Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2011, 17:31:27
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Nimic nu te va ajuta mai mult decat auto-disciplina. Eu sunt un individ care in principiu am 80 si rareori ajung la 85 de kile. Intr-o perioada in care eram mai stresat obisnuiam sa mananc adesea peste masura, de multe ori fara sa realizez ca fac excese. In acea perioada ajunsesen sa am cam 93 de kilograme, lucru care de altfel se si observa, toti imi spuneau ca m-am mai ingrasat. Mi-am dat seama ca lucrurile nu merg deloc pe un fagas bun, simteam ca si rezistenta pe care o aveam de obicei a scazut si starea fizica generala era foarte proasta.

Primul pas a fost sa-mi fixez un numar de mese pe zi, 3 mese pe zi sunt de ajuns. Dimineata, dupa amiaza si seara o masa daca se poate pana in ora 7. Al doilea pas a fost sa reincep sa fac miscare, 30 de flotari, ridicari gantere (nu sunt scumpe si este foarte bine sa le ai in casa intrucat cam toate exercitiile de care ai nevoie se pot face folosind greutatea proprie si 2 gantere), abdomene, alergat pe loc macar 10 minute si nu in ultimul rand cat mai multe matanii la rugaciune. Exercitiile le faci cand ai timp dupa ce vii de la servici nu mai mult de 3 zile pe saptamana cu pauze de o zi intre ele.

Astfel am ajuns la greutatea normala de 82 kg

Spor la lucru
Scuză-mă frate că intervin. Numărul metaniilor nu îl stabilim noi. Nu le facem ca pe un exercițiu fizic. Duhovnicul nostru stabilește dacă și cât facem, altfel intrăm numaidecât în tovărășie cu mândria cea spurcată. Trebuie să facem ascultare de părintele duhovnic, căci el știe ce-i mai bine pentru noi. Iertare pentru intervenție.

Un lucru de folos ar fi acela să ne gândim la Maica Domnului, care veghează neîncetat asupra noastră. Să ne gândim că Ea plânge și e tristă când dăm frâu liber poftelor. Pofta-i de la diavol, și el râde cu gura până la urechi când ne nămolim în lăcomia pântecelui. Spune-o rugăciune înainte de masă, fă și o cruce mare peste mâncare că o sfințești și ține mintea ta la cele sfinte.

Doamne ajută!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mancarea de post care INGRASA. AndreiM Postul 132 03.01.2018 10:22:41
Mancarea calugarilor alexdu Generalitati 34 01.03.2011 14:06:37
Marele dom ortodox din Bacau! Legionarul Generalitati 1 12.01.2011 13:27:28
Sfantul si Marele Mir Paisie Aghioritul Biserica Ortodoxa Romana 0 30.03.2010 17:33:36
mancarea in post este rugaciunea.atentie yulyan Generalitati 0 15.11.2007 15:54:23