Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Singurul lucru care imi face rau in Biserica Ortodoxa si care ma face de multe ori sa ies plangand de la Liturghie este lipsa de iubire si fata de femeie prin discriminarea fata de ea din aceasta biserica, discriminare nu numai in practica bisericii dar si in omilii, si in tot felul de gesturi marunte care arata cata importanta se da barbatului si cat de putina femeii, ca si cum ea ar fi de lepadat. In Biserica Catolica femeia este mai respectata ca la ortodocsi, discriminarea ei este mult mai mica, in timp ce la anglicani, ea este respectata intocmai ca barbatul, de aceea acolo m-am simtit intotdeauna cel mai bine. Atata tot.
|
Afirmatia de mai sus, precum ca in Biserica Ortodoxa nu se respecta femeia, e aberanta si arata lipsa de intelegere a ceea ce se intampla in BO.
Daca ti se pare ca in BC femeia este mai respectata, nu m-as mira, dar mi-ar pare rau, sa aud ca ai trecut si tu la catolici. Dar stii cum e: ce-si face omul cu mana lui, nu mai dezleaga nimeni. De aceea iti spun: ia aminte la experienta altor convertiti la catolicism, ca sa nu faci aceeasi greseala.
Din punct de vedere finaciar:
- la neo-protestanti: zeciuiala.
- la catolici: 1%
- la ortodocsi: banutul vaduvei.... la alegere.