![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna! De curand am fost la o manastire ortodoxa, si am vazut: o cruce cu trupul Domnului nostru Iisus Hristos, mai mult sculptat, si nu era foarte mare, era de vreun metru si 70.
Intrebarea mea este: Ortodoxia accepta asa ceva? Stiam ca noi nu ne inchinam la "chip cioplit", insa m-a surprins ca in aceasta manastire exista un fel de statuie... Puteti sa ma lamuriti va rog? Multumesc anticipat! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() De fapt nu ne inchinam nici la unul, nici la celalalt, ci veneram, supra-veneram sau adoram pe cel reprezentat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reprezentarea Mântuitorului sub forma basoreliefului e acceptată și în Ortodoxie. Statuilor li se preferă icoanele la noi din rațiuni duhovnicești, în sensul că pe chipurile pictate se poate vedea o transfigurare pe care Duhul Sfânt a produs-o asupra sfântului reprezentat. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai te inchini obiectului sau lui Hristos reprezentat prin sculptura? Cine e sfant? Mantuitorul sau obiectul respectiv? Obiectul respectiv este sfintit pentru ca sa se deosebeasca de restul obiectelor dar nu e sfant. Explicatie a unui om simplu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, m-am informat la cineva apropiat mie, si mi-a spus ca se accepta si basoreliefuri la ortodocsi. Multumesc tuturor! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lume sau manastire? | goldfinger17 | Calugarul | 114 | 27.06.2013 09:48:48 |
Ce manastire recomandati ? | Petre. | Calugarul | 40 | 07.02.2012 16:14:13 |
O statuie pentru Papa! | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 19 | 15.08.2011 18:16:00 |
Concedierea la manastire | idealist | Calugarul | 21 | 02.01.2011 09:29:50 |
Invierea la manastire | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 15.04.2009 08:56:17 |
|