![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta încerc de la începutul topicului să arăt.
De asta nu mai sînt așa de sigur. Sînt oameni care susțin că Raiul este temporar, pînă la Judecata de Apoi, și că Împărăția Cerurilor va începe abia atunci. Nu cred așa ceva, pentru că versetele pe care le-ai citat sît clare, Împărăția Lui Dumnezeu este înlauntrul nostru. Totuși, de ce nu cred eu că Împărăția Cerurilor nu include Raiul? Pentru că oamenii care nu sînt botezați nu ajung în Împărăția Lui Dumnezeu, după cum îi subliniază Hristos lui Nicodim. Nu ajung, punct. Nimeni nu-L poate contrazice pe Domnul Hristos! Atunci, ce se întîmplă cu pruncii care mor înainte de botez? Unde ajung drepții care au trăit după întemeierea Bisericii dar care nu au avut posibilitatea să se boteze, sînt ei predestinați la Iad?! Care e soarta sufletelelor celor avortați? Sînt întrebări complicate la care încă aștept un răspuns competent, cu referințe în Biblie și la Sfinții Părinți și Teologi, răspuns pe care nu prea îl știe nimeni să-l dea. Nici catolicii cu Purgatoriul lor imaginar sau cu "Limbul copiilor" nu pot explica problemele astea.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 17:04:27 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
|