![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deobicei oamenii tipa deoarece cred ca ei detin adevarul, numai ca adevarul tipat sau adevarul spus arogant nu mai e un adevar viu, e un adevar mort, un avorton de adevar. Adevarul se naste din iubire si e infasurat si imbracat in smerenie. Nu Iubirea se naste din Adevar asa cum cred unii, ci invers pentru ca Adevarul sau Cuvantul e cel ce S-a nascut din Tatal care e Iubire, asa cum spune si apostolul iubirii. Dumnezeu e Iubire si din iubire a nascut si Adevarul si tot din iubire a creat lumea. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca tipi atunci cand ii spui sotiei ca o iubesti. Nu cred ca tipi atunci cand il inveti pe copil ceva. Dar mai avem mult pana vom ajunge sa vedem lumea ca pe propria familie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Numai omul mandru țipa !
Cand ajung sa ridic tonul... nu simt decat ca "am dreptate". Este nevoie sa treaca putin timp (ora/zi) ca sa imi dau seama ce "nimic" m'a facut sa ridic tonul. Si, odata venit in fire, chiar de inca mai simt (uneori) ca am/aveam dreptate, tot mi se pare aberanta reactia mea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar conteaza foarte mult cat timp ramanem in acea stare nedemna, dezgustatoare, subumana. Important e sa ne venim cat mai repede in fire, sa ne intoarcem la starea fireasca de pocainta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Caderile ar trebui sa ne smereasca si sa ne intareasca.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Experienta Bisericii ne pune inainte si "strigarea cea buna", daca o putem numi asa, cand omul striga nu intemeindu-se pe mandrie, ci pe opusul ei, smerenia. Este strigarea omului insetat de Dumnezeu precum ne invata Psalmistul: "Doamne, strigat-am catre Tine, auzi-ma; ia aminte la glasul rugaciunii mele, cand strig catre Tine."
Desigur, este o strigare launtrica, ce nu se masoara in decibeli. Spre aceasta ne indeamna Biserica. Bine ar fi, atunci cand avem conflicte, mai mici sau mai mari, astfel "sa strigam" in rugaciune pentru aproapele nostru, si nu inaltand glasul impotriva lui. |
|
|||
|
|||
![]()
De obicei striga surzii la cei pe care ii cred orbi, ologiti aparent adevarului pe care n-au putut sa-l atinga, intelegandu-l....De aceea acestia nu sunt intelepti....
|
|