![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu toata rezerva si bunacuviinta de rigoare fata de parintii preoti spun acum , tot asa cum am spus de nenumarate ori , ca cel care poarta vina principala in respectarea tipicului bisericesc in intregime , a canoanelor , s.a.m.d. este numai preotul slujitor.
Pt. mirenii mai laxi in credinta spun ca : asa cum este turcul asa este si pistolul ! Pt. mirenii mai rigoristi spun : asa pastor , asa turma ! Si astfel eu cred ca am spus totul . Restul de discutii pe aceasta tema eu le consider de prisos ! Nu doresc sa deschid acum discutia despre preoti (au fost mai multe threaduri deschise pe aceasta tema) dar voiesc sa spun ca daca si in continuare selectia candidatilor la facultatile de teologie si mai departe la hirotonia in preot se va face tot asa de superficial in esenta (ca in aparenta este o selectie ,,aprofundata" dar viciata de interese personale sau ale sefului !) precum in prezent, sentimentul religios, evlavia poporului nu va spori curind . Adica inca ramine valabila profetia Mintuitorului : ,,... bate-voi pastorul si se va risipi turma !" NB : scuze, cred ca am intervenit accidental intr-o duiscutie mai mult privata . Iertare pt. asta !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 05.05.2011 at 20:44:09. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Practica Liturgica | anonimos92 | Preotul | 4 | 14.10.2012 22:47:56 |
Diferenta dogmatica si liturgica intre Liturghia ortodoxa, catolica, protestanta si neoprotestanta | suharau | Intrebari utilizatori | 2 | 07.12.2011 19:28:07 |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
|