Citat:
În prealabil postat de heaven
Ioana,depresia nu este o cauza doar a dezechilibrului neuro-chimic,iar daca mergi la psihiatru este ok,probabil iti va da niste medicamente care vor restabili acest echilibru,insa fara a aborda in paralel sedinte de psihoterapie,nu vei trata problema decat pe jumatate,ca sa nu spun un procent si mai mic,prin urmare ea nu va disparea decat poate de fatada,temporar.
Daca nu consideri ca psihologul la care mergi iti este de ajutor,atunci poate el sau poate metoda psihoterapeutica nu se potriveste problemei tale.Eu iti pot recomanda doua psihoterapii (nu ca nu ar exista si altele) care ating prin analiza psihicul uman in profunzimea lui si nu doar incearca sa rezolve problemele la suprafata: psihanaliza si psihoterapia experientiala.Despre ambele poti gasi informatii pe internet,probabil despre prima cunosti deja cate ceva daca spui ca esti pasionata de psihologie,a doua fiind o metoda mai noua,insa foarte complexa si eficace.
Pentru persoanele depresive sau care isi reprima agresivitatea,foarte mult ajuta practicarea unui sport,pentru ca acesta contribuie la cresterea nivelului de serotonina din sange si la eliberarea pulsiunilor agresive intr-o anumita masura.Ma refer,insa,la ceva mai dinamic,nu exercitii fizice gen pilates sau altele de acest gen.
Si tot pentru ca suntem la acest subiect si stiu ca esti pasionata,iti sugerez sa citesti doua carti care le poti comanda pe internet de la editura "For You",ambele scrise de psiholoaga si psihiatra Debbie Ford :"Partea intunecata a cautatorilor de lumina" si "Secretul umbrei".
Cartile le am si eu acasa,iar pretul ambelor,impreuna cu taxele postale s-a ridicat la doar 20 de ron,un pret prea mic comparativ cu ce ofera.Ti le recomand cu caldura,sunt sigura ca te vor ajuta!
|
Multumesc de directie :)
Chiar trebuie sa fac ceva si stiu ca sportul " da drumul" la serotonina. Nu e foarte grav ce mi se intampla, dar nu am forta, dorm incontinuu si nu ma pot concentra la nimic. Asta pe langa scurtele reprize de senzatie ca lumea se sfarseste aici si ca nu mai are nici un rost.
In ultimele zile am reusit sa mai fac putina curatenie in viata mea. Pana la urma doar de mine depinde ..........Eram o persoana foarte activa si " bataioasa" dar ultimii 2 ani si jumatate cu aceasta " criza economica" mi-a stricat busola si nu gasesc directia. Pe langa cele povestite aici s-au intamplat foarte multe.........fiecare zi nu stiu ce-mi aduce si cred ca acest sentiment ca nu pot controla nici macar 5 min ce se intampla in viata mea m-a debusolat :D
Ma voi descurca pana la urma ca, daca reusesc sa-mi redescopar forta mea interioara, pot muta si munti, doar ca va trebui sa le iau pe rand. Toate odata nu pot sa le rezolv.........
Multumesc inca odata