Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2011, 01:54:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
aici in Ardeal ( ai este usturoi).

.
Ai, ai , ai! ! !..sa intelg ca inseamna :
Mai usturoiato, mai!

Vezi ca ti-am raspuns de vre-o doua ori insa vad ca nu le primesti....comunistii astia cenzureaza tot ce misca :)))
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 02:19:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Primavara e buna salata de gâusor.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 05:20:40
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Primavara e buna salata de gâusor.
salata de grausor?ce este aceasta?daca doriti sa ne dati mai multe detalii,posibil si preparare...
multumesc!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 05:26:47
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit @Melissa

Draga Melissa,leurda este chiar o delicatesa primavara,are o aroma anume in salatele de laptuca sau spanac si crescand salbatic,prin fanete si paduri poti sa-ti inchipui ca este 100% organica!
Mama(care este ardeleanca)are o reteta proprie de placinta-rulada cu urda,marar,ceapa verde si leurda - o nebunie...
Din pacate,eu nu gasesc leurda aici
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 09:53:41
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Draga Melissa,leurda este chiar o delicatesa primavara,are o aroma anume in salatele de laptuca sau spanac si crescand salbatic,prin fanete si paduri poti sa-ti inchipui ca este 100% organica!
Mama(care este ardeleanca)are o reteta proprie de placinta-rulada cu urda,marar,ceapa verde si leurda - o nebunie...
Ahaaaaa..acuma inteleg io de ce mama ta e o scumpa...(din ce ai povestit)..

Sa stii ca si eu am mancat placinta cu loboda si leurda..Am mancat si cu urda,dar era doar cu marar si smantana..Super bune oricum..Excelente chiar!

Eu pun in toate salatele acum leurda..Sunt sanatate curata! Esti fresh dupa o salata din asta!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 09:55:02
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

http://stirileprotv.ro/stiri/romania...la-romani.html

http://stirileprotv.ro/emisiuni/roma...ea-a-ii-a.html

Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 02:15:16
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Poate merge sa folosesti chives..
Nu are chiar aceleasi proprietati, dar in usa nu se gaseste nici macar usturoi verde.. doar chives (e tot din familia usturoiului).
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 00:05:34
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Poate merge sa folosesti chives..
Nu are chiar aceleasi proprietati, dar in usa nu se gaseste nici macar usturoi verde.. doar chives (e tot din familia usturoiului).
Da draga Anna,am sa incerc in salata si chives,desi cand am mancat cu cartofi copti seamana mai mult cu ceapa verde,adica cum zici tu si cu o aroma de usturoi cumva...
Azi sunt fericita ca am gasit untisor\grausor,sub numele de upland cress(daca stii water cress,seamana cu untisorul,tot din familia lor)
Am fost pt prima data la un magazin Whole Food,si tare m-am bucurat,am gasit o gramada e chestii care imi lipseau chiar zeama de varza :))
Uita-te pe net dupa locatii,poate ai unul chiar langa casa!
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 07:47:31
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Trebuie sa aduc rectificari la mesajul anterior,asadar water cress(eng.)=macris(de balta),nasturel(rom.)
Ceea ce am cumparat azi nu este grausor,este acest macris de care nu stiam nici in romania,nu-i de mirare ca l-am confundat cu altceva...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 01:59:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
salata de grausor?ce este aceasta?daca doriti sa ne dati mai multe detalii,posibil si preparare...
multumesc!
Draga Yasmina, m-ai facut si pe mine curioasa daca asa ii spune plantei din care fac salata primavara. Si asa ii spune: grausor sau untisor, si detoxifiaza organismul.
Salata se face simplu, ca si salata verde, cu vinegreta.
Iata si un link:
http://foto.cere.ro/album-Peisaje-Fl...orul-2538.html
Aici am citit de salata din grausor, leurda si marar. Ce poate fi mai bun?!?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54