Citat:
În prealabil postat de AlinB
"Un agnostic cu o vasta cultura" este un oximoron.
Realizezi asta, nu?
Si omul religios are logica lui, doar ca ateul nu o poate intelege asa cum nici credinciosul nu poate intelege credinta ateului.. :)
Normal ca pentru ateu sunt "foarte bune", daca ar realiza ca nu sunt atat de bune cat isi inchipuie, probabil n-ar mai fi ateu.
|
:) In primul rand, te rog sa iti vei numai asa, putin de lungul nasului si sa nu aduci jigniri gratuite, ca nu'si au rostul aici. Se presupune ca suntem oameni maturi cu totii si suntem capabili de niscaiva bun'simt. Agnostic cu o vasta cultura nu e deloc un oximoron. As putea sa'ti dau o replica acida la asta, dar ma abtin, din respect nu pt tine, ci pt site si pt cei care scriu aici.
Am spus ca "in general, au o vasta cultura generala". Desigur, exista oameni inculti printre atei si printre agnostici, asa cum exista si printre credinciosi. Chiar aici pe forum se plangea o tanara domnisoara ca ea nu vrea sa participe la orele de filosofie, pentru ca i se predau "ideologii blasfemice". Deci in momentul in care refuzi cunoasterea, de teama ca ea sa nu'ti stirbeasca din credinta, e clar ca undeva in fundatia puternica a credintei voastre, ceva surub scartaie rau de tot. As putea spune "voi, crestinii, sunteti niste inculti, pt ca spuneti nu invataturii si culturii". Dar eu nu generalizez i nu jignesc asa, pentru ca nu am alte argumente cu care sa'mi sustin punctul de vedere.
Ai dreptate, daca ateii ar vedea ca principiile lor nu sunt atat de bune, nu ar mai fi atei. Asa cum crestinii, daca ar vedea ca principiile
lor nu sunt bune, nu ar mai fi crestini. Bun. Si ce'ai dovedit cu asta? Nimic altceva decat faptul ca fiecare crede in ceea ce crede. Bravo! Iti mai lipseste putina educatie moral'civica si esti tare.