![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si imi vine in minte o faza dintr-un film cu un saxofonist celebru, un negru batrin, care poarta la final urmatorul dialog cu discipolul sau cel mai drag (un tanar muzician alb): - Mai am putin de trait..., cred ca ne vedem pentru ultima data..., plec si am un singur regret: ca in lumea noastra nu am primit ceea ce aveam nevoie cel mai mult. - Dar ce ti-a lipsit? il intreaba tanarul. - Just a little kindness... Just a little kindness... Si filmul se incheie aici. Desigur, daca ar fi fost un batrin imbunatatit, un filocalic, nu ar mai fi afirmat acest dureros adevar despre lume, ci ar fi spus ca Sfantul Serafim de Sarov: "dobindeste pacea si vei mantui mii de suflete in jurul tau". Dar muzicianul era un om din lume, ca noi... Cred ca in Ortodoxie corectitudinea si bunatatea se presupun reciproc si nu sunt in competitie. Problema "sau bunatate sau corectitudine" e o falsa problema. O ispita. Altfel spus, bunatatea si corectitudinea imi par doua aripi ale aceluiasi zbor. Curentii de aer te obliga uneori sa bati mai tare dintr-o aripa sau alta... (Atentie la vanator!...:) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine | Kyrie Eleison | Arta bisericeasca in general | 4 | 01.03.2012 19:20:04 |
''Dumnezeu este de vina'' | Templier Knight | Generalitati | 22 | 14.09.2011 18:39:09 |
Vina pentru accidentul aviativ polonez | andreicozia | Generalitati | 2 | 13.01.2011 20:56:32 |
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) | sophia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 362 | 28.04.2010 16:47:40 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|