![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa revenim la ortodoxia din strainatate.
De la 1.mai 2011 se deschide piata muncii din Germania si Austria pentru Romania si Bulgaria. Germania are nevoie mare de forta de munca. Aici este un Stat social, chiar cu un venit mai modest se poate trai. In special in sudul Germaniei este foarte multa Industrie. Gasesti fabrici mari in sate. Angajatorii apreciaza oamenii din Romania. O impresie foarte buna au lasat-o sasii de la noi. In orasele mari sunt in special populate de straini. Sunt foarte multi "rusi", germano-rusi. In general sunt oameni sufletisti care dau cu placere o mana de ajutor la nevoie. Unul din cei mai mari industriasi germani spunea, intr-o emisiune TV, "acum 50 de ani nu stia nimeni ca exista crestini care au un alt calendar decat noi". Ortodoxia este din ce in ce mai cunoscuta, desi cand vorbesti cu catolici ai impresia ca nu au auzit niciodata de noi. Minunea Invierii si a Luminii Sfante nu sunt facute publice. Se poarta mai departe o tacere totala. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i chiar asa, sa nu exageram si sa dezinformam lumea.
In primul rand ca nu este atata industrie in sud, sau poate ca depinde in care parte a sudului. In al doilea rand ca nu se stie daca se deschide piata anul asta, pentru ca nu le trebuie straini. Pe urma nu stiu daca angajatorii apreciaza oamenii din Romania. Cum vad pe CV ca esti strain, la revedere. Si trebuie sa devii neamt in toate ca sa poti gasi ceva de lucru (altceva decat agricultura si ingrijire copii si batrani). Nimic din ce am studiat sau muncit noi in tara nu este bun, nu le place. Trebuie sa luam totul de la zero. Suntem f.diferiti de nemti ca fel de a fi, gandire, etc. si de aceea ni se cere sa ne schimbam total, sa fim ca ei. Iar cu credinta...pe multi nu-i intereseaza.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De obicei trebuie sa incepi o meserie din nou, ei au alte standarde. Dar cu munca cinstita si cu rabdare se poate reusi. Ca romani avem o gandire asemanatoare cu nemtii, nu suntem cu mult diferiti, de altfel nu ii intereseasa. Germania nu a fost formata numai din nemtii, vezi Germania Slavica (http://de.wikipedia.org/wiki/Germania_Slavica). Prusaci au fost un popor slavic la origini. Sunt diferente mari de la un land la altul. Last edited by Ion Pop; 13.03.2011 at 21:34:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Plus ca limba e un mare impediment pentru romani in Germania. Asa cum spunea si Sophia, daca nu vorbesti nemteste, greu gasesti o slujba calificata. Un alt aspect demn de luat in considerare e retinerea germanilor vizavi de natiile pe care le-au "importat" in ultimele decenii ca sa le lucreze in fabrici (vezi turcii, polonezii, etc). Turcii au creat un "stat in stat", comunitatile sunt auto-suficiente si dorinta de integrare in societatea germana e aproape de zero. Polonezii sunt lucratori de nadejde, insa sunt cheflii, le place bautura si distractia iar asta nu prea se impaca cu rigoarea nemteasca. Parerea mea e ca nu se va deschide nici o granita a pietei de munca europene anul asta. Semnalele in cazul aderarii la Schengen sunt clare; cam tot pe-acolo se situeaza entuziasmul europenilor vizavi de preconizata "navala" a romanilor si bulgarilor. Si la capitolul reputatie stam prost si asta o stie orice roman cinstit care a incercat sa-si faca un rost in Europa. Cei care au facut rele au fost mult mai numerosi decat cei care au fost oameni de omenie, asa ca romanii pleaca in aceasta cursa cu un handicap.
|
|||
|
|||
![]()
Greu cu locul de munca la neamt! E mai ushor pentru romani ca sa poata lucra in Germania prin angajator roman, adica prin detasare in baza formularului E 101. Eu am lucrat astfel, romanii fiind apreciati ca ff muncitori, si asta in fata rusilor, chinezilor, sau a negrilor, dar orele de munca sunt ff multe comparativ cu rusii, etc + diferente la salar...
Incerc sa lucrez la neamt, exista un impediment, si anume permisul de munca! Romanii se pot angaja afara si-n domenirul hotelier, dar fara limba germana e ff greu, doar cu limba engleza avansat merge! Prima data in domeniul hotelier mi-a fost respinsul persmisul de munca pe motiv ca au somerii lor, si-n fata romanilor au intaietate englezii, spaniolii, italienii, francezi, si la urma romanii si bulgarii. Desi au trecut 4 luni de zile intre timp au angajat pe altcineva, dar patronul neamt m-a sunat zilele trecute, ca vrea sa lucrez ca-i place cum lucrez(mentionez ca am lucrat cateva zile de proba) acum astept permisul de munca...cine stie daca mi-l vor da sau nu. Locuiesc in landul Hessen, si pe unde am cam trimis cv-ul am cam fost sunata inapoi, dar problema este ca nu vb limba germana la nivel avansat! Si nu e o limba care sa fie invatata usor! Doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O alta cauza o reprezinta povestile romanilor "sadea" despre romania si romani. Daca merg in vacanta acasa vin pe urma cu povesti cum au fost furati. De asemenea ei vorbesc rau despre forta de munca din romania, coruptia, etc.. Multi cred ca neamtul vrea sa auda rau despre ro., insa neamtul rade si ii desconsidera. O alta causa o represinta vagile cunostinte despre ortodoxie. posibilitatile de informare sunt limitate si ei nu fac in acest punct nici un efort. Ei stiu ca un roman este ortodox un turc musulman etc.. Pe turci i-au acceptat de mult. Ei sunt oameni muncitori care vorbesc cu respect despre Turcia si confratii lor. O mai buna informare despre noi din partea preotilor nostri ar fi de dorit. Dar preotii sunt numai 33 la numar. Cum sa reuseasca? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Singurele 2 situatii in care am fost agresati s-au petrecut in Bucuresti (Gara de Nord - am povestit episodul in alta postare pe site) si respectiv in Barcelona, intr-o statie de metrou. In ambele cazuri agresorii erau ROMANI. Eu nu ma ascund dupa nici un deget, natia noastra are o problema grava de tot. Buba nu e ca ne dam in cap unii altora sau ne defaimam reciproc in fata strainilor, nu. Procentul de hoti / talhari si criminali in randul romanilor este foarte mare, nu exista nici un fel de dubiu in aceasta privinta. Citat:
E drept ca turcii sar unii pentru altii (precum fac si tiganii dealtfel) dar la fel procedeaza si romanii acolo unde e cazul. Eu una nu mi-as pune pielea pe bat pentru un criminal sau un hot numai pentru ca e roman ca si mine.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=coralina;348330]Pai daca nemtilor le lipseste indrumarea crestina, dupa cum afirmi, ma intreb ce le lipseste romanilor (care au cate o biserica la fiecare colt de strada) de comit atatea infractiuni in toata lumea (pentru ca nu romanii nascuti in strainatate reprezinta problema ci cei zburataciti prin lume).
Romanii nascuti in strainatate nu mai sunt romani. A doua, a treia generatie nu mai cunosc limba si nu mai au sentimente nationale. Sunt complet integrati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.orthodoxes-forum.de/ |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Manastire germana in constructie | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 31.01.2012 13:58:29 |
Ortodoxia si Ispasirea | Pestisorul de Aur | Dogmatica | 20 | 18.12.2011 02:46:06 |
Ortodoxia | dobrin7m | Dogmatica | 64 | 25.09.2011 20:23:28 |
ORTODOXIA | cosmin_lovin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 73 | 14.08.2008 13:43:58 |
Ortodoxia | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 33 | 03.11.2007 14:59:22 |
|