Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2011, 15:55:12
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Fiind mereu sinceri.
Hai sa le luam pe rand:
1. Tii post?
Răspunsul corect:
Ce e ăla post?

2.Mergi la biserica?
Răspunsul corect:
Unde să merg? Dar cine o mai fi și aia?

3. Atunci daca esti credincios de ce nu il propovaduieste pe Dumnezeu, de ce nu le vorbesti oamenilor, de ce nu le dai sfaturi?
Răspunsul corect:
Ce e ăla un credincios? Un tip din ăla supărat care dă lecții? Sfaturi să ce să facă alții? Păi eu nu știu să vorbesc, fiindcă sunt tătuc, pardon tăcut și timid.

Dar am și eu o întrebare: Ce urmărești tu defapt?
Știiiiu: pe misterețul cu colț de argint.

Last edited by vsovivi; 26.05.2011 at 16:38:55.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2011, 16:13:46
elizabeth_sv elizabeth_sv is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: uk
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru elizabeth_sv
Implicit

Evreii care erau sub legea veche nu se mai intrebau unii pe altii daca tin legea si nici nu se ascundeau sa o tina, iar daca se ascundeau era din cauza ca erau prigoniti pentru credinta lor. Asa si noi, daca suntem sub legea noua, ar trebui sa o tinem fara sa credem ca facem ceva bun sau sa ne ascundem, ca doar asta trebuie sa facem, ca niste slugi netrebnice ce suntem. Raspunsul catre altii sa fie ca si cum l-am da fratilor nostrii mai mici si pe care am vrea negresit sa-i vedem in fericirea vesnica...
Reply With Quote
Vechi 26.05.2011, 19:24:53
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Fiind mereu sinceri.
Hai sa le luam pe rand:
1. Tii post?
Răspunsul corect:
Ce e ăla post?

2.Mergi la biserica?
Răspunsul corect:

3. Atunci daca esti credincios de ce nu il propovaduieste pe Dumnezeu, de ce nu le vorbesti oamenilor, de ce nu le dai sfaturi?
Răspunsul corect:
Ce e ăla un credincios? Un tip din ăla supărat care dă lecții? Sfaturi să ce să facă alții? Păi eu nu știu să vorbesc, fiindcă sunt tătuc, pardon tăcut și timid.

Vsovi, tu glumesti? nici macar in gluma nu as raspunde asa. Ne este rusine sa-L marturisim pe Hristos? Ne prefacem ca habar n-avem cine este "aia" numita Biserica? Ce fel de credinta e asta?
Sau tu crezi ca prin aceste raspunsuri dai dovada de smerenie?
Vechi 27.05.2011, 10:44:17
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Fiind mereu sinceri.
Hai sa le luam pe rand:
1. Tii post?
Răspunsul corect:
Ce e ăla post?

2.Mergi la biserica?
Răspunsul corect:

Răspunsul corect:

Vsovi, tu glumesti? nici macar in gluma nu as raspunde asa. Ne este rusine sa-L marturisim pe Hristos? Ne prefacem ca habar n-avem cine este "aia" numita Biserica? Ce fel de credinta e asta?
Sau tu crezi ca prin aceste raspunsuri dai dovada de smerenie?
Cum să gLumesc, păi de ce credeți voi că e supărat? Pentru că se crede el victimă și ca orice victimă căzută în groapa cu lei paralei, dă el lecții cum cică a și ieșit de acolo.

Eu vorbeam foarte serios, dar se pare că unii au impresia că știu ce este acela post și știu ei unde și cine este aceea biserica... Bine ar fi dacă ați știi dar din păcate sunteți doar plini de superstiții și viclenii, nu ca viclenii ci ca naivii, ca puii de pui.

Deci nu e mai cinstit să recunoști pe Adevărul în loc să te lauzi cu ale tale? Sau cum? Mie mi-e teamă... pentru El Zorab, calul crescut de nebuna.

Last edited by vsovivi; 27.05.2011 at 11:21:37.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 11:51:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Din topicul "Cum stim ca am tinut postul cu folos":

În prealabil postat de Mia Mia
In perioada postului crestinul care tine post este mai ispitit decat in restul zilelor? nu stiu parca mie asa mi se intampla parca... si pana la urma e bine sau nu sa zicem ca tinem post? sau deja cadem in pacatul mandriei?

glykys:

Iata un raspuns al parintelui Teofil Paraian la aceasta intrebare:
"- Se spune in Pateric ca la o adunare, unul dintre frati a zis: Eu nu mananc aceasta mancare, caci postesc. Parintele il cearta, zicandu-i: Mai bine nu posteai, decat sa te lauzi pentru fapta aceasta! Noi cand suntem in vreme de post si mergem la rude, daca ne pun pe masa bucate care nu sunt de post, ce sa facem?"
Par. Teofil: "SA SPUNETI CA POSTITI SI SA POSTEASCA SI EI! Draga, asta din Pateric, ca eu postesc, era o pravila a lui personala, nu randuiala bisericeasca. Eu, de exemplu, daca ma duc undeva unde nu se posteste si mi se pune o mancare de dulce in post, refuz mancarea de dulce! De ce? Pentru ca si omul care imi ofera trebuie sa posteasca! Acum exista o randuiala precisa, pe atunci nu existau randuieli precise, ca existau niste deprinderi ale unora si ale altora... Daca tu te duci intr-o adunare unde nu se posteste si tu vrei sa postesti intr-o chestiune particulara, e una, iar daca postesti pentru ca e randuiala Bisericii sa postesti, e alta. De exemplu, daca mergem la pomeni de inmormantare sau la parastas, daca e zi de miercuri, de vineri sau zi de post, eu nu mananc de dulce, ca oamenii baga de seama ce mananci. De altfel, eu nici acasa nu mananc de ducle in zi de post. Si atunci, de ce sa imi stric randuiala cand ma duc la o pomana? Le spun oamenilor: nu mananc, fiindca azi se mananca de post. Si atunci oamenii se orienteaza, eventual, iti dau altceva sa mananci, iar daca nu-ti dau, trece, te duci acasa si mananci ce poti manca. Asta este randuiala noastra de acum.

Deci sunt chestiuni care sunt precise si sunt chestiuni cu elasticitate, si nu e nicio greseala ca le spun oamenilor ca azi e post si trebuie sa postim, fiindca nu ma laud cu postul, ci vreau sa implinesc o randuiala pe care trebuie sa o implineasca si ei."

Acum... eu merg pe varianta asta si am si scris pe un anumit topic, in spiritul acestor cuvinte, ca bunicul meu, la 82 de ani, tine, poate pentru prima data in viata lui, intreg postul Pastilor, in ideea de a ii intari si de a-i incuraja pe unii ca se poate tine post, cu ajutorul lui Dumnezeu, chiar daca ai o anumita varsta si anumite boli - daca un batran de 82 de ani tine post (bine, a mai avut si vreo 3-4 zile cand a fost nevoit sa calce randuiala si a mancat de dulce), desi la drept vorbind, ar avea dezlegare sa nu tina de ce altii, mai tineri si mai zdraveni, sa nu poata? Cineva a inteles ca ma laud... Deci nu poti sa ii multumesti pe toti. Conteaza intentia cu care zici si cu care faci un anumit lucru. Daca spui ca tii post, pentru a ii atentiona si pe ceilalti sa tina, e bine, daca spui ca tii post pentru a le arata ca esti om credincios si ei nu sunt, nu e bine... __________________
Vechi 26.05.2011, 20:00:11
ana ana's Avatar
ana ana ana ana is offline
Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: Braila
Talking

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Fiind mereu sinceri.
Hai sa le luam pe rand:
1. Tii post?
Răspunsul corect:
Ce e ăla post?

2.Mergi la biserica?
Răspunsul corect:

Răspunsul corect:

Cred ca sunt totusi putin cam dure raspunsurile pe care le propuneti dumneavoastra :D ! sa imi fie iertata indrazneala ..
Vechi 26.05.2011, 21:48:56
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

Sa spunem simplu si firesc toate cate le facem si crezand ca facem ceva bun, nu cumva sa ne vina vreun gand de mandrie..."Caci dator eram sa fac ceea ce am facut, nimic nu am facut din ceea ce trebuia sa fac, rob netrebnic sunt vinovat sunt focului vesnic!"

Sa avem constiinta ca oricate am crede noi ca facem in privinta intaririi credintei noastre"nimic nu plinim cum se cuvine!"...pt.ca mereu vom avea si scaderi...de aceea ne spovedimsi mereu va putea fi loc pntru a face ceva mai mult pentru noi si pentru aproapele nostru.

Mantuitorul nostru Iisus Hristos pentru rugaciunile Prea Curatei Sale Maici sa ne izbaveasca de tot raul, de mandrie, de slava desarta, de tot raul pierzator de suflete, de vorbirea in desert si ca un bun si de oameni iubitor sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi dupa mare mila, dragostea si intelepciunea Sa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Umilirea ca metoda de curatare de mandrie Traditie1 Pocainta 39 07.04.2014 20:22:26
Icoana - marturisirea intruparii lui Hristos georgeval Pictura si Sculptura Bisericeasca 16 19.03.2013 17:24:04
Marturisirea credintei - o dovada a dragostei pentru Hristos laurastifter Morala Crestina 20 19.06.2012 01:04:52
Alpinista Crina Coco Popescu - motiv de mândrie pentru români camy_d Generalitati 37 25.02.2011 14:46:51
Despre mandrie oni91 Intamplari adevarate 12 16.05.2010 14:30:41