![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai grija ca forta superioara sa nu fie o creatie a mintii tale. Eu cred in Sfanta Treime. Acest Dumnezeu in care eu cred nu este un produs al mintii mele. Si mai e ceva, nu-mi este undeva, de vreme ce ma impartasesc cu El.
Nu-ti cer sa crezi in ce cred eu, cer doar sa ai respect fata de credinta noastra. Sa nu uiti ca atunci cand traiesti raportandu-te la ceva ce te depaseste nu ai cum sa supralicitezi calitatile tale. Da, cand vine vorba de mantuire, lucrurile stau altfel decat credem noi. Daca s-ar face un rand spre a intra in Imparatie, sunt sigur ca cel pe care noi nu punem niciun pret ar fi primul. Asa ca logica omeneasca nu este asemanatoare cu cea dumnezeiasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Costel, esti un exemplu, un model al credintei ortodoxe, cel putin al celei din Romania.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Absurde sunt multe pe aici. Cand un pretins ortodox considera ca Hristos este doar un biet evreu, cred ca teoria mea de acum 30 de ani ar putea fi demonstrata fara probleme deosebite. |
|
|||
|
|||
![]()
As putea sa-ti spun acelasi lucru in legatura cu credinta voastra.
Presupunand ca omul are de ce sa se 'mantuiasca'. Nu exista nici o dovada care sa ne arate ca noi suntem pe lumea asta ca sa facem pe plac cuiva care se asteapta sa-l slavim fara sa ni se arate direct ca sa fim siguri ca nu ne zbatem degeaba. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca omul nu are de ce sa se mantuiasca, si daca nu are de dat cont nici unei instante superioare celor omenesti, atunci probabil nu e nici o problema daca cineva isi foloseste libertatea pentru a elimina din societate pe cei pe care ii considera el de prisos sau daunatori. Totul este sa nu-l prinda justitia, nu ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica noi ateii suntem cu totii niste potentiali infractori, oricand gata sa fructifice orice scapare a sistemului legislativ pentru a fura, delapida, viola, talhari si chiar ucide. Doar legea ne opreste, caci altfel am fi niste fiare, niste lupi gata sa sara pe bietii crestini. Cam asa prezinti tu si altii situatia. Vrei sa spui ca cei credinciosi comit mai putine infractiuni decat ateii? Te inseli amarnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Melissa; 01.04.2011 at 12:13:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 17:50:21 |
Voi ce credeti????? | Templier Knight | Generalitati | 30 | 29.12.2010 17:31:52 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 40 | 18.07.2008 15:51:05 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 35 | 16.01.2008 22:53:38 |
|