Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2011, 20:44:45
ionica_29 ionica_29 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
eu sunt clujean ! si in orasul meu,ziceam ca nu prea vad oameni sarmani ,dimpotriva !
poate in alte locuri ale tarii sunt, nu stiu, or fi ! da eu vorbeam de orasul meu, de cca. 700.000 de locuitori !

da parca vad multe terenuri nelucrate, imasuri necosite !
chiar si om sarman , care nu are nimica, ar putea lua un teren pustiu si sa-l coseasca, sa-l semene,sa tina o vaca, un porc !

tatal meu a fost copil de taran,cand Romania era Regat,si mi-a povestit ca taranii traiau foarte bine, si nu le trebuia nimic in plus fata de ce aveau !
disciplina si ordinea la sate era mentinuta de temuta jandarmerie regala !

au venit comunistii si i-au bagat pe tarani in blocuri la orase...dezastu nostru national !!!
baiu asta il tragem si acuma,din pacate,e baiu taranului dezradacinat...rupt de traditia sacra a satului ancestral romanesc !
cuvantul taran, e peiorativ deja, e de batjocura,in loc sa fie de mandrie !
vai noua !
si ne mai vaitam ca suntem saraci...pai se vede de ce !
Nu te supara dar nu stiu cum de nu vezi oamenii saraci din Cluj...poate ca te invarti doar in mediul ''bogatilor'' si automat ca n-ai cum sa-i vezi acolo pe saraci dar de la asta si pana a zice ca aici nu sunt saraci e cale lunga...
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 22:04:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Nu cred ca bogatii deranjeaza prin averile pe care le au efectiv,ci prin atitudinea cu care se raporteaza la posesii,bani,material;la grijile si preocuparile exclusive pt material,intrarea intr-un cerc vicios care-ti consuma gandurile si timpul numai pt a-ti intretine averea si a o spori;in aceasta stare nu mai exista loc pentru nimic altceva(cateodata isi neglijeaza si propriile familii).In aceasta preocupare poti cadea si fara a fi foarte bogat(avaritia omului mediu).
Insa exista si persoane bogate care cunosc foarte bine cuvantul"donatie"si care sunt aproape de cei mici si umili,pana la urma asta conteaza,faptul ca cineva atat de"sus pus"sta de vb binevoitor si face milostenie unui cersetor zdrenturos care miroase urat!

Cineva din familie imi spunea ca la biserica lor(alta confesiune)sunt multi oameni de afaceri care intretin cheltuielile bisericii dar si multe donatii pt familiile sarace cu multi copii.Presupun ca si in BO or fi destui oameni de afaceri care fac acelasi lucru!

O masina scumpa nu este NECESARA,insa achizitia ei sustine capitalul firmei respective si implicit a lucratorilor si familiile lor,este si asta un aspect pozitiv!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 22:23:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit erata

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

... implicit a lucratorilor si familiile lor,este si asta un aspect pozitiv!
al lucratorilor si al familiilor lor
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16