![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
exista trei mari aspecte care ar trebui sa se ia in considerare ptr canonizarea unui sfant: faptele din timpul vietii, minunile de dupa moarte si evlavia poporului.DAca acestea trei sunt indeplinite ar trebui sa se pregateasca dosarul de canonizare. O fi sfant sau nu o fi sfant parintele?Nu stiu. dar stiu ca la nivelul conducerii BIsericii noastre domina inca interese si neputinte, ca sa nu zic altfel, si de aceea multi sfinti nu sunt canonizati. Sau altii sunt canonizati dupa sute de ani
|
||||
|
||||
|
La parintele Argatu, ca si la parintele Boca, de altfel, veaneau, in timpul vietii, foarte multi credinciosi sa isi spuna pasurile si sa ia povete. Mi-a povestit bunica mea cum, dupa slujba, la Cernica, in curte era o multime de oameni care statea sa il asculte pe parinte. Era foarte pretuit din timpul vietii si sunt sigura ca aceiasi oameni care l-au cautat atunci vin si acum la mormantul lui.
Pana la urma, Biserica nu face pe nimeni sfant, ci autentifica sfintenia. Stefan cel Mare nu a devenit sfant in 1991 (sau cand a fost canonizat), ci de cand a murit.
|
|||
|
|||
|
Si eu am fost la Boroaia, am mirosit bine racla cu trupul parintelui Argatu, SI NU MIROSEA DELOC FRUMOS. NU MIROSEA A NIMIC.
Deci ma indoiesc ca ar fi sfant, mai ales dupa ce am citit despre chestia cu ”lumanarile puse in cruce” sau cu deschiderea cartii. Dumnezeu sa il ierte! |
|
|
|||
|
|||
|
Dar eu nu inteleg de ce in loc ca fiecare sa-si vada de mantuirea proprie va
apucati de catalogat care e sfant, care nu este, care este semi-sfant, etc, etc. Lasati aceasta clasificare pe seama lui Dumnezeu, ca asta intra in atributiile LUI. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-ori Parintele Argatu are anumite practice si invataturi deloc ortodoxe: "deschiderea cărții ,(sau a Pravilei sau a Psaltirii sau a Sfintei Evanghelii, uneori la sfârșitul Sfântului Maslu) pentru a iscodi viitorul, urmată de tâlcuirea fragmentului de text ce cade mai întâi sub ochii „credinciosului”, care eventual a ținut trei zile de post negru.Practici eronate de felul acesta sunt promovate și de Preot Alexandru Argatu, în Viața Arhimandritului Ilarion Argatu, Editura Plumb, Bacău,2000. Sfaturile date în paginile 92-95 și 120-125 întrețin în gândirea oamenilor ideea unei salvări automate, magice, doar prin respectarea cu strictele a regulilor exterioare ale unui canon." -acesta este un citat din cartea "De ce caută omul contemporan semne, minuni si vindecări paranormale " scrisa de parintele Adrian Fageteanu. ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...ns_ortodox.pdf |
|
|
|||
|
|||
|
si multe practice neortodoxe se gasesc in aceasta carte :
Alexandru Argatu - Va sfatuieste arhim. Ilarion Argatu - Despre vraji si farmece si lupta impotriva lor.pdf https://mega.co.nz/#!Ac4XGZIY!GO9qKg...peQt3o_zvWuzzg care zici ca e carte despre vrajitorie sau ceva de genu: ![]() Ratacirile parintelui Ilarion Argatu 1:https://www.youtube.com/watch?v=MTu6psAvwzc Ratacirile parintelui Ilarion Argatu 2: https://www.youtube.com/watch?v=TBpQLxr3_sI |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
1.In primul rand in ce vremuri traim ( adica incepem cu analiza mediului exterior in care ne desfasuram activitatatea) ? Traim in vremurile in care faradelegea este la tot pasul.Asta inseamna ca exista o probabiliatate ridicata ca cel putin cineva sa profite de naivitatea /lipsa de experienta/sau buna credinta a semenului pt a incerca sa-l insele. Concluzia de la punctul 1: trebuie sa fim atenti. 2.Ne uitam in dogma ortodoxa sa cautam invataturi legata de aceasta atentie: Gasim la Ioan urmatoarele: "cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți prooroci mincinoși. " Hopa, deci Ioan ne recomanda: trezvia mintii Concluzia de la punctul 2: cercetarea noastra, judecata, rationamentul trebuie sa aiba la baza trezvia mintii. 3.Alegem cartea oferita de tine, si cu trezvia mintii activa incepem analiza: 3.1 Intre cei ani a trait parintele Argatu ? Raspuns: intre anii 1913-1999 3.2 Cand a fost scrisa cartea ? Raspuns: 2006 Hopa, deja avem aici o problema. Nu putem avea parerea parintelui Argatu asupra acestei carti.Cu alte cuvinte nu putem sa cerem parerea parintelui despre aceasta carte, pentru ca mortii nu pot vorbi spre a confirma sau infirma ceva. Construim tabloul: avem de fata o carte care are ca aparent ca titlu pe parintele Argatu, dar care a fost scrisa dupa moartea acestuia, iar parintele nu mai traieste ca se ne POATE CONFIRMA cele tiparite. 3.3 Studiem putin coperta cartii( varianta de pdf).Observam ca aceasta coperta este redactata conform unui anunt media, poza cu parintele Argatu ( este mai mult de 80%) din pagina, pt ca se stie imaginea are un impact profund si valoareaza mai mult decat 1000 de cuvinte.Cu alte cuvinte, coperta cartii este facuta mai mult ca un poster media, ca o imagine.Cu alte cuvinte, se promoveaza o imagine(a unui personalitati.Faptul ca aceasta imagine este afisata ca sa-ti iasa in ochi dovedeste ca autorii cartii mizeaza pe impactul emotional pe care imaginea respectiva o are asupra cititorului. Pai asta e strategia de marketing!.Iti arat o imagine ca sa aiba impact emotional si apoi iti vand ce vreau eu in numele acele imagini. De ce cititorul ar crede asa ceva ? Din cauza subconstientului.Imaginea este stocata in subconstient.In momentul in care subconstientul incepe sa lucreze concomitent cu constientul(adica cand esti treaz si vezi imagini) constientul este intr-un fel "anesteziat", "amortit" si in momentul ala tot ce este prelucrat prin constient se leaga direct cu imaginea din subconstient. Adica mai pe scurt, este "setat" ca sa crezi ca tot ceea ce citesti din acea carte are legatura cu imaginea pe care ti-a fost infatisata in aceea carte, lasand creierul tau sa faca asocieri. Chestia asta se intampla zilnic in publicitate , o vezi peste tot.(afise mari cu o vedeta media si alaturi numele unui produs care n-are nici-o legatura cu domeniul de lucru al "imaginii".Vezi reclama lui Nadia Comaneci si cu margarina). Ei bine cam acelasi lucru se intampla si aici.Iau o poza cu tine, o personalitate intr-un anumit domeniu, si apoi incep sa scriu pe baza ta chestii pe care tu n-ai cum sa le stii daca sunt adevarate sau nu. .Daca esti in viata si citesti cele scrise de mine, si vezi ca-s minciuni ma poti da in judecata.Daca insa nu mai esti viu, nu mai ai cum sa ai drept la replica.Deci prin urmare pararea ta nu mai poata fi ascultata, ci doar a mea care pot sa fac ce vreau eu cu imaginea ta si pot sa scriu ce vreau eu in numele tau. Concluzie: exista probabilitatea ca cele scrise in cartea respectiva sa nu apartina parintelui Argatu sau sa contina anumite idei spuse de parintele Argatu, amestecate cu alte idei, careuia i se pun in spate pentru a creea sminteala, astfel incat cel care citeste sa zica:"Vai si acesta a cazut...?" "Si acesta s-a inselat ?". Observ de la un timp, ca multi se limiteaza la a fi atenti doar ce spune cutare personalitate religioasa in legatura cu un anumit subiect, dar nimeni nu cauta sa vada in Evanghelie ce spune Hristos in legatura cu acel subiect. Chestia asta se cheama superficialitate,iar asta este efectul unei alte cauze: superficialitate in credinta. Bye. Last edited by oaie_cugetatoare; 01.08.2014 at 23:54:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe urmatorul site se explica ce nu s-a inteles bine despre Parintele Ilarion Argatu in legatura cu cartea "Vă sfătuiește Arhimandritul Ilarion Argatu -Despre vrăji și farmece": http://www.parinteleilarionargatu.ro...ete-Arhimandri |
|
|
|||
|
|||
|
Frate oaie, de obicei ai niste postari cu adevarat cugetatoare (parabola aia eshatologica de pe alt thread e superba), si cu postarea asta ai mare dreptate. Asadar, include-te si pe tine insuti in lista: nu mai zi nici de A.B. ca ar fi sfint, nici, eventual, de I.A. Cind si daca se va pronunta Sinodul BOR, atunci se vor limpezi, intr-o directie sau alta, lucrurile. Genul asta de evlavie gregar-ebulitiva, gen "aglutinare sub steag", seamana, ca doua picaturi de apa, cu turburarea de masa in fata unor aiureli paranormale, pardon minuni (false): vezi Medjugorje, Maglavit, si, finalmente, horribile dictu, Antichrist.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Acum la modul general. Ce ne facem, ca un criteriu f.important care este luat in considerare de catre un sinod cand declara o persoana Sfanta, este evlavia poporului. Evlavia poporului+invatatura dreapta. Sinodul nostru a canonizat multi Sfinti Romani, fara evlavie in popor. Ii stii? Stii ca Sfantul care a calculat data Pastelui este 'de-al nostru' si canonizat de BOR? Si multi altii. Chiar a fost o conferinta cu un ierarh si a vb despre treaba asta. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| parintele ilarion argatu | patricia2006 | Generalitati | 4 | 29.07.2012 17:24:09 |
| Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 15:13:29 |
| Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 22:49:02 |
| Parintele Ilarion | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.06.2006 01:48:35 |
|
|