Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit
Daca e asa de cum ziceti noi trebuie sa ne vedem linistiti de treaba caci ingerul cazut a dat lui Eva fructul oprit.
Infailibilitatea papala e o minciuna si judecata e individuala. Papa nu o sa vina la judecata dvstra nici a celor aprox 5 mil maghiari. Nici Luther la judecata fiecarui protestant dintre care aprox 5 mil maghiari , nici eu la judecata fiecarui ortodox. Adica Eva s-a bazat pe o minciuna si a ajus rau asa ca si dvstra daca va bazati pe o minciuna nu e bine.
Crezul e modificat cand apar litere in plus sau in minus. crezul ortodox si cel al Bisericii primare e acelasi .Romano Catolicii au adauj=gat litere.
|
Da, noi trebuie sa ne vedem linistiti de treba, pentru ca DUmnezeu a avut si are grija de noi. Daca Eva a mincat din fructul oprit, Isus a venit sa ne mintuiasca. Domnul nostru Isus Cristos ne invata ca "ajunge zilei rautatea ei". Deci, daca unii au modificat crezul, nu ma va judeca pe mine Dumnezeu pentru asta. Daca imi veti spune, exact ca si sectantii, ca mi-ati aratat cum e corect, va voi spune ca sint destul de multe inadvertente si in credinta ortodoxa (pe care le putem dezvolta daca considerati), ca Biserica Catolica a adus destul de multe roade, iar daca e sa ma ghidez dupa roade, pot spune ca nu ma aflu pe un drum corect.
PS Sfintul Augustin, care a sustinut ceea ce sustin astazi crestinii catolici a trait in primele secole. A fost declarat sfint, probabil si ortodocsii il au in calendar. Deci venerati un sfint care a sustnut ca Duhul Sfint vine de la Tatal si de la Fiul?