Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2011, 21:43:06
o nestiutoare_
Guest

Question

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Întâmplarea e adevărată, pe pr Galeriu l-am cunoscut bine și l-am frecventat. A fost rău bătut atunci.
O întâmplare încă și mai tristă s-a petrecut, însă, cu preotul care îmi era atunci paroh, la o zvârlitură de băț de biserica Silvestru, unde slujea pr Galeriu. E vorba de pr. Daia, de la parohia Popa Chițu. Pr Daia îmbătrânise aproape de când era paroh la noi. Număra liturghiile și se ruga ca Dumnezeu să-l țină să-i slujească la zece mii de liturghii.
Într-o zi de iarnă, părintele a fost tâlhărit de hoți în plină stradă. L-au bătut bestial, până l-au lăsat zăcând în zăpadă, pe marginea drumului. Partea cu adevărat tristă e că, ore întregi, enoriașii lui, recunoscându-l, se distrau zicând "hehe ! S-a îmbătat popa ! Ia uite cum zace de beat ce e !" Și era un om pe care nimeni nu îl văzuse beat. Și vorbea, în fiecare an, despre pilda samariteanului milostiv, de fiecare dată auditoriul părând convins. Cei care îl recunoșteau pe părintele zăcând în zăpadă și treceau pe lângă el emițând judecăți prezumpțioase erau din aceia care auziseră predica aceasta, poate de multe ori.

Nimic nu am învățat, de aproape 2000 de ani. De la "Osana, Fiule al lui David" la "Răstigniți-l !, Răstigniți-l" au trecut numai cinci zile, așa de scurtă memorie avem.
Si pana la urma l-a ajutat cineva?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Milostenia Andreea_Oana Generalitati 32 30.10.2012 12:14:51
Milostenia - ma lamuriti si pe mine, va rog? mihaiB Generalitati 6 14.08.2011 14:03:01
Milostenia, expresia iubirii pentru semenii tăi NECTARIE Generalitati 2 11.12.2010 19:19:17
Milostenia Rodica50 Intrebari utilizatori 4 06.11.2010 16:15:09