mai ales progesteronii).
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 21:28:34
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Ceea ce am vrut sa evidentiez este ca acel medic nu si-a asumat responsabilitatea pt faptul ca a scos tratamentul alopat, sau (cel mai probabil) nu stia ce urma sa se intample prin oprirea medicatiei si nu a avut ce responsabilitate sa-si asume.
As vrea sa observati ca nu am atacat homeopatia, deoarece nu am cunostintele necesare pt a face acest lucru. In schimb, observ ca dumneavoastra atacati alopatia, si tot ce am facut a fost sa intervin in apararea ei prin cunostintele pe care le detin.

Last edited by razvan_andrei; 23.02.2011 at 21:35:12.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 21:41:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Ceea ce am vrut sa evidentiez este ca acel medic nu si-a asumat responsabilitatea pt faptul ca a scos tratamentul alopat, sau (cel mai probabil) nu stia ce urma sa se intample prin oprirea medicatiei si nu a avut ce responsabilitate sa-si asume.
As vrea sa observati ca nu am atacat homeopatia, deoarece nu am cunostintele necesare pt a face acest lucru. In schimb, observ ca dumneavoastra atacati alopatia, si tor ce am facut a fost sa intervin in apararea ei prin cunostintele pe care le detin.
Dar, domnule, acel medic homeopat ar fi făcut exact ceea ce ar face 99 de homeopați din 100: pesemne că dv nu cunoașteți faptul că homeopatia este incompatibilă cu anumite clase de medicamente folosite în alopatie. În cadrul acestor clase, pe unul din primele locuri se află antiepilepticele. ORICE homeopat care își respectă arta v-ar fi scos de pe ele. Mai brusc sau mai lent, după cum doriți. Dar v-ar fi scos de pe ele. Tratamentul homeopatic nu se poate nici măcar iniția atâta vreme cât luați chiar și un sfert de tabletă de diazepam pe zi.

Revenind la anticoncepționale, eu v-am explicat cele trei mecanisme de acțiune, dar dv ați contestat existența celui de al treilea. Convingerea dv era, pe atunci, că anticoncepționalele nu au efect avortiv. Recitiți, cu onestitate intelectuală, topicul respectiv.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 21:47:59
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Ati spus mai sus ca majoritatea medicamentelor actioneaza simptomatic. Este adevarat. Ganditi-va la o durere. Daca am gripa si am o durere de cap, nurofenul o sa-mi ia durerea, insa o sa actioneze simptomatic, la nivel talamic. Durerea dispare, gripa ramane. Daca insa iau un antiviral, virusul gripei va fi omorat, iar durerea va disparea (aici a fost un tratament indirect, prin care s-a eliminat ceea ce-mi provoca durerea). In cazul unei boli idiopatice, cum ar putea medicamentu alopat sau homeopat sa trateze cauza, odata ce ea nu se cunoaste? Presupunem ca prin anumite mecansime intime se actioneaza asupra cauzei, dar niciodata nu vom stii pana cand nu o vom descoperi cu adevarat.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 21:53:40
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar, domnule, acel medic homeopat ar fi făcut exact ceea ce ar face 99 de homeopați din 100: pesemne că dv nu cunoașteți faptul că homeopatia este incompatibilă cu anumite clase de medicamente folosite în alopatie. În cadrul acestor clase, pe unul din primele locuri se află antiepilepticele. ORICE homeopat care își respectă arta v-ar fi scos de pe ele. Mai brusc sau mai lent, după cum doriți. Dar v-ar fi scos de pe ele. Tratamentul homeopatic nu se poate nici măcar iniția atâta vreme cât luați chiar și un sfert de tabletă de diazepam pe zi.

Revenind la anticoncepționale, eu v-am explicat cele trei mecanisme de acțiune, dar dv ați contestat existența celui de al treilea. Convingerea dv era, pe atunci, că anticoncepționalele nu au efect avortiv. Recitiți, cu onestitate intelectuală, topicul respectiv.
Pesemne domnule ca nu stiti ca antiepilepticele provoaca farmacodependenta si ca intreruperea brusca declanseaza un sindrom de abstinenta. Ce inseamna sindrom de abstinenta? Boala se manifesta exact opus si de intensitate mult mai mare fatza de cum se manifesta sub influenta medicamentelor. Acel medic homeopat ar fi trebuit sa stie ca un asemenea tratament se scoate in 1-2 ani. Asta am incercat sa arat, dar ati tot ocolit acest lucru. Si de cand un om ce are un tratament ce ii provoaca farmacodependenta poate sa isi scoata 'dupa cum doreste' medicatia?
Oare e chiar atat de greu sa admiteti ca acel medic nu a stiut ce face? De ce incercati sa-l scoateti basma curata spunand ca homeopatele nu merg cu antiepilepticele? O fi adevarat, nu va contrazic, dar trebuia sa stie cum se scoate un asemenea tratatment. Sau asa faceti si dumneavoastra daca aveti drept pacient un epileptic?

Si revenind la anticonceptionale, probabil ca asa am spus. Oricum sunt de acord cu ele. Dar sa nu vorbim off-topic, pt ca nu are rost.

Last edited by razvan_andrei; 23.02.2011 at 22:03:01.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 22:07:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca insa iau un antiviral, virusul gripei va fi omorat,
Și ați văzut multe gripe tratate cu antivirale ?? Dacă nu, v-ați întrebat de ce doctorii preferă să le trateze cu nurofen ?

Observația dv este foarte justă și arată pe deplin goliciunea îngâmfată a alopatiei. Alopații, care îi acuză pe homeopați că nu procedează științific și nu țin cont de cauzele bolilor, ascund în expresii și sofisme adorabile propria ignoranță. Să luăm o boală atât de frecventă și de banală precum hipertensiunea arterială. În marea majoritate a cazurilor este vorba, de fapt, de o hipertensiune de cauză necunoscută. Acest lucru e disimulat în enunțul pompos al diagnosticului ca "hipertensiune esențială", sau "hipertensiune primară" ori încă "hipertensiune idiopatică". Aceste trei sintagme echivalente, făcute cu scopul ca publicul larg care nu a înțeles nimic să rămână cu impresia că parcă a înțeles și că în mod sigur doctorul a înțeles despre ce e vorba, ascund faptul că la 9 pacienți din 10 care au HTA noi nu știm din ce cauză au această boală. Drept care și tratamentele o "vindecă" exact la fel de mult ca nitroglicerina pe angina de piept sau diazepamul pe epilepsie. Amuzant este că studiile științifice dublu orb care arată superioritatea antihipertensivului a față de antihipertensivul b sunt contrazise de alte studii, tot dublu orb, care arată superioritatea antihipertensivului b față de a. Piața e foarte grasă și, spre deosebire de homeopatie, aici studii randomizate sunt la greu. Dar ce pretenții de știință pot emite oamenii, și cum ați vrea să-i cred, când azi vine la mine de la firma a și îmi spun că medicamentul lor e babarada, iar mânie vin de la firma b și îmi spun că în niciun caz nu e babarada, ci e radababa ?

Dacă tot am reamintit de anticoncepționale: de câte ori nu ați auzit de alopați care recomandă anticoncepționale "pentru reglarea ciclului" ? În realitate, nu reglează nimic, ci le suprimă cu totul. Când un homeopat le explică, în baza mecanismului de acțiune cunoscut, cât de neștiințifică este ideea că ai putea regla un ciclu prin suprimarea lui, ei rămân năuciți. Ne dau dreptate pentru o clipă, până vine pacienta următoare, căreia trebuie să-i regleze ciclul. Încă o nenorocită băgată în sistem !

Citat:
Sau asa faceti si dumneavoastra daca aveti drept pacient un epileptic?
Am avut puțini pacienți cu epilepsie. Tuturor le-am spus să aleagă. În nici un caz 1-2 ani nu este un termen rezonabil pentru a întrerupe tratamentul alopat spre a începe unul homeopat: nimeni nu așteaptă atât. Dacă nu îl pot întrerupe brusc, să reducă dozele ajungând la zero în maxim două săptămâni. Dacă nu pot, să rămână cu ele ! A da în același timp homeopate și antiepileptice este rea practică homeopatică. Întrebați pe orice coleg de specialitate, dacă nu mă credeți !

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 23.02.2011 at 22:13:41.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 22:17:56
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Eu am fost obiectiv pe tot parcursul discutiei. Voiam sa arat ca asa cum in alopatie exista medici idioti care dau antibiotice si aspirina la copiii sub 3-4 ani doar pt ca au racit putin, asa exista si idioti in homeopatie care se considera la fel de smecheri ca idiotii aia alopati, cand in realitate habar n-au ce fac. Intelegeti? Asta e treaba. V-am mai spus, nu am cunostinte in homeopatie, nu acuz homeopatia in sine, insa si homeopatia are reversul medaliei.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 22:22:07
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Am avut puțini pacienți cu epilepsie. Tuturor le-am spus să aleagă. În nici un caz 1-2 ani nu este un termen rezonabil pentru a întrerupe tratamentul alopat spre a începe unul homeopat: nimeni nu așteaptă atât. Dacă nu îl pot întrerupe brusc, să reducă dozele ajungând la zero în maxim două săptămâni. Dacă nu pot, să rămână cu ele ! A da în același timp homeopate și antiepileptice este rea practică homeopatică. Întrebați pe orice coleg de specialitate, dacă nu mă credeți !
Problema e ca nu se poate in 2 sapt. Poate cu unele medicamente aparute de curand pe piata, e posibil, si daca forma de epilepsie nu este grava. Insa in alte circumstante, in niciun caz nu se intrerupe in 2 sapt. Nu este etic sa-ti asumi un risc daca stii ce se va intampla.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 22:27:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Problema e ca nu se poate in 2 sapt. Poate cu unele medicamente aparute de curand pe piata, e posibil, si daca forma de epilepsie nu este grava. Insa in alte circumstante, in niciun caz nu se intrerupe in 2 sapt. Nu este etic sa-ti asumi un risc daca stii ce se va intampla.

Și ce propuneți dv: să se întrerupă în 1-2 ani, timp în care nu poate începe tratament homeopatic și ia tratament alopat în doze tot mai suboptimale ? Asta este alternativa etică pe care o propuneți, nu ?

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 22:31:30
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Eu sunt in continuare uluit ca va recomandati ca "medic". Ar trebui sa va dea diploma de sarlatan.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58