Ingrasa combinatia grasimilor cu carbohidratii, mai ales cei cu indice glicemic mare. Asta pentru ca grasimea se depune cand pacreasul secreta insulina, acesa e mecanismul de depozitare a grasimii, insulina, iar insulina e secretata cand ajunge prea mult zahar in sange.
Deasta ingrasa cartofii prajiti (amidon+grasimi) sau painea alba, pentru ca are un indice glicemic foarte mare(cam 85-90) si maximul e glucoza 100, ideal e ca alimentele sa nu aiba un indice glicemic mai mare de 40. Daca va uitati in natura o sa vedeti ca asa sunt si lasate alimentele, cele dulci, cu indice glicemic mare nu au si grasimi(fructele), cele grase nu au zaharuri multe (nucile).
Nu conbinati alimentele grase cu zaharuri, sau alte glucide cu indice glicemic mare, deasta se zice ca slabesti daca manaci fara paine si deasta ingrasa prajiturile (grasimi multe plus zahar) Pentru ca alimentele sa nu aiba un indice glicemic mare trebuie sa fie integrale, adica asa cum le-a lasat Dumnezeu, deasta painea neagra ingrasa mai putin decat cea alba, nu pentru ca are nush cate calorii mai putine, ci pentru ca are fibre care fac ca glicemia sa nu creasca brusc si sa nu fie nevoie de multa insulina.
Daca toate mesele ar contine fibre, nutrientii ar fi asimilati treptat, nu ar ingrasa si masa tine mult de foame.
|