Draga Ioana,
AlinB, care e un foarte bun psiholog, a detectat exact cauza pentru care mama ta se impotriveste casatoriei: orgoliul dansei. Iar orgoliul, adaug eu, vine din faptul ca s-a ocupat special de tine si are asteptari mari din partea ta, pe care, i se pare ei, ca tu nu le onorezi. Dar de impacat fii sigura ca se va impaca cu timpul, ba chiar la primul copil va fugi cat de repede la voi. Deci cade si problema cu impacarea. Atunci ce mai ramane? Raspunsul, draga Ioana, raspunsul pe care tu il astepti de la noi se afla, de fapt, in inima ta. Hai sa-ti spun si cum esti tu. Esti o persoana matura, echilibrata, cu o gandire bine ancorata in realitate, iti iubesti mama foarte mult si n-ai vrea sa o superi. Esti, cel putin acum, mai neconformista in relatia cu Dumnezeu, dar eu te inteleg perfect pentru ca si eu sunt vazut de multi de pe forum, si nu numai, ca un exemplu negativ, ecumenist, iubirist, relativist si nu mai stiu cum, numai ortodox sadea nu. Nu ma dau exemplu, de aia am si pus in semnatura ca sunt exemplu negativ ca nu cumva sa se ia si altii dupa mine si sa-i duc, cumva, in prapastie. Dar oarece psihologie am acumulat la viata mea si la anii mei atat cat sa citesc printre randuri si sa-mi fac o imagine a unei persoane din ceea ce scrie. A, am uitat ceva, esti sincera si pentru asta te respect, pentru ca, n-ai sa crezi, dar pe-aici pe forum sinceritatea nu e la mare cinste si cautare. Ai recunoscut imediat ca ai pacate multe, ai recunoscut ca nu esti "ortodoxa" practicanta cum scrie la carte, adica nu ai cautat sa pari altceva, asa cum multi, multi, dintre noi facem. Noi purtam masti pe care scrie ortodox, cu litere mari, dar daca dai jos masca o sa te ingrozesti de ceea ce vei gasi. Nu te sfatuiesc sa nu ai un duhovnic al tau, dimpotriva, e bine sa-l gasesti caci vei avea un sprijin si indrumari din cele mai bune, dar e bine sa te feresti de "ortodocsii" de parada.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
|