![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu poate fi negată existența dinozaurilor. Dar de unde până unde din faptul că au existat dinozauri rezultă evoluția speciilor? Sunt o grămadă de aspecte care contrazic evoluția. Totul în natură pare a fi programat. ADN-ul este un program genetic. Albinele, de exemplu, par a fi programate să construiască faguri și să facă tot ce trebuie pentru stup (activități foarte complexe, care nu ar fi putut fi dobândite pe calea evoluției). Totul arată existența unui proiect anterior apariției materiei, naturii. Totul a fost gândit dinainte de cineva. Și totul are un rost. Iar omului îi este dat să înțeleagă, în parte, acest rost.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu rezultă evoluția speciilor, ci infirmă teoria creaționistă. Cel puțin, așa cum e transmisă de unii călugări (posibil sfinți, deși nu m-am documentat), cum că Pământul ar avea 7000 și ceva de ani. În al doilea rând, cercetările genetice pe ADN-ul mitocondrial de la om relevă faptul că omul, într-adevăr, are doi strămoși comuni, o Evă și un Adam, care ar fi trăit cam acum 150.000-200.000 de ani. Ori dinozaurii au trăit acum câteva milioane de ani. Cum se face că exista moarte înainte de crearea omului? Nu toată creația a fost pervertită și supusă trecerii timpului după păcatul primordial? Cel puțin așa afirmă Tradiția.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt foarte serios. Daca doriti, o sa nuantez pozitia si voi spune ca si pe majoritatea credinciosilor acelasi lucru ii retine, iar toti, la gramada, atunci cand pacatuiesc, o fac din acelasi motiv: concupiscenta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ci la ideea ca un ateu gand pacatuieste, o face deoarece nu are frica Judecatii si a vietii de apoi, dar atunci cand ateul face binele, nu o face decat sub imboldul unei legi naturale sadite de Dumnezeu in om. Scuza-ma dar ma face sa zambesc :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema discutată aici este, totuși, foarte serioasă, iar cei care doresc să-și formeze o părere corectă pot afla un răspuns competent aici: http://www.creationism.info.ro/pagini/cf/cf.html
Last edited by ciradu; 01.04.2011 at 15:22:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred in Dumnezeu.....Sunt dovezi, care nu mai au nevoie de justificari...Biblia, tara sfanta......lumina invierii......e vraja marii cu dinozaurii....au existat si ei...tot facuti de Creator...cei care nu cred primesc semne..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar originile moralitatii nu sunt tocmai clare. Nu se stie exact cum a aparut moralitatea. Daca e de origine religioasa atunci a fost adusa de religiile pagane, in nici un caz nu a inceput cu crestinismul daca la asta te gandeai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce priveste originea moralitatii, ai recunoscut un fapt esential, cu care crestinii ii bat la cap pe atei cam de multisor: relativismul moral este singura directie in care poate duce ateismul (si este, din pacate, un drum infundat; sau, mai bine zis un drum care se scufunda intr-un tunel intunecat, la capatul careia nu se zareste nici o luminita, dar din care erup cateodata monstruozitati precum Holodomorul sau Pitestiul). Noi, crestinii, stim exact cum a aparut moralitatea, si de aceea si avem moralitate (nu in sensul ca am fi toti perfecti, ci in sensul ca avem un sistem clar la care sa ne raportam). Noi stim ca suntem pacatosi si stim si de ce. Mai mult, stim si ce avem de facut daca vrem sa rezolvam problema. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 17:50:21 |
Voi ce credeti????? | Templier Knight | Generalitati | 30 | 29.12.2010 17:31:52 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 40 | 18.07.2008 15:51:05 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 35 | 16.01.2008 22:53:38 |
|