![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Te contrazici singur. Întâi spui că alegerea ateilor de a fi atei e una strict rațională. Apoi spui că au o doză de iraționalitate. 3. Agnosticismul e concepția filozofică potrivit căreia adevărul anumitor afirmații, mai ales afirmații teologice privind existența unui Dumnezeu sau a unor zei, este fie necunoscut, fie imposibil de aflat. Ți-e mai clar? |
|
|||
|
|||
![]()
Am crezut ca vor realiza faptul ca agnosticismul este incompatibil cu orice idee de cunoastere obiectiva sau filosofie/analiza filosofica.
Citat:
Citat:
Am afirmat ca au pretentia de indivizi rationali, nu ca ar fi. In esenta, un credincios poate fi la fel de rational sau in cazul celor autentici mult peste. Sau altfel spus, un bun credincios poate fi mai rational decat un ateu confuz iar un ateu confuz poate fi uneori mai rational decat un credincios confuz. Citat:
De altfel cuvantul nu include nici o referinta la vreo divinitate Daca ai sa analizezi si alte cuvinte in care este folosit prefixul "a" si semnificatia lor, ai sa-ti dai seama ca a - gnostic se traduce liber prin "fara cunoastere" sau daca preferi, "defect cognitiv" Poate ar trebui sa te numesti ceva de genul agnostideica, dar chiar si (mai ales) in acest caz ar trebui sa te abtii in a emite judecati de valoare vizavi de credintele religioase ale altor persoane, tu insati recunoscand deschis prin aceasta definitia invocata mai sus ca adevarul in aceasta chestiune iti este innacesibil. Last edited by AlinB; 24.05.2011 at 19:49:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca ateii sunt aia irationali cand e vorba de moralitate, ia spune, te rog, cum de in SUA statele religioase sunt exact alea unde stau prost la adolescente insarcinate, infractionalitate, si boli transmisibile sexual? La fel, de ce procentajul de atei din puscarii e proportional mult mai mic decat al religiosilor? De ce tari europene majoritar atee/nereligioase au un nivel de civilizatie si educatie mult peste cele religioase? Mai mult, de ce cu cat o tara e mai religioasa, cu atat o duce mai rau, in Europa? Pe scurt, moralitatea asta superioara provenita din religie, se vede exact unde? Revin, ca ai adus vorba de sfinti ca persoane care au atins apogeul moralitatii, la care bietii de ati nu au acces: Stefan cel Mare e model de moralitate?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știu cum se traduce agnostic, nu-mi da lecții de greacă veche! Însă nu toți termenii proveniți din alte limbi se traduc ad literam, in română. Termenul de "agnostic" a fost preluat de Huxley în 1869 cu acest înțeles, de imposibilitatea cunoașterii adevărului privind existența uneia sau a mai multor zeități. Folosește și ale surse decât DEX-ul. Ai fi surprins de câte lucruri poți afla ![]() Sigur, recunosc că adevărul îmi este inaccesibil. Eu nu am emis judecăți de genul "religia ta și toate lucrurile pe care ea se bazează sunt false". Eu am pus întrebări, am adus argumente și contra-argumente în diferite discuții pe tema religiei și mi-am exprimat unele păreri personale. As far as I know, poate există Dumnezeu, sau poate există Allah, Buddha, Zeus, Vishnu, Ra etc. Nu am negat veridicitatea niciunei religii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfarsitul lumii - sursa de ironie? | antoniap | Generalitati | 9 | 28.12.2012 16:18:30 |
Care este sursa violentei? | victortiti89 | Generalitati | 29 | 18.05.2011 07:46:31 |
Sursa de informare despre Iudaism | Yogy | Iudaismul | 3 | 10.03.2010 22:02:55 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|