![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii Parinti ne recomanda sa nu credem in vise, pentru a nu ne expune riscului inselarii demonice. Diavolul este foarte viclean, iar de nu avem maturitate duhovniceasca, putem cadea in capcana lui. Am citit un articol lamuritor legat de aceasta tema, Putem accepta visele?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest thread m-a dus cu gandul la o discutie foarte frumoasa avuta de Mitropolitul Veniamin Fedcenko cu o batranica, relatata in Intalniri cu sfintii:
"Eram deja rector de seminar. Mergeam acasa de la catedrala. In dreapta - Volga. In curmezis se scurge in ea un parau, Tmaka. Apa, de un galben murdar - in susul rauletului erau niste fabrici, uzine. Un podisor de lemn. Ajung din urma o batranica. -Doamne-ajuta, bunico! -Multamim, parinte! -Cati ani ai? -Ei, deja 74. -Bine-e... -Si pe Dumnezeu l-am rugat sa stranga, dar nu-mi mai trimite odata moartea... Tacuram. Mergem. -Iata ce Voiam sa intreb. Am avut deunazi un vis. Mi-a povestit visul. -Bunico, Sfintii Parinti poruncesc sa nu credem in vise. Incep sa-i explic de ce poruncesc astfel. Si-i aduc exemplul Cuviosului Ambrozie de la Optina. -Iar alt Sfant, Diadoh, spune chiar despre virtutea necredintei in vise. Am incheiat. Credeam ca am convins-o. -Hmm... spuse calm batrana. Sa va spun si alt vis!” Last edited by George.m; 02.03.2011 at 01:48:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Maria uite, mi-a placut ideea ta cand ai spus ca poate visul iti spune sa nu-ti neglijezi aproapele, sa le acorzi mai multa atentie, si ca o vorba buna poate fi mult mai de ajutor decat ajutorul material.
Ai continuta apoi sa postezi si imi pare ca pe langa gandul bun s-au strecurat cateva greseli. Da-mi voie sa incerc sa le expun. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca gresesc imi cer iertare, si tare de folos mi-ar fi daca m-ar corecta cineva.
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 02.03.2011 at 13:26:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Este foarte greu sa le convingi contrariul, ele sunt convinse ca aceste visuri sunt de la Dumnezeu. Odata intrate in hora e greu de iesit...