Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2011, 10:37:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Dacă omul nu e botezat și vrea asta, bine ar fi să se boteze. Dacă e urgență și preotul nu poate să ajungă la timp, putem să-l botezăm noi prin stropire.

Dacă nu e spovedit și vrea să se mărturisească, să chemăm preotul. Dacă nu există preot acolo și omul e pe moarte, poate să spună oricui păcatele și i se vor ierta. Dacă ajunge și preotul într-un sfîrșit, să se spovedească din nou așa cum este corect.

Dacă avem de-a face cu un ateu sau agnostic speriat de moartea iminentă, dacă vrea, să accepte că există Dumnezeu și să citească crezul... Aici e mai complicat, dar merită de încercat - numai și numai dacă vrea, fără să-l forțeze nimeni.

Oricum, în orice caz, rugăciunea nu trebuie să lipsească. Citită dintr-o carte dacă respectivul nu știe nici măcar una pe dinafară...

Aici ar trebui să răspundă mai ales preoții care au experiența acestor situații critice de viață și de moarte.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reformatorii de dinaintea Reformei Theodor_de_Mopsuestia Biserici Protestante 106 12.10.2011 17:03:59
Apple a pierdut 10 miliarde de dolari in ultimele zile absolutep0wer Generalitati 11 19.07.2010 19:21:08
RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- razvan_m Despre Biserica Ortodoxa in general 6 18.07.2010 00:26:11
Rusinea de dinaintea spovedaniei marianamara72 Intrebari utilizatori 7 21.06.2010 23:08:21
S.O.S.!: Ultimele 9 zile care o mai pot salva pe Anamaria Lucian24 Umanitare 1 14.10.2009 06:00:34