![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dar nu poți să-i socotești în aceeași categorie pe urmașii lor. Omul e judecat în funcție de faptele lui, proprii, nu ale părinților sau strabunicilor. Dacă un făt este avortat, este el vinovat de decizia părinților săi? Ar fi nedrept. Citat:
În VT drepții nu s-au mîntuit din cauză că Hristos încă nu-i răscumpărase. Ei au așteptat în Iad pînă ce Dumnezeu le-a dat posibilitatea mîntuirii, anulîndu-le păcatele prin Jertfa de pe Cruce. A mers la ei în Iad și i-a scos afară, ba mai mult, le-a propovăduit și celorlalți că o existență mai bună îi așteaptă sus, în Cer. Păgînii de după Hristos trebuie să aibă posibilitatea de a se salva de cel rău și de Împărăția lui întunecată pentru că Hristos a murit pentru ei și pentru fiecare om de la Adam pînă la ultimul. Dacă vorbim despre desăvîrșire, care este o stare de înalțare mai mare, spre asemănarea cu Hristos, atunci acest lucru nu este posibil pentru păgîni din cauza lipsei Botezului, a împărtășaniei, a informațiilor care duc la cunoștința Adevărului. Niciodată să nu uiți că orice om este liber să aleagă viața sau moartea. Altfel, Hristos a murit degeaba pentru păgîni dacă ei nu au măcar o șansă de a merge în Rai. Iar dacă omul ar fi lipsit de libertate, atunci nu ar mai fi creat după chipul divin, ci ar fi un roboțel humanoid.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|