![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu considera ,,libertatea individului" ca panaceu universal , ca masura stricta de interpretare a lucrurilor si aplicabila strict in toate situatiile . De multe ori aceasta liberatate devine dependenta, conditionata sau mai bine zis influmetata cum de alte ori nici nu mai conteaza . Apocatastaza ca si caderea dracilor din locurile si rangurile ocupate nu se intimpla tinind cont in primul si primul rind de ,,libertatea individului ". Sau invers spus , ele nu se indeplinesc deoarece incalca aceasta libertate. D.zeu nu i-a intrebat daca cumva pt. tradarea lor ei ar voi cumva sa fie decazuti din stari cum de altfel nici nu ii intreaba daca ar voi iarasi sa fie restaurati ! Vointa lor , in aceasta circumstanta, nici nu mai conteaza . Caderea s-a produs indiferent de vointa lor prin blestem , prin voia lui D.zeu , iar restaurarea lor nu se v-a produce ca urmare tot a acestui blestem indiferent daca ei ar voi sau nu ! Discutiile sunt subtile , laborioase atit in sensul de multe exemple, situatii, fapte si intimplari cit si din cauza antitezelor reale sau aparente. Nu se poate rezolva decit prin studiu individual si acesta este motivul trimiterii la acest tip de studiu . Nu este locul sa stam sa ne contrazicem la nesfirsit unul intrebind ceva si altul tinind-o pe a lui . Se poate si asa, ca si atitudine, dar in acest fel discutia se scurteaza repede . Cu acestea fiind spuse , ma retrag din discutie tocmai ca sa nu o mai lalaim cu ba este ca mine, ba nu, ci ca mine este . Dupa parerea mea lucrurile sunt clare si in acest sens mi-am exprimat parerea . Ai alte pareri , f. bine , tinele tare !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 24.02.2011 at 12:14:17. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|