Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2011, 17:31:41
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu ar trebui să spună așa ceva rațiunea nimănui. Rațiunea ar trebui să zică: să ne mîntuim cu toții, iar eu la urmă de tot, pe ultimul loc rămas liber lîngă poarta Raiului.
Da, ai sesizat bine, draga Florine, greseala mea de exprimare. De fapt, ceea ce ai afirmat tu este exprimarea corecta si este limita peste care ratiunea nu cred ca poate urca, ca si generozitate zic. Sa te vezi ultimul care se mantuie e limita superioara a generozitatii ratiunii. Ii doresti pe toti mantuiti dar nu renunti la mantuirea ta, chiar daca o vezi pe ultimul loc. Dar observa, te rog, ca dragostea de care se face vorbire aici trece si de aceasta limita, si spune ca daca cel de langa mine nu se mantuie atunci prefer sa merg cu el in iad decat sa ma mantui fara el. Intelegi diferenta? E enorma. Sa renunti la mantuirea ta pentru cel de langa tine care nu se poate mantui depaseste cadrul rational si intra intr-o alta categorie, deasupra ratiunii, in zona dragostei mai presus de fire.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comori in ceruri florin.oltean75 Generalitati 2 03.04.2011 14:54:16
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Intrebari de cateheza:4.Schimbarea la fata fost o Inaltare la Ceruri? savudanmihai Intrebari utilizatori 4 30.05.2010 23:00:54
De Sfanta Cuvioasa Paraschiva sufletul iubitei mele mamici va pleca la ceruri.... eduandra Preotul 16 12.12.2009 03:56:47