![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest thread m-a dus cu gandul la o discutie foarte frumoasa avuta de Mitropolitul Veniamin Fedcenko cu o batranica, relatata in Intalniri cu sfintii:
"Eram deja rector de seminar. Mergeam acasa de la catedrala. In dreapta - Volga. In curmezis se scurge in ea un parau, Tmaka. Apa, de un galben murdar - in susul rauletului erau niste fabrici, uzine. Un podisor de lemn. Ajung din urma o batranica. -Doamne-ajuta, bunico! -Multamim, parinte! -Cati ani ai? -Ei, deja 74. -Bine-e... -Si pe Dumnezeu l-am rugat sa stranga, dar nu-mi mai trimite odata moartea... Tacuram. Mergem. -Iata ce Voiam sa intreb. Am avut deunazi un vis. Mi-a povestit visul. -Bunico, Sfintii Parinti poruncesc sa nu credem in vise. Incep sa-i explic de ce poruncesc astfel. Si-i aduc exemplul Cuviosului Ambrozie de la Optina. -Iar alt Sfant, Diadoh, spune chiar despre virtutea necredintei in vise. Am incheiat. Credeam ca am convins-o. -Hmm... spuse calm batrana. Sa va spun si alt vis!” Last edited by George.m; 02.03.2011 at 01:48:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Maria uite, mi-a placut ideea ta cand ai spus ca poate visul iti spune sa nu-ti neglijezi aproapele, sa le acorzi mai multa atentie, si ca o vorba buna poate fi mult mai de ajutor decat ajutorul material.
Ai continuta apoi sa postezi si imi pare ca pe langa gandul bun s-au strecurat cateva greseli. Da-mi voie sa incerc sa le expun. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca gresesc imi cer iertare, si tare de folos mi-ar fi daca m-ar corecta cineva.
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 02.03.2011 at 13:26:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Este foarte greu sa le convingi contrariul, ele sunt convinse ca aceste visuri sunt de la Dumnezeu. Odata intrate in hora e greu de iesit...