![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pune virgula inainte de "sau" adversativ (cum era cazul in textul enuntat in postul meu).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu folosesti prepozitia "pre" in loc de recentul "pe"? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi că sînt din Botoșani și moldovean o să mor, chiar dacă trăiesc pînă una-alta în Banat. ![]() Ai aici un răspuns: http://dexonline.ro/ghid-exprimare "Dacă țineți morțiș să vă împotriviți normelor ortografice curente și să scrieți cum ați învățat, scrieți eu sînt. Eu sânt este greșit după ambele seturi de norme." Eu urmez sfatul lui George Pruteanu și exemplul marilor edituri - cum ar fi Humanitas. Aruncă de curiozitate o privire pe respectabilul sait http://www.dilemaveche.ro .
|
|||
|
|||
![]()
După semnul de la începutul cuvântului în DOOM2 înțeleg că nu se mai acceptă eu continuu. Poate tocmai pentru a se deosebi de adjectivul cu aceeași ortografie. Mie personal mi s-a părut întotdeauna, oricum, că nu sună bine eu continuu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca sa-i dau raspuns si lui Cristiboss.. telefonul meu nu are butoane. Selectez literele pe (touch)screen si nu exista diacritice. |
|
||||
|
||||
![]()
Pe iPhone si iPad nu exista toate diacritice din lb romana,ci numai â,ã si î.
Anna21,daca apesi pe touch screen in dreptul lui a iti va deschide o lista cu variante pt caractere cu a(àáâäæãā),la fel cu i si e(daca vreti sa scrieti in franceza),dar cam atat...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Am am scris textul precedent de pe iPhone,la mine nu exista alte caractere pt s si t,dar exista variante ale vocalelor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum scriu corect? Cum se scrie corect ...? | antiecumenism | Generalitati | 41 | 20.09.2017 12:11:14 |
Si noi putem sa scriem istoria | dobrin7m | Istoria bisericii | 10 | 18.03.2014 12:15:53 |
Cum sa fac corect? | Dreamm | Generalitati | 7 | 05.10.2011 21:25:22 |
Cum este corect? | cristiboss56 | Rugaciuni | 46 | 23.06.2011 10:41:40 |
Este corect? | alinn | Eutanasia | 14 | 22.02.2007 18:47:20 |
|