Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 08:32:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Cred că nimeni nu are nimic împotriva educației sexuale în sine, ci împotriva educației sexuale așa cum se face în școli. Dacă orice obiect de predare este contaminat ideologic, începând cu istoria, de ce ar face educația sexuală excepție ? Așa a ajuns ca educație sexuală să însemne, de fapt, apologia contracepției. Iar studiile sociologice arată cu claritate că acolo unde se face multă apologie a contracepției apar multe avorturi și multe boli cu transmitere sexuală. Asta se și dorește, de fapt. În școlile creștine, unde se face tot educație sexuală, dar creștină, situația este cu totul alta.

La orice cabinet de "planning familial" veți merge, veți pleca de acolo cu un anticoncepțional. Mai rar, cu 6 prezervative. Practic niciodată cu o metodă naturală sigură: pe asta nimeni din sistem nu are să v-o explice. Motivul ? "Programul Național de Sănătate a Reproducerii" (recte: Programul Național de Contracepție), finanțat de fonduri BERD, stimulează medicii de planificare să prescrie anticoncepționale și prezervative, dar nu să explice metodele naturale. Consecința ? Tot mai multe boli transmise sexual, tot mai multă contracepție, tot mai multe avorturi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 25.02.2011, 13:16:28
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Realitatea din acele tari nu difera doar la nivel cultural ci mai ales ca si nivel de trai,etica,respectul pentru legi,protectia sociala si multe altele.De aceea spuneam ca realitatea noastra fiind alta nu putem aplica rezolvarea lor.Hai sa vin si eu cu exemplul tarilor arabe unde nu exista avort.Desi nu au educatie sexuala in scoli.Aproape ca nu prea au nici scoli.
Tarile arabe nu pot fi date de exemplu, pentru ca, pe de o parte, prapastia culturala care ne desparte e prea mare, si pe de alta parte, faptul ca nu sunt avorturi vine la pachet cu alte probleme legate de drepturile individului.

Insa tarile scandinave sunt europene, la fel ca si noi (mai putin pachetul bizantin/turcesc din cultura noastra, care ne tine mult in spatele Europei civilizate). Desi culturile nu sunt identice, sunt suficient de similare incat sa putem presupune ca solutiile care au functionat la ei are merita macar incercate si la noi.

In plus, America este exemplul clar care arata ca o educatie sexuala bazata pe abstinenta nu functioneaza, ba chiar dauneaza. Statele cele mai religioase sunt si cele unde se regasesc in statistici cele mai multe sarcini in adolescenta, si o incidenta crescuta a BTS.

Nu trebuie reinventata roata, in dulcele stil romanesc. Sunt metode care s-au dovedit functionale, trebuie doar sa ne lepadam de ipocrizia care ne caracterizeaza uneori, sa scoatem capul din nisip si sa acceptam realitatea, si sa incercam sa aplicam aceleasi metode care la altii au dat rezultate.

Citat:
Pai ma gandeam ca la sate nu prea au cluburi unde sa se unduiasca atat.Nici timp sa se uite la canale de muzica sau sa stea pe internet ca in afara de scoala mai au si de ajutat la treaba din curte: animale,lemne etc
La cum zburda hormonii in adolescenta (si da, schimbarile hormonale rin care trece adolescentul fac parte din educatia sexuala, pentru ca multi se simt ciudat si nu au idee de ce), nu prea cred ca are vreo importanta daca au club sau nu.

Citat:
Cat despre educatia sexuala sexuala la oras am auzit mergand in spatele unor adolescente -fara sa vreau-atatea tehnici ca m-am intrebat si eu de unde le-o fi stiind.Cu siguranta puteau sa dea lectii parintilor lor.Credeti ca epoca internetului mai exista ceva despre care nu te poti informa daca vrei? Si cine "se stie" cu netul mai mult decat copii si adolescentii?
Cunostintele respectivelor domnisoare nu constituie educatie sexuala. Ce ai scris mai sus imi sustine punctul de vedere de fapt, nu e un argument contra. Pentru ca da, copiii din ziua de azi au acces la informatie de genul asta, au acces si la parteneri, daca vor sa inceapa viata sexuala, dar nu ii intereseaza informatiile care tin de responsabilitatea alegerii, pentru ca nu le explica nimeni de ce sunt importante.

Deci nu e vorba ca nu vor sa se informeze, ci ca nu au idee despre ce ar trebui sa se informeze.

Citat:
Din datele adaugate se intelege ca biserica catolica ar sta mult mai bine la acte de caritate daca ne luam ca si unitate de masura banii alocati.Nu am date deci nu pot sa fac astfel de comparatii.
Uite aici:

http://www.dollo.ro/2010/12/biserica...une-in-forbes/

Ai si link catre articolul din Adevarul acolo. Si daca nu ma insel, informatia se potriveste cu sumele declarate de BOR.

Citat:
"sa nu ucizi" "sa nu furi" in general se regasesc si in zona justitiei
"Sa nu ucizi" nu e in nici un caz o chestie absoluta. Daca intra doi peste mine in casa noaptea, sa ma jefuiasca, sa imi violeze nevasta si sa dupa aia sa ne omoare, nu numai ca nu mi se poare imoral sa ii omor eu primul, ba chiar mi se pare recomandat.

Treaba cu furatul e la fel de relativa. O chestie care tine de moralitate cu caracter absolut este, in opinia mea, violul, pentru care nu pot gasi motive sa il relativizez. Si probabil mai sunt si altele, dar cele de mai sus, mentionate de tine, in nici un caz nu sunt.

Citat:
moralitate absoluta?iti spune ceva moralitatea crestina?este atat de simpla!
Prietene, moralitatea crestina nu e nici absoluta, nici simpla. Daca nu ma crezi, iti aduc exemple de parti din moralitatea aia izvorata din dogma crestina despre care ati uitat, exact pentru ca nu mai sunt aplicabile in lumea in care traim.

Ia zi, ce fel de moralitate e aia care permite manastirilor ortodoxe sa detina, in proprietate, sclavi?

Citat:
dar unde mai este acea societate traditionala de acum 100 de ani,unde o familie avea cel putin 6 copii?aaaaa,dar cine mai crede in acea societate?
A disparut, ceea ce e un lucru bun, pentru ca nu cred ca Biserica a adus vreo contributie la gasirea de solutii pentru a hrani cele 2 miliarde de oameni care fac foamea in fiecare zi, pe acest Pamant, in prezent.

In plus, ce legatura are moralitatea cu cati copii faci?

Citat:
dar cum domnule, sa traim fara a face sex ca niste animale,imbuibati de pastile anticonceptionale iar in portofel in loc de iconita,sa purtam prezervative,ca nu se stie niciodata cu cine "o pun"!asta este educatia sexuala care se propaga acum in toata lume.imi aduc aminte de strabunicii mei care au avut 9 copii in familie dar,cand era post,era post,frate!o facem,dar mai ho!mai exista si un post si o sarbatoare,mai tre sa ne si rugam.......acum?o intreaga industrie pro/contra sexuala.educari sexuale,servicii sexuale samd!
Nimic din ce ai scris acolo nu are legatura cu moralitatea. Da, are legatura cu dogma, dar cam atat.
Daca iti e atat de drag stilul ala de viata (nu ca l-ai trait tu, personal, dar il idealizezi) iti sugerez sa te muti intr-o comunitate Amish.

Citat:
NU domnule!singura educatie sexuala,este cea crestina......dar in romania din anii '30 a inceput terfelirea si scoaterea din cap a moralei crestine.si din pacate,SA REUSIT!DIN PACATE!
Domnule, educatia sexuala "crestina" este anti-umana, pentru ca transforma sexul (o chestie perfect normala, de altfel), in ceva anormal, murdar, si de care trebuie sa iti fie rusine.

Am mai zis-o, atitudinea pe care o au ortodocsii (nu toti, dar sunt destui) apropo de sex e aceeasi pe care o anorexica o are fata de mancare.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 25.02.2011, 13:22:17
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă orice obiect de predare este contaminat ideologic, începând cu istoria, de ce ar face educația sexuală excepție ?
Pe cand educatia sexuala bazata pe principii crestine nu e contaminata ideologic deloc, nu? Sau contaminarea respectiva e OK, ca e "de-a noastra".

Citat:
Iar studiile sociologice arată cu claritate că acolo unde se face multă apologie a contracepției apar multe avorturi și multe boli cu transmitere sexuală.
Sursa? Nu de alta, dar inclin sa cred ca sunt mai putine accidente auto atunci cand exista scoli de soferi, decat atunci cand toata lumea conduce dupa cum il taie capul. Stiu, nu e o analogie perfecta, dar suficient de apropiata.

Citat:
La orice cabinet de "planning familial" veți merge, veți pleca de acolo cu un anticoncepțional. Mai rar, cu 6 prezervative. Practic niciodată cu o metodă naturală sigură: pe asta nimeni din sistem nu are să v-o explice. Motivul ? "Programul Național de Sănătate a Reproducerii" (recte: Programul Național de Contracepție), finanțat de fonduri BERD, stimulează medicii de planificare să prescrie anticoncepționale și prezervative, dar nu să explice metodele naturale. Consecința ? Tot mai multe boli transmise sexual, tot mai multă contracepție, tot mai multe avorturi.
Care ar fi "metoda naturala sigura"? Abstinenta? E evident ca nu functioneaza, s-a incercat si in alte tari. In afara de abstinenta, eu nu mai stiu vreuna.

In plus, da, stiu, prezervativul nu e 100% sigur, dar e departe de a fi atat de nesigur incat sa spui ca si daca il ai, si daca nu il ai, tot aia e. Sa fim seriosi.

Din nou bagam capul in nisip, ca strutii.
Copiii astia fac sex, indiferent cat li se spune ca e necrestin, imoral, etc.
Ori acceptam asta ca realitate si actionam in consecinta, ori vom continua sa fim pe locuri fruntase la numarul de avorturi in Europa, in timp ce BOR va continua sa ne aduca aminte ca suntem "popor crestin".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 25.02.2011, 13:26:26
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred că nimeni nu are nimic împotriva educației sexuale în sine, ci împotriva educației sexuale așa cum se face în școli. Dacă orice obiect de predare este contaminat ideologic, începând cu istoria, de ce ar face educația sexuală excepție ? Așa a ajuns ca educație sexuală să însemne, de fapt, apologia contracepției. Iar studiile sociologice arată cu claritate că acolo unde se face multă apologie a contracepției apar multe avorturi și multe boli cu transmitere sexuală. Asta se și dorește, de fapt. În școlile creștine, unde se face tot educație sexuală, dar creștină, situația este cu totul alta.

Bine spus. Subscriu.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Vechi 25.02.2011, 15:45:04
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Domnule, educatia sexuala "crestina" este anti-umana, pentru ca transforma sexul (o chestie perfect normala, de altfel), in ceva anormal, murdar, si de care trebuie sa iti fie rusine.
De curiozitate, ce specii mai exista care sa faca sex doar din placere ? (fara dorinta sau instinct de reproducere).
Vechi 25.02.2011, 15:49:31
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De curiozitate, ce specii mai exista care sa faca sex doar din placere ? (fara dorinta sau instinct de reproducere).
In primul rand, ma indoiesc ca unui animal nu ii place sexul.

In al doilea rand, ce relevanta are? E ca si cum m-ai intreba, de curiozitate, ce alte animal in afara de om se ocupa cu scrisul de romane si poezie, cu cercetarea stiintifica, cu pictatul de tablouri, sau cu calatoritul in alte tari pentru largirea propriului orizont?
Question everything.
Vechi 25.02.2011, 15:50:30
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Se presupune ca delfinii (am auzit la un documentar Dicovery)... dar nu stiu cum au ajuns la presupunearea asta.
Vechi 25.02.2011, 15:54:03
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Un articol, cam scurt, aici:

http://www.livescience.com/9631-animals-enjoy-sex.html

Care si arata de ce comportamentul sexual al animalelor (in cazul articolului lupii) e sezonier.

Revin: in afara de oameni, se pare ca animalele care fac sex in afara scopului reproductiv ar fi delfinii, elefantii, lebedele si unele specii de maimute.

Sugerez intemeierea rapida a unei biserici destinate acestor suflete ratacite, pentru a evita caderea lor in pacat :)
Question everything.

Last edited by konijiro; 25.02.2011 at 15:58:27.
Vechi 25.02.2011, 15:58:15
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Copiii astia fac sex, indiferent cat li se spune ca e necrestin, imoral, etc. Ori acceptam asta ca realitate si actionam in consecinta, ori vom continua sa fim pe locuri fruntase la numarul de avorturi in Europa, in timp ce BOR va continua sa ne aduca aminte ca suntem "popor crestin".
Cu atata reclama sexuala nu de mirare. Cand altceva nu spune decat ca: daca ai cosuri nu te plac fetele, daca te dai cu parfumul X cad si ingerii din ceruri devenid muritori pentru tine, daca nu ai masina X nu te baga nici o femeie in seama, daca nu faci sex in felul cutare te paraseste iubita, si tot asa...
Tu accepta daca vrei sexualitatea intre copii, si pedofilii s-ar bucura de asta. Solutia este eductia dar nu sexuala ci cea care ii arata omului ce este important in viata. NU il educi cum si cand sa faca sex, ci ce si cum este mai important decat sexul.
Vechi 25.02.2011, 16:07:51
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand altceva nu spune decat ca: daca ai cosuri nu te plac fetele, daca te dai cu parfumul X cad si ingerii din ceruri devenid muritori pentru tine, daca nu ai masina X nu te baga nici o femeie in seama, daca nu faci sex in felul cutare te paraseste iubita, si tot asa...
Cred ca realizezi ca exemplele date de tine nu sunt exemple de reclama care imping catre sex, ci exemple de reclama in care se tinteste dorinta deja existenta a potentialului client de a avea sex.
Cu alte cuvinte, daca audienta nu ar dori deja sa faca sex, reclamele alea nu si-ar avea rostul.

Citat:
Tu accepta daca vrei sexualitatea intre copii, si pedofilii s-ar bucura de asta.
Ca o accepti sau nu, ea exista. Deci nu e vorba de aprobare, e vorba de acceptarea realitatii obiective.

Cat despre pedofilie, argumentatia ta a luat-o pe aratura. Vorbim despre sex consensual aici. Mai documenteaza-te si poate vei observa diferenta. Sau poate imi poti da exemplu vreo tara unde pedofilia a devenit legala in urma orelor de educatie sexuala

Citat:
Solutia este eductia dar nu sexuala ci cea care ii arata omului ce este important in viata. NU il educi cum si cand sa faca sex, ci ce si cum este mai important decat sexul.
Sunt multe lucruri importante, si sexul e unul din ele, trebuie sa fii naiv sa nu crezi asta.

In plus, cine decide ce e important? Tu, sau altii ca tine, pe baza unei dogme vechi de mii de ani, total rupta de realitate, al carei scop e sa transforme omul intr-un membru docil si perpetuu vinovat al unei organizatii religioase? Oricare ar fi ea?
Question everything.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
manuscrisele de la marea moarta pavel92 Generalitati 3 14.06.2018 15:17:08
un cap si doua aripi Silencer Generalitati 1 04.05.2011 00:31:41
Romanie, Romanie... eodor nastasa Generalitati 45 06.06.2010 02:03:32
Dulcea Romanie Anca-Miha Generalitati 92 07.03.2009 23:34:21