Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 20:50:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Parere

Nu educatia sexuala lipseste, ci educatia morala.

Lipseste capacitatea tinerilor de a discerne intre bine si rau (ca sunt intr-o ceata axiologica, nu au nici un reper solid), lipseste ideea de comportament responsabil, lipseste respectul fata de celalalt etc..

Astea nu se invata in scoala.

Am fost uimita sa aud de la copilul meu: "aceasta este doar o opinie. Cineva poate avea o alta opinie, dar de aceeasi valoare." Copilul avea 6 ani. La scoala a invatat. Aceasta este baza relativizarii adevarului in mintea copiilor.

Imi pare rau sa aud asa ceva.. in viata nu inaintezi cu "opinia mea e la fel de buna ca a ta". As spune ca este chiar o reteta pt dezastru.
Vechi 25.02.2011, 20:50:48
Navydul Navydul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
e o gluma?
Nu e gluma dar nu pot sa cred ca majoritatea copiilor nu primesc sfaturi de la parinti, igiena, informatii despre relatii sexuale, ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca si mai bine sa nu faca etc. fiindca creeaza mari probleme, normal, ca la modul serios. Chiar asta am spus: mare smecherie educatie sexuala, numai asta mai lipsea din scoala, sa-mi vina o sclifosita de psiholoaga, absolventa de facultate de vreo 23 de ani, care nici ea nu stie prea bine ce face, sa-mi spuna ce? Cum sa ma spal si sa folosesc prezervativul? Nu, multumesc, stiu sa astept pana imi vine randul. Sau ce sa-mi spuna? Ce ar putea sa-mi spuna din ce nu mi-au spus parintii mei?
Vechi 25.02.2011, 20:54:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Navydul Vezi mesajul
Nu e gluma dar nu pot sa cred ca majoritatea copiilor nu primesc sfaturi de la parinti, igiena, informatii despre relatii sexuale, ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca si mai bine sa nu faca etc. fiindca creeaza mari probleme, normal, ca la modul serios. Chiar asta am spus: mare smecherie educatie sexuala, numai asta mai lipsea din scoala, sa-mi vina o sclifosita de psiholoaga, absolventa de facultate de vreo 23 de ani, care nici ea nu stie prea bine ce face, sa-mi spuna ce? Cum sa ma spal si sa folosesc prezervativul? Nu, multumesc, stiu sa astept pana imi vine randul. Sau ce sa-mi spuna? Ce ar putea sa-mi spuna din ce nu mi-au spus parintii mei?
ba da, primesc educatie sexuala de la parinti. dar de obicei dupa ...
e ca in bancul ala in care mama ii spune fetei de 13 ani: acum e timpul sa vorbim despre sex.
fata: ok mama, ce vrei sa stii...
Vechi 25.02.2011, 20:58:18
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ba da, primesc educatie sexuala de la parinti. dar de obicei dupa ...
e ca in bancul ala in care mama ii spune fetei de 13 ani: acum e timpul sa vorbim despre sex.
fata: ok mama, ce vrei sa stii...
Mai conteaza si ce relații ai cu parintii, daca e de încredere și are loc o comunicare permanenta, nu cred ca trebuie sa vina mamica-ta sau taticu-tau sa te imbie la discutii il intrebi tu si nu la 13, 15 sau 9 ani, ci cand vine vremea. Eu nu m-am ferit sa intreb si m-am ales cu cu o educatie sexuala, de fapt educatie morala serioasa de la parintii mei.
Vechi 25.02.2011, 21:41:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Imi pare rau sa aud asa ceva.. in viata nu inaintezi cu "opinia mea e la fel de buna ca a ta". As spune ca este chiar o reteta pt dezastru.
Da. Relativismul este otrava zilelor noastre. Pe aceeași rețetă se mai scriu două otrăvuri: iubirismul și modernismul. De regulă, se aplică toate aceste trei otrăvuri, în mod sincron, pentru ca efectul letal asupra sufletului să fie mai sigur. Ceea ce nu știam este că se începe chiar de la 6 ani această otrăvire !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 25.02.2011, 22:42:51
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da. Relativismul este otrava zilelor noastre. Pe aceeași rețetă se mai scriu două otrăvuri: iubirismul și modernismul. De regulă, se aplică toate aceste trei otrăvuri, în mod sincron, pentru ca efectul letal asupra sufletului să fie mai sigur. Ceea ce nu știam este că se începe chiar de la 6 ani această otrăvire !
Interesant, nu?

De fapt cred ca lectia intreaga se numeste fapt sau opinie (fact or opinion), dar lor le-a fost introdus abia intelesul conceptului opinie.

Si ideea generala cred ca va fi: ceea ce nu este fapt (dovedit stiintific, palpabil etc..).. este doar o opinie personala.
Si aici (opinie) va intra credinta si valorile morale.

Sunt fascinata de felul in care se realizeaza coruperea mintii copiilor.

(oricum, eu de mic i-am spus copilului ca scoala este un instrument de control, ca acolo nu li se dau doar informatii ci vor fi invatati multe lucruri gresite).

Last edited by anna21; 25.02.2011 at 22:47:56.
Vechi 25.02.2011, 23:05:06
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nu e gluma dar nu pot sa cred ca majoritatea copiilor nu primesc sfaturi de la parinti, igiena, informatii despre relatii sexuale, ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca si mai bine sa nu faca etc. fiindca creeaza mari probleme, normal, ca la modul serios.
"Nu pot sa cred" =/= realitate. Trist, dar adevarat.
Statisticile te contrazic, la fel cum ii contrazic si pe cei care inca ridica in slavi invataantul romanesc, ca asa au invatat ei, ca e cel mai tare.

Citat:
Nu, multumesc, stiu sa astept pana imi vine randul. Sau ce sa-mi spuna? Ce ar putea sa-mi spuna din ce nu mi-au spus parintii mei?
Din nou, din aceleasi statistici reiese ca sunt multi care nu stiu. Ingrijorator de multi.
Si probabil vei gasi asta socant, dar parintii nu sunt autoritatea suprema in orice.

Citat:
Da. Relativismul este otrava zilelor noastre. Pe aceeași rețetă se mai scriu două otrăvuri: iubirismul și modernismul.
Morala a fost intodeauna relativa, indiferent ce au crezut cei care au tot sustinut ca e batuta in cuie. Si e normal sa fie asa, pentru ca evolueaza impreuna cu vremurile.

Cat despre argumentul cu "modernismul", a mai fost folosit. Si de cei care credeau ca sclavia e OK, si de cei care luptau impotriva ideii ca femeile sa aiba drept de vot, si asa mai departe.

Citat:
Sunt fascinata de felul in care se realizeaza coruperea mintii copiilor.
Da, si eu, mai ales de coruperea care are loc la ora de religie. Aia unde li se spune ca evreii sunt dusmani, ca toti cei care nu sunt ortodocsi ard in iad, ca Satana vine cu buletinul biometric si ca, in general, stiinta e o mare facatura.

Citat:
(oricum, eu de mic i-am spus copilului ca scoala este un instrument de control, ca acolo nu li se dau doar informatii ci vor fi invatati multe lucruri gresite).
Si de ce nu ar fi asta valabil si pentru multe lucruri invatate acasa?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 25.02.2011, 23:45:33
Junior Member

Implicit

Citat:
"Nu pot sa cred" =/= realitate. Trist, dar adevarat.
Statisticile te contrazic, la fel cum ii contrazic si pe cei care inca ridica in slavi invataantul romanesc, ca asa au invatat ei, ca e cel mai tare.
Probabil, dar statisticile din Romania nu fac decat sa confirme ceea ce vor cei care le fac sau le comanda, fie ca sunt politice sau altele. Avem nevoie de pita in plus pentru cineva, hai sa facem educatie sexuala. Vrem sa ne aliniem lumii civilizate, hai sa facem educatie sexuala, oricum, cu educatia morala s-a dat gres, orele de dirigentie sunt cum sunt, nu intereseaza pe nimeni, sunt ore de motivare a absentelor si discutii pe seama unor colegi dementi teribilisti buni de dus la psihiatrie. Si astia la cuvantul sex sau educatie sexuala poate vor vrea si materiale vii.

Citat:
Din nou, din aceleasi statistici reiese ca sunt multi care nu stiu. Ingrijorator de multi.
Si probabil vei gasi asta socant, dar parintii nu sunt autoritatea suprema in orice.
N-or fi parintii autoritatea suprema, dar cred ca sunt in masura sa-mi povesteasca din experienta proprie. Si daca ma intereseaza mai multe si parintii nu sunt in masura sa-mi ofere explicatii, am la dispozitie destule surse de informare si documentare, net-ul si altele.

Morala nu e relativa sau oricat de relativa ar fi sunt cateva lucruri care raman aceleasi: crima e tot crima, orice act de agresiune asupra celuilalt fie el fizic sau psihic ramane tot agresivitate, violul este tot viol, avortul este tot avort, adica crima, actul sexual prematur este tot ceva nefiresc. Morala nu poate fi despartita oricat am vrea noi de un fundament teoretic mai general, în cazul meu, etica crestina, în cazul tau probabil vreo conceptie generala asupra vietii.
Vechi 26.02.2011, 01:55:08
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit cata intelepciune!

konijiro,tati!mai,da' destept esti!cum le stii tu pe toate!konijiro draga(interesant nume,unde l-ai gasit?)da-mi voie sa fiu naiv(chiar si idiot-se poarta,nu?)si sa te contrazic:sexul nu este cel mai important.de ce?pt ca sex se face in case de toleranta.oamenii normali(si nu cei anormali,pe care-i prezinti cu atata satisfactie)fac dragoste!oooo,da!ce cuvant,nu?pe asta n-o stiai,nu?acest cuvant nu exista in statisticile tale,crede-ma!
bun!sa trecem mai departe!hai,ca avem de studiat.cuvintele tale sunt de-o intelepciune stralucitoare!abstinenta dauneaza?hai,mai!ce induiosator!iar imi dau lacrimile(oricum am fost acuzat ca plang ca un tampit)dar sincer,cuvintele tale mau marcat profund.saracul arsenie boca!oare cum a supravietuit?(sti cine este arsenie boca,nu?)saracul arsenie papacioc,iustin miron,iustin parvu......ce greu duc viata asta!iti dai seama?ce fac ei cu atata abstinenta!dragul meu,acum hai sa vb serios....tu ai auzit de post,de rugaciune,de impartasanie......sau sunt cuvinte straine care nu intra in statisticile tale?
va urma in pagina doi....sa ai timp sa bei un pahar de apa......
Vechi 26.02.2011, 02:15:22
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

uramare din pagina unu....sper ca ai baut paharul cu apa.....perfect!domnule draga,vad ca ne caracterizezi senin ca,batand campii,ca mergem pe aratura.....tot imi vb de-o romanie stricata,ataci continuu BOR,pe monahi samd.dar cine esti tu,prietene draga de formulezi cu atata nonsalanta aceste aprecieri?esti indopat cu fel si fel de texte americanesti,apoi vi si le deserti aici?vrei sa facem o istorie a romaniei aici pe forum?dar cine a adus romania in situatia asta de acum?dem radulescu?mitica popescu?extraterestii?tom si jerry?acea societate traditionala romaneasca(care acum nu mai este de realitate,chipurile!)cum sa distrus?asa de la sine?ca sa plictisit-ea, societatea- si a vrut sa se schimbe in una demonica?aaa,gata,stiu!BOR,normal,cine altcineva!
*in manastiri sunt inca sclavi?mai prietene!deja vb mintea fara tine!te plictisesti rau?am tot urmarit ce aberezi pe forum si cum ai tu la fiecare cate-o replica de dat,dar deja intreci masura!fac parte din biserica ortodoxa si-mi apar religia,biserica si identitatea ortodoxa.apar(asa cum pot si eu)de aceste abjectii moralisto-sexualo-moderniste.strabunicii nostrii erau cei mai buni educatori in educatie sexuala!dar nu dom'ne!depasitii aia de babalaci?las' ca vin formatorii nostrii moderni si ne invata......
imi este mila!
*poate urmeaza si pagina a treia

Last edited by iulyaan; 26.02.2011 at 02:18:23.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
manuscrisele de la marea moarta pavel92 Generalitati 3 14.06.2018 15:17:08
un cap si doua aripi Silencer Generalitati 1 04.05.2011 00:31:41
Romanie, Romanie... eodor nastasa Generalitati 45 06.06.2010 02:03:32
Dulcea Romanie Anca-Miha Generalitati 92 07.03.2009 23:34:21