![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
" Ortodoxia noastra este o mica insula in mijlocul unei lumi care opereaza cu principii total diferite si in fiecare zi aceste principii se schimba cu altele mai rele , instrainandu-ne tot mai mult de dreapta credinta "- Un semnal de alarma , un trist adevar , pe care vrem ( o parte din noi ) sa-l aratam pe acest forum ORTODOX , si de asta data si printr un thread adresat ortodocsilor si celor ce iubesc cu adevarat Ortodoxia ! Iata un link interesant despre conceptia in viata ortodoxa a Parintelui Serafim Rose :http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...oxa-68422.html
|
|||
|
|||
![]()
În primul rând eu nu am numerotat nimic! Numerotarea nu numai că nu-mi aparține, dar nu are nimic de-a face cu mesajul meu. Drept pentru care o denunț!
Eu am scris asta: Citat:
Citat:
În al treilea rând, voi l-ați părăsit pe Hristos în momentul în care ați modificat Crezul! Deci, ceea ce, poate, pentru ortodocșii mai slabi de înger ar putea fi un viitor virtual, puțin probabil și nedorit, pentru voi este deja trecut! Hristos, însă, vă așteaptă și noi împreună cu el. Dar fără "zestre"! În al patrulea rând, am mai spus-o, dar pot să o repet. Noi avem liber arbitru, ceea ce înseamnă că putem face ce vrem. Chiar și să avem prieteni papistași, protestanți, neoprotestanți, musulmani sau mozaici. Dar nu ne împărtășim din același Potir cu ei, pentru că asta nu vrem să avem voie! În al cincilea și ultimul rând, era vorba de nu știu ce pantof al cărui nu știu care portughez! Încălțămintea era omul?... sau gândul?... sau, de fapt, ce era?... Că eu nu mai știu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
N. Priceputu, ai scris frumos...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Aici nu era vorba de ea , ci de cei rupti de Biserica Ortodoxa ! Era foarte clar , dar . . . !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, este o intorsatura fata de directia spre care vroiai sa manipulezi emotional discutia, dar este intorsatura corecta si justificata. Daca nu poti argumenta, mai bine las-o moarta, comentariile suplimentare ca cele de mai sus, nu fac decat sa dezvaluie si mai mult goliciunea.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Singura mea teama - mai bine zis retinere - este de a nu cadea in pacatul judecatii, pentru ca eu nu am toate datele problemei si nu stiu ce este si ce va fi in sufletul cutarui om, candidat la mantuire. Asta numai Dumnezeu stie. In rest, fiecare om are sansa lui la mantuire, dar multi chemati (adica toti), putini alesi!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e vorba de cine se mantuieste si de cine nu, este vorba de dreapta credinta, adica calea lasata de Dumnezeu pentru mantuire. Mantuirea propriuzisa este intr-adevar judecata lui Dumnezeu, si daca Dumnezeu va mantui si budhisti, yoghini, samani, canibali, protestanti, neoprotestanti, romano-catolici, etc. (ceea ce nu este imposibil) asta nu inseamna ca tot ceea ce ei practica si cred ei este "credinta adevarata" sau Dumnezeu este de acord cu ceea ce fac ei. Acum este clar? Si la fel, daca esti ortodox nu inseamna automat ca ai mantuirea garantata (cum cred unii neoprotestanti) iar daca nu te mantuiesti si multi ortodocsi vor ajunge in Iad, de la vladica la opinca, nu inseamna ca ortodoxia (credinta ortodoxa) nu este calea lasata de Dumnezeu pentru mantuire. Citat:
Dezaproband ideile acestor oameni este putin probabil ca ei sa vada in tine dragostea de care vorbesti mai sus. Last edited by AlinB; 07.05.2011 at 22:06:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce pacat de ei? Fiecare e responsabil de mantuirea personala si fiecare isi duce viata asa cum crede de cuviinta, pentru a obtine mantuirea. A, ca in ortodoxie, spre deosebire de alte culte, ne putem ruga pentru cei adormiti, mijlocind cumva pentru ei, asta e altceva. Cred ca e foarte trist si frustrant sa nu iti poti pune bunicii la slujbele ortodoxe, pentru ca ei, in viata, au marturisit alt adevar.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|