Citat:
În prealabil postat de catalin2
Din mesajul tau inteleg ca doresti sa arati ca si tu te numeri printre cei despre care e vorba in acest topic. Uite cum incepi cu un aer intelegator sa ii judeci si condamni pe cei care presupui tu ca ar gresi, asemanandu-i cu talibanii. Spunand apoi ca aceia ar cita din sfinti, in schimb tu (si altii) dai citate doar din tine sau cel mult din texte ecumeniste (neoprotestante) sau new-age.
Vad ca pe alt topic apreciai o povestire new-age care descria raiul budistilor, musulmanilor (numai ateii nu au rai, saracii).
Oare daca am lasa din mandrie sau falsa smerenie nu am fi mai castigati?
Eu asa am inteles mesajul tau, scuze daca am gresit.
|
Mă tem că ceea ce este o gândire care se deschide și nu se închide e catalogată imediat drept new-age. Nu îmi este familiar acest curent, poate doar tangențial. Iar în ceea ce spun nu mă bazez pe „luminata” mea minte, ci pe teologi minunați, ca Părintele Galeriu și Părintele Stăniloae. Poate că nu sunt suficient cunoscuți, din păcate.
Prin răspunsul anterior nu am vrut decât să atrag atenția asupra dușmanului din lăuntrul nostru. Acolo trebuie purtat războiul. Acolo să-l poarte și musulmanii, cum știu ei, acolo să-l purtăm și noi, chemând ajutorul Mântuitorului! Numai în felul acesta vom putea vedea în fețele semenilor chipul lui Hristos.
Nu am vrut să se simtă cineva judecat sau osândit. De aceea nici nu am făcut vreo referire la cineva anume. Cine e cu luare aminte la sine, însă, poate să-și dea seama dacă se află în această greșeală sau nu. E valabil și pentru mine.
În privința citării din Sfinții Părinți, iarăși, nu am vrut să spun că ne e bine că sunt citați ci că, în loc să le urmăm exemplul, încercăm să-i punem pe ei în slujba noastră, legitimându-ne niște acțiuni greșite.
Și mulțumesc pentru sfat; puțină smerenie (din cea adevărată) nu-mi strică.
Dorința mea este ca toți, măcar cei care scriem pe acest forum, să fim ca frații, învățând unii de la alții, și să nu formăm tabere. Să fim cu toții în marea familie a lui Sfintei Treimi (de la Părintele Galeriu citire). De aceea vorbesc de greșelile noastre, ale tuturor.
P.S. Care sunt citatele neoprotestante sau new-age pe care le-am dat?