![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate poti adapta expresia si sa folosesti macar pluralul. Pluralul nu ar crea confuzii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca pe alt topic apreciai o povestire new-age care descria raiul budistilor, musulmanilor (numai ateii nu au rai, saracii). Oare daca am lasa din mandrie sau falsa smerenie nu am fi mai castigati? Eu asa am inteles mesajul tau, scuze daca am gresit. Last edited by catalin2; 04.05.2011 at 21:08:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum sunt sigur că de la Părintele Galeriu am preluat expresia. Pentru conformitate, v. Predica „Despre grijile vieții”, din 1998.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin răspunsul anterior nu am vrut decât să atrag atenția asupra dușmanului din lăuntrul nostru. Acolo trebuie purtat războiul. Acolo să-l poarte și musulmanii, cum știu ei, acolo să-l purtăm și noi, chemând ajutorul Mântuitorului! Numai în felul acesta vom putea vedea în fețele semenilor chipul lui Hristos. Nu am vrut să se simtă cineva judecat sau osândit. De aceea nici nu am făcut vreo referire la cineva anume. Cine e cu luare aminte la sine, însă, poate să-și dea seama dacă se află în această greșeală sau nu. E valabil și pentru mine. În privința citării din Sfinții Părinți, iarăși, nu am vrut să spun că ne e bine că sunt citați ci că, în loc să le urmăm exemplul, încercăm să-i punem pe ei în slujba noastră, legitimându-ne niște acțiuni greșite. Și mulțumesc pentru sfat; puțină smerenie (din cea adevărată) nu-mi strică. Dorința mea este ca toți, măcar cei care scriem pe acest forum, să fim ca frații, învățând unii de la alții, și să nu formăm tabere. Să fim cu toții în marea familie a lui Sfintei Treimi (de la Părintele Galeriu citire). De aceea vorbesc de greșelile noastre, ale tuturor. P.S. Care sunt citatele neoprotestante sau new-age pe care le-am dat? Last edited by N.Priceputu; 04.05.2011 at 22:49:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista mai multe feluri de intelegere particulara a ortodoxiei de unii credinciosi, un grad mai mare sau mai mic de indepartare. Dar si cu o mai mica intelegere nu exista o problema, doar cand ne apucam sa dam sfaturi si sa judecam, desi nu ne-am inteles credinta. Asadar ortodocsii cu gandire new-age cred ca toate religiile ar fi bune si toate minunile de la Dumnezeu. De multe ori au conceptii ale religiilor orientale. Ortodocsii cu gandire ecumenista cred ca toate cultele crestine ar fi aproape la fel, trebuie doar sa credem in Hristos. Acestia au de obicei o conceptii si gandire neoprotestante. Mai sunt ortodocsii numiti filo-catolici, acestia cred ca noi si catolicii (poate si monofizitii sau protestantii) am fi cam la fel, doar mici diferente. O sa observam ca sfintii nu fac parte din cele trei categorii, cel putin nu am gasit pe vreunul sa aiba asemenea conceptii. De exemplu povestirea pe care o apreciai pe celalalt topic era de factura new-age. Dusmanul nu e numai inauntrul nostru, dusmanul e mai ales cel din afara, ingerii cazuti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Petru, pe care s-a zidit Biserica si care a stat cu Hristos atata timp, nu a avut credinta lui si nu a fost in stare sa faca ce a facut el! :) A trecut testul pe care Petru l-a picat de 3 ori! Cred ca in fiecare moment al vietii avem cate un test in fata, dar noi nu ne dam seama...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Romania pierde si rezervele de LIGNIT si ANTRACIT. | hydro314 | Generalitati | 3 | 22.08.2012 14:28:04 |
Se poate pierde mantuirea? | lacrimi | Din Vechiul Testament | 38 | 10.05.2010 17:32:04 |
In ce conditii se poate pierde sau ceda parohia? | sophia | Preotul | 3 | 26.10.2009 23:34:58 |
Teama de schimbare sau... | silverstar | Generalitati | 0 | 12.12.2008 08:30:18 |
Mi-e teama... | bridezilla | Preotul | 74 | 29.12.2007 15:34:39 |
|