![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă omul nu e botezat și vrea asta, bine ar fi să se boteze. Dacă e urgență și preotul nu poate să ajungă la timp, putem să-l botezăm noi prin stropire.
Dacă nu e spovedit și vrea să se mărturisească, să chemăm preotul. Dacă nu există preot acolo și omul e pe moarte, poate să spună oricui păcatele și i se vor ierta. Dacă ajunge și preotul într-un sfîrșit, să se spovedească din nou așa cum este corect. Dacă avem de-a face cu un ateu sau agnostic speriat de moartea iminentă, dacă vrea, să accepte că există Dumnezeu și să citească crezul... Aici e mai complicat, dar merită de încercat - numai și numai dacă vrea, fără să-l forțeze nimeni. Oricum, în orice caz, rugăciunea nu trebuie să lipsească. Citită dintr-o carte dacă respectivul nu știe nici măcar una pe dinafară... Aici ar trebui să răspundă mai ales preoții care au experiența acestor situații critice de viață și de moarte.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Reformatorii de dinaintea Reformei | Theodor_de_Mopsuestia | Biserici Protestante | 106 | 12.10.2011 17:03:59 |
Apple a pierdut 10 miliarde de dolari in ultimele zile | absolutep0wer | Generalitati | 11 | 19.07.2010 19:21:08 |
RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 18.07.2010 00:26:11 |
Rusinea de dinaintea spovedaniei | marianamara72 | Intrebari utilizatori | 7 | 21.06.2010 23:08:21 |
S.O.S.!: Ultimele 9 zile care o mai pot salva pe Anamaria | Lucian24 | Umanitare | 1 | 14.10.2009 06:00:34 |
|