![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu i-ati spune asta din motive pedagogice ( scopul fiind care de fapt?) sau sunteti convins ca cineva ar putea cunoaste si practica temeinic romano-catolicismul si totusi sa devina protestant de exemplu?
|
|
|
||||
|
||||
|
Oamenii cei mai stimabili, care își iau credința în serios, o practică și o studiază pot cădea victime ale Înșelătorului, față de care sunt ținte predilecte. Oare Martin Luther nu a cunoscut și nu a practicat romano-catolicismul în mod temeinic ? Dar preoții ortodocși din grupul Cuibul cu Barză, oare nu au practicat și cunoscut ortodoxia ? Dar "mitropolitul" Ghenadie și cei cu el ?
|
|||
|
|||
|
Citat:
1. NU Luther a fost ispitit cu certitudinea mantuirii. In loc sa inteleaga ca nu este nici una absoluta si permanenta atat timp cat omul traieste, a ales sa strambe invatatura si practica crestina pentru a-si satisface acea nevoie. 2. NU Respectivii preoti "ortodocsi" erau cunoscuti pentru practicile si ideile neortodoxe inca inainte de trecerea efectiva la protestantism, cum au ajuns sa ignore invatatura ortodoxa in favoarea celei protestate e greu de spus, in general din ceea ce am observat la alti "convertiti" la protestantism, aceasta orbire survine de multe ori sub semnul aceluiasi ispititor care le promite o viata spirituala superioara celei traite pana atunci cu conditia sa se lepede de dreapta credinta. De multe ori nu de la bun inceput ci doar acceptand diverse schimbari ici si colo, pana cand individul se crede mai destept decat Biserica iar propria teologie alcatuita adhoc cu ajutorul pizmasului net superioara celei marturisite de Sfinti. Si de aici incepe nebunia, omul se crede el insusi Sfant, sub patronajul direct al Duhului Sfant, abilitat si capabil sa inteleaga cu adevarat Scriptura ba chiar sa invete si pe altii, iar restul povestii cred ca o stiti. 3. Nu cunosc. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Asteptam deci cu rabdare si speranta intoarcerea fiilor risipitori, care, oricum, sunt mai bine primiti decat copiii care au stat acasa, cuminti :).
|
||||
|
||||
|
Citat:
http://biserica.nl/adrese.html#Parohie_Schiedam Sub informatia despre contul parohiei scrie: "Reamintim că, potrivit deciziei luate de Consiliul parohial, preotul paroh nu oficiază nici o sfântă slujbă (molitve, binecuvântări, pomeniri, parastase, botezuri, cununii, sfeștanii, etc.) la cei care nu sunt membri cotizanți ai parohiei." Sigur ca inteleg ca membriile sunt o sursa importanta de sprijin a parohiei. Si tot inteleg ca multi n-ar da mai nimic la biserica altfel, si ca e un lucru normal sa sprijini financiar si/sau altfel parohia din care faci parte. Si ca, cel mai probabil, in realitate, preotul nu va refuza sa spuna o simpla binecuvantare pe o icoana daca il rogi, chiar daca nu esti membru platitor. Nu stiu. Apoi daca mergi pe pagina principala vezi tot felulde diplome pe care le-a primit parohul...Hmmm. Eu vreau sa vad predica din duminica trecuta mai bine.
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 05.05.2011 at 12:43:30. |
|
|
||||
|
||||
|
Am citit. 100-125 de euro pe AN de familie (deci 3-5 oameni) nu mi se pare deloc mult. Vin vreo 40 ron pe luna de familie, in banii nostri - pentru unii putin, pentru altii mult. Mai mult mi se pare ca dai pe drum. Pentru Biserica este o suma modica, socotesc.
Intreb si eu, ce poti face in Olanda cu 100 de euro? Edit: M-am uitat putin si peste imensele liste de cheltuieli. Sunt scrise in detaliu, care cat pentru ce a dat, special pentru a nu lasa vreun dubiu credinciosilor ca banii lor nu merg spre construirea bisericii. Mi se pare gospodar parohul de acolo si e bine ca exista in zona aceea o astfel de biserica si astfel de enoriasi.
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 05.05.2011 at 12:56:59. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Singurul motiv pentru care am dat aceasta informatie este fiindca mi s-a cerut. Nu vreau sa denigrez parohia sau pe preotul paroh.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 22:37:21 |
| Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 13:25:23 |
| Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 15:03:02 |
| Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 18:42:36 |
| Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 19:36:35 |
|
|