Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2011, 04:01:01
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Forumul nu inlocuieste duhovnicul - ma intreb cum ar putea?!? - dar poate sa ne ajute sa invatam ca la un curs intensiv ceea ce ne intereseaza: ortodoxia.
Pe mine m-a ajutat.

Cu totii avem pareri, dar ar fi bine ca parerile noastre sa se bazeze pe surse autorizate ale Ortodoxiei, nu pe imaginatia noastra, caci f usor se pot strecura idei gresite. De multe ori vedem ca e vorba doar de nuante, ori e stiut ca acolo unde se salasluieste un neadevar cat de mic, isi face loc diavolul in fel si chip; avem exemple destule in Biblie despre urmarile tragice ale acceptarii unui neadevar. Atunci nu e mai bine sa ne inspiram din surse sigure, decat sa vanturam pareri care nu au nici o legatura cu Adevarul?!?
Inca nu am auzit ca Adevarul sa fi facut rau cuiva, dar am vazut cat rau ne poate face neadevarul.

Ortodoxia, pentru cel care vrea sa o cunoasca, este un univers, este viata insasi.
Rog de aceea pe toti sa se informeze inainte de a scrie, nu doar sa insire cuvinte, care par a avea un sens, dar sunt lipsite de adevar.
Asa e, asa cred ca e, precum bine spui. Totusi, imi pare acum, chiar daca mai pune cineva cate un strop de imaginatie tot nu-i bai, cata vreme sunt ceilalti - care il insotesc in chip potrivit, cu mijloacele cuvenite. Pentru ca, ma intreb, cine face fata tuturor solicitarilor vietii de crestin? Cine de pe acest forum? O fi, poate, careva, Dumnezeul sa ni-l tina aici, dar e de presupus ca mai degraba invatam impreuna si ne sprijinim reciproc in urcusul pe care ni l-a harazit Hristos si pe care il incercam fiecare dupa puteri.
Adevarul se apropie de fiecare cu multa, nesfarsita delicatete... Eu asa am simtit.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Romania pierde si rezervele de LIGNIT si ANTRACIT. hydro314 Generalitati 3 22.08.2012 14:28:04
Se poate pierde mantuirea? lacrimi Din Vechiul Testament 38 10.05.2010 17:32:04
In ce conditii se poate pierde sau ceda parohia? sophia Preotul 3 26.10.2009 23:34:58
Teama de schimbare sau... silverstar Generalitati 0 12.12.2008 08:30:18
Mi-e teama... bridezilla Preotul 74 29.12.2007 15:34:39