Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2011, 20:54:58
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Asa este. De multe ori imi zic(...visez si eu...) ca daca fiecare familie bogata ar lua sub aripa ei una sau doua familii sarace si i-ar ajuta cu o suma de bani lunara sau cu mancarica mai buna duminica, sau cu orice altceva ce lipseste acelor nevoiasi poate ca in tara asta n-ar mai fi atata tristete...
Vremuri grele au fost mereu. In fiecare epoca intr-un anumit fel si oamenii de atunci le clasificau ca pe cele mai grele vremuri.
Si totusi... sa multumim lui Dumnezeu pt ce avem si Doamne fereste de mai rau!

Eu gandesc asa;nu conteaza ca ai masina scumpa daca ai si o inima mare,daca pe masura bogatiei tale poti face asisderea milostenie.Adica cate iti e de mare bogatia atat de mare sa iti fie si milostivirea!

Dzeu cred ca ne va judeca nu neaparat pentru masura bogatiei ci dupa masura in care am fi putut face binele si nu l-am facut!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 20:59:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

Și tu ce ai făcut cînd i-ai văzut căzuți pe jos?
Initial ma gandeam sa-i raspund doar Yasminei in particular, dar poate e bine sa mai spulberam un mit.
Cu multi ani in urma, un medic i-a povestit sotului ca a participat la un studiu pt a vedea cat de pregatiti sunt romanii pt a acorda primul ajutor. Imi pare rau, nu-mi amintesc ce boala se avea in vedere si ce simptome mima.
Acel medic a zis ca el a mimat in Piata Universitatii, in statia de troleibuz ca i se face rau si s-a prabusit peste garduletul care inconjura spatiul verde. Era aglomeratie. A asteptat primul ajutor. Si a asteptat.
Si dupa vreo zece minute a simtit ca cineva il ciupeste de un deget (probabil cerceta semnele vitale.. daca e mort ori ba).

Pe scurt: nu a primit nici un (prim) ajutor.

In fapt, daca vi se face rau este mai probabil sa fiti ajutat daca este un singur om de fata, decat daca sunteti intr-o piata aglomerata!

Poate va amintiti cazul mediatizat al casieritei de la casa de schimb petrecut in urma cu ceva ani. A iesit injunghiata pe strada si nu a ajutat-o nimeni, lumea trecea pe langa ea!
(replica romaneasca a cazului Kitti Genovese - gasiti pe net explicatia psihologica a fenomenului - e foarte interesant si concluziile tragice va vor schimba perceptia asupra societatii).

In general nu se baga nimeni sau esti impiedicat cand vrei sa ajuti pe cineva ("lasa-l domnisoara ca e beat!").
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 21:31:32
Danuta's Avatar
Danuta Danuta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.05.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
De ce sa nu poata avea Daniel? Daca Dumnezeu a ingaduit sa aiba? Eu cred ca credinta nu sta intr-o masina, o casa/vila sau o afacere. Atata timp cat exista Dumnezeu in tot ceea ce faci nu vad unde este problema. Sfidarea eu cred ca este daca te duci langa un infometat si incepi si mananci o friptura in fata lui, dar lui nu-i dai (totul este metaforic). Eu zic ca ar trebui sa ne preocupam fiecare de mantuirea si curatirea sufletului nostru si sa nu ne gandim cum au facut unul si altul de au masini , case scumpe. Eu personal cunosc persoane ''avute'' care sunt oameni foarte credinciosi si cu frica Lui Dumnezeu si sincer ii admir pentru ceea ce au realizat in viata si pentru faptul ca nu s-au deparat de Dumnezeu si mandria si trufia nu au pus stapanire pe sufletele lor. Sper ca nu te-am suparat, asta este parerea mea!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 21:32:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Initial ma gandeam sa-i raspund doar Yasminei in particular, dar poate e bine sa mai spulberam un mit.
Cu multi ani in urma, un medic i-a povestit sotului ca a participat la un studiu pt a vedea cat de pregatiti sunt romanii pt a acorda primul ajutor. Imi pare rau, nu-mi amintesc ce boala se avea in vedere si ce simptome mima.
Acel medic a zis ca el a mimat in Piata Universitatii, in statia de troleibuz ca i se face rau si s-a prabusit peste garduletul care inconjura spatiul verde. Era aglomeratie. A asteptat primul ajutor. Si a asteptat.
Si dupa vreo zece minute a simtit ca cineva il ciupeste de un deget (probabil cerceta semnele vitale.. daca e mort ori ba).

Pe scurt: nu a primit nici un (prim) ajutor.

In fapt, daca vi se face rau este mai probabil sa fiti ajutat daca este un singur om de fata, decat daca sunteti intr-o piata aglomerata!

Poate va amintiti cazul mediatizat al casieritei de la casa de schimb petrecut in urma cu ceva ani. A iesit injunghiata pe strada si nu a ajutat-o nimeni, lumea trecea pe langa ea!
(replica romaneasca a cazului Kitti Genovese - gasiti pe net explicatia psihologica a fenomenului - e foarte interesant si concluziile tragice va vor schimba perceptia asupra societatii).

In general nu se baga nimeni sau esti impiedicat cand vrei sa ajuti pe cineva ("lasa-l domnisoara ca e beat!").
Apoi mai este vb si de curajul de a solidariza cu cineva care este pe cale de a fi jefuit sau orisice alte intentii pe care un raufacator le-ar avea asupra cuiva.Si in aceste exemple lumea trece grabita,uitandu-se in pamant...
Iar voi fi intrebata ce am facut in aceste cazuri...ei bine voi povesti pe privat acelora interesati,important este ca NU m-am conformat paraliziei etice care se generalizeaza!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 22:46:55
ionica_29 ionica_29 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Am eu un teren. 1,1 hectare în Arges, la 10 km de Pitesti. In vatra satului. Are si o casa batraneasca pe el, cu lumina trasa si apa in poarta. Gasiti-mi un chirias, ca eu nu am gasit tot satul. Toata chiria pe care o vreau pe casa si pe hectar este un porc pe an.
Domnule Dragomir,
Daca aveti o casuta pe langa Cluj si o dati in chirie in aceleasi conditii, ne mutam noi:)Promitem ca un porc pe an vom creste pt dvs. (mai rar proprietari ca dvs, sunteti de apreciat)
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 22:54:23
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
Problema nu este masina in sine,
ci atasamentul reflex pentru forma (in acest caz, forme cu iz de lux: masini scumpe, iahturi...).

Este ca o betie a sufletului.

Daca iti iei o masina de 50.000 de dolari si poti renunta la ea
fara sa ai cea mai mica parere de rau, este ok.

Dar pentru ca sufletul se lipeste de ea,
devine povara grea si zid intre ochiul interior si Dumnezeu.

Noi trebuie sa invatam sa ne dezlipim de forme.

Nu este o cale usoara, dar singura mantuitoare.

Milostenia se masoara dupa trairea inimii si nu dupa cantitatea de bani.

Dumnezeu are responsabilitatea tuturor fapturilor,
singura noastra responsabilitate este sa ne inmuiem inima sa fie calda si miloasa.

Atunci vom da cu inima si nu cu mintea.

Last edited by florin.oltean75; 01.06.2011 at 22:58:25.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 11:21:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Daca vorbim de bogati la modul general, de multe ori uitam de cuvintele:

" Și iarăși zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu." Matei 19:24

Este cvasiimposibil sa ai o avere sau o mare afacere si sa nu fii atasat de ea.
Si este periculos si pentru mantuire, ca ai sa fi intrebat ce ai facut folositor pentru cei din jur cu ea.
Ai facut bine dupa masura ei? Sau nu prea..
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 11:24:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Milostenia se masoara dupa trairea inimii si nu dupa cantitatea de bani.
Da, daca vorbim de femeia sarmana care a dat doi banuti la templu, care erau mai de pret la Dumnezeu decat multul din averea celor care aveau mult.

Dar nu inseamna ca daca ai bani multi si dai bani putini, restul ducandu-se pe "fitze" si afaceri fara finalitate spirituala, trebuie sa te amagesti ca ai inima buna si asta este doar ceea ce conteaza.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 21:11:53
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Și eu sunt clujeancă. Hai că-ți arăt eu oameni sărmani, dacă vrei! Că sunt destui, mult mai mulți decât îți închipui tu.
Să "ia" cineva un teren pustiu? Dar ce, terenurile se iau așa... "eu l-am găsit primul, e al meu"? Chiar și terenul ăla pustiu aparține cuiva, dacă nu unei persoane fizice, atunci statului. Nu te poți apuca să plantezi ceva sau să crești o vacă unde ai chef.
Daca plecam de la premisa ca "om sarac " e ala ce s-a nascut sub ceru liber, enentual intr-o caruta cu coviltir...atunci ,e vorba de minoritarii nostrii,nomazi prin rasa,si nelegati de pamant,iubitori de calatorii si libertate,DA !

Ia mai du-te si tu pe la Cora,Kaufland,Iulius moll, Polus Center...ca am impresia ca locuiesti pe langa pata Rat,mai degraba ,daca zici mereu ca vezi in jur numa saraci !!!

Aratas-mi-i si mie, da te rog nu tigani,ca de astia is satul pana peste cap !
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 21:16:44
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
@ knight
Iti inteleg punctul de vedere si pe undeva ai dreptate.
Si eu am avut bunici la tara. Casa lor paraginita a fost luata de o verisoara care a renuntat la jobul de la oras si s-a apucat de gradinarit.
A inflorit totul sub mana ei, dar nu e de ajuns. Tot e necesar ca cineva sa castige bani in familie.
Lucrurile s-au schimbat, nici eu nu sunt f la curent dar.. Nu este asa ca nu ai voie sa tai porcul in gospodarie ci trebuie dus la abator? ( prevederi europene). Cat despre vanzarea de lapte, Branza, oua .. exista o politica de descurajare a cumpararii de la tarani (ca nu este sanatos, ca laptele nu e pasteurizat, ca oul are salmonela sau whatever!).
Nu exagerez deloc. Cu multi ani in urma cand lucram in marketing citeam rapoarte europene care spuneau ca in Romania oamenii trebuie sa consume x (Citra exacta sau procent) mai putina telemea, de ex. De ce? Ca sa intre branza kraft si altele pe piata. Se vorbea clar de masuri de schimbare a mentalitatii fata de produse neprocesate ( de la tarani), despre beneficiile consumului branzei procesate (cost, locuri de munca etc).

Viitorul nu e roz.

Pasul urmator este interzicerea cultivarii legumelor. In Sua exista deja lege, nu am timp acum, dar revin cu ea.
Da, in general e corect ce spuneti,si eu sunt revoltat de acest dzinteres al Statului Roman, incurajat foarte insistent de catre UE, care nu pune un accent mult mai puternic pe tarani !

Ar trebui sa aiba suventii peste subventii,ca sa atraga lumea inapoi la originile lor de plugari !
Sa nu stie cum sa fuga din blocuri, nu invers, cum se intapla acuma !
Iluziaa lor e ca Occidentu ne-a face o tara industrializata ! De parca ar avea nevoie sa le facem lor tehnica de varf !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16