Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2011, 18:10:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Adica ?

Poate ca stiti cum se spunea la fosfor inainte de a se numi fosfor ?

Limbajul chimic actual este unul unitar si universal valabil, iar bazele lui au fost puse odata cu nasterea si cu evolutia stiintei chimiei.

Sa zicem ca in limbile vorbite pe vremea cand spuneti dvs. ca s-ar fi cunoscut fosforul, el se numea "hrdks".
Ca sa se poata stabili o identitate intre "hrdks" si fosfor, trebuie ca proprietatile sale sa fie descrise in mod identic, indiferent de limba folosita.
Numa ca ma indoiesc oamenii de stiinta antici foloseau vreo scala de temperatura, sau c au descris toata gama de transformari prin care trece "hrdks" , in asa fel incat prin compararea rezultatelor sa rezulte ca "hrdks"-ul lor este elementul cunoscut azi drept "fosfor".

Eu am impresia ca sunteti cam certat nu doar cu logica stiintifica...
eu am dat doar un citat, nu ma cert cu nimeni.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 18:23:58
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu am dat doar un citat, nu ma cert cu nimeni.
Eu am dat citate din surse solide, nu din opiniile postacilor de pe net care dispretuiesc stiinta adevarata si in schimb inventeaza o noua "stiinta": cea a senzationalului ieftin sustinut cu vorbe fara acoperire drept argumente stiintifice.

Oricum, in afara de faptul ca am studiat stiinta chimiei, am avut ocazia sa asist si la ore de chimie tinute in scoli. Erau elevi care dupa 2 ani de chimie habar nu aveau diferenta dintre H si He... nu mai spun ca pentru ei, cuvantul "formula" era ceva lipsit de sens...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11