Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2011, 23:25:35
alibaba alibaba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.03.2011
Locație: constanta
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Iubirea este altruista, generoasa, pe cand placerea este egoista si cauta doar la propria persoana. Iar SENSUL nu sta in egoism caci atunci ar fi autodistructiv, el sta in jertfa si daruire de sine. Egoismul este distructiv pentru ca egoismul meu nu e compatibil cu egoismul tau si cu egoismul lui. Ele se lupta intre ele pentru suprematie. Dar jertfa mea si jertfa ta si jertfa lui sunt perfect compatibile si se potenteaza reciproc, astfel incat rezultanta creste exponential, iar armonia este perfecta.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Ai dreptate, nu m-am gandit ca placerea inseamna egoism. Si totusi, cum ii explici cuiva care zice ca nu ar renunta la petreceri si distractii care sunt modul de relaxare si destindere din stresul cotidian? Ce ii spui celui care zice ca fara placerile astea ai fi un robot? Nu poti sa ii spui ca plecerea este egoism ca ar rade de tine..
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? daniel_iordache Teologie si Stiinta 55 26.09.2008 18:58:54