Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2011, 19:35:51
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
horatiu si vincetiu - si voi sunteti exproape de o explozie de duh???

O explozie de duh o fi in filmul ala dar oricum, bine ca nu ai spus in titlul topicului cum ca acel duh ar mai fi si "sfant" - duh necurat poate (si prostia tot un duh necurat se poate numi).
Uhhm...nu chiar dar nici mult nu era,totusi cu aceasta ocazie am invatat o lectie si anume ca nu trebuie sa iti bati capul cu toate specimenele.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 21:08:42
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
Uhhm...nu chiar dar nici mult nu era,totusi cu aceasta ocazie am invatat o lectie si anume ca nu trebuie sa iti bati capul cu toate specimenele.
Incearca sa nu-ti mai iei nasul pe sus, chiar daca ai facut facultatea de teologie. Nu exista 'specimene', ci 'oameni'. Chiar daca horatiu.miron este mai sarcastic si are doar liceul, nu te indreptatesc pe tine cei 4 ani de teologie sa il judeci de la prima vedere. Incearca sa te ponderezi, putina modestie nu strica.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 21:13:19
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Mai, horatiu... tu cum ne compari pe noi ortodocsii cu aceia?
Se vede ca de ateu ce esti nu faci nici o diferenta intre confesiuni..... :-\
Vechi 24.02.2011, 22:57:26
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Mai, horatiu... tu cum ne compari pe noi ortodocsii cu aceia?
Se vede ca de ateu ce esti nu faci nici o diferenta intre confesiuni..... :-\
Buna intrebare. Sunt ateu, insa nu pot spune ca ortodoxia imi este straina, asa cum imi sunt neoprotestantii. Traiesc intr-o tara unde majoritatea se declara ortodocsi si multe din ritualurile ortodoxe au intrat, pentru mine, in cotidian, pentru sunt omniprezente.

Daca as fi crescut intr-o tara scandinava sau in Japonia, unde peste 70% din populatie sustine ca nu are nici o treaba cu religia, as fi privit la fel de mirat misticismul ortodox.

Pana una, alta, carismaticii astia neoprotestanti sunt amuzanti, in timp ce barba patriarhului cand da din cadelnita ma trimite cu gandul la treburi serioase, precum predarea religiei in scoli, construirea catedralei in Bucuresti s.a.m.d.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 08:35:06
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Thumbs up maniere in exprimare

În prealabil postat de padrevicentiu

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Incearca sa nu-ti mai iei nasul pe sus, chiar daca ai facut facultatea de teologie. Nu exista 'specimene', ci 'oameni'. Chiar daca horatiu.miron este mai sarcastic si are doar liceul, nu te indreptatesc pe tine cei 4 ani de teologie sa il judeci de la prima vedere. Incearca sa te ponderezi, putina modestie nu strica.
Subscriu! O astfel de exprimare nu arata "ortodox" deloc....Si mai sunt...exemple...

Last edited by calator prin ploaie; 25.02.2011 at 08:37:33.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2011, 11:39:43
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Buna intrebare. Sunt ateu, insa nu pot spune ca ortodoxia imi este straina, asa cum imi sunt neoprotestantii. Traiesc intr-o tara unde majoritatea se declara ortodocsi si multe din ritualurile ortodoxe au intrat, pentru mine, in cotidian, pentru sunt omniprezente.

Daca as fi crescut intr-o tara scandinava sau in Japonia, unde peste 70% din populatie sustine ca nu are nici o treaba cu religia, as fi privit la fel de mirat misticismul ortodox.

Pana una, alta, carismaticii astia neoprotestanti sunt amuzanti, in timp ce barba patriarhului cand da din cadelnita ma trimite cu gandul la treburi serioase, precum predarea religiei in scoli, construirea catedralei in Bucuresti s.a.m.d.
Deci practic nu cunosti ce inseamna ortodoxia, ci doar te gandesti ca n-ar fi departe de neoprotestanti...
Aici as putea sa-ti spun ca nu se compara sobrietatea ortodoxa, cu manifestarile neoprotestante... daca un ortodox ar dori sa se manifeste asa in timpul slujbei, pe buna dreptate, preotul sau l-ar crede demonizat, sau i-ar taia lungul nasului... deci sunt lucruri lipsite de legatura, pentru ca exista o mare diferenta privind modul de abordare al acestor confesiuni cu privire la credinta...
Si da, intr-adevar sunt probleme in atitudinea BOR, probleme, care de obicei se regasesc la nivelul oricarei organizatii mari... din multe puncte de vedere... care, nu au legatura cu subiectul propus de tine... aici vorbeam de atitudinea "ritualica" a unora...
Vechi 26.02.2011, 00:18:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Draga Horatiu ma mira faptul sa vad pe un forum crestin ortodox un ateu...ca mai vine cate un sectar, e altceva.
Ce te aduce pe aici? nu trebuie sa-mi raspunzi, dar sunt foarte curios...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 12:23:32
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Va rog, nu va comportati ca si cum acum as fi aparut pe forum. Am vreo trei ani de cand frecventez.

Altminteri, imi place aici pentru ca e foarte multa activitate si aproape mereu am cate ceva de spus despre temele pe care se discuta.

Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 14:57:54
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Va rog, nu va comportati ca si cum acum as fi aparut pe forum. Am vreo trei ani de cand frecventez.

Altminteri, imi place aici pentru ca e foarte multa activitate si aproape mereu am cate ceva de spus despre temele pe care se discuta.
Eu sunt membru nu de mult timp, dar, o veche cititoare. Mie, sincer, imi plac, postarile tale. Nu am vazut sa fi jignit pe nimeni pana acum. Au, insa, altii grija de asta desi se cred precum vamesii ei sunt farisei pana in maduva oaselor.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 15:54:15
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Eu sunt membru nu de mult timp, dar, o veche cititoare. Mie, sincer, imi plac, postarile tale. Nu am vazut sa fi jignit pe nimeni pana acum. Au, insa, altii grija de asta desi se cred precum vamesii ei sunt farisei pana in maduva oaselor.
Multumesc pentru aprecieri si va astept sa participati la discutii.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hula impotriva Duhului Sfant mihaisepo Din Noul Testament 27 21.08.2011 01:02:17
pacat impotriva Duhului Sfant lore86 Generalitati 12 20.04.2011 11:42:12
Hula impotriva Duhului Sfant Eliana Generalitati 22 19.02.2011 01:52:40
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
DUMINICA POGORARII DUHULUI SFANT SSB Despre Biserica Ortodoxa in general 14 11.06.2008 19:37:23