![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eu gandesc asa;nu conteaza ca ai masina scumpa daca ai si o inima mare,daca pe masura bogatiei tale poti face asisderea milostenie.Adica cate iti e de mare bogatia atat de mare sa iti fie si milostivirea! Dzeu cred ca ne va judeca nu neaparat pentru masura bogatiei ci dupa masura in care am fi putut face binele si nu l-am facut!
|
|||
|
|||
![]()
Initial ma gandeam sa-i raspund doar Yasminei in particular, dar poate e bine sa mai spulberam un mit.
Cu multi ani in urma, un medic i-a povestit sotului ca a participat la un studiu pt a vedea cat de pregatiti sunt romanii pt a acorda primul ajutor. Imi pare rau, nu-mi amintesc ce boala se avea in vedere si ce simptome mima. Acel medic a zis ca el a mimat in Piata Universitatii, in statia de troleibuz ca i se face rau si s-a prabusit peste garduletul care inconjura spatiul verde. Era aglomeratie. A asteptat primul ajutor. Si a asteptat. Si dupa vreo zece minute a simtit ca cineva il ciupeste de un deget (probabil cerceta semnele vitale.. daca e mort ori ba). Pe scurt: nu a primit nici un (prim) ajutor. In fapt, daca vi se face rau este mai probabil sa fiti ajutat daca este un singur om de fata, decat daca sunteti intr-o piata aglomerata! Poate va amintiti cazul mediatizat al casieritei de la casa de schimb petrecut in urma cu ceva ani. A iesit injunghiata pe strada si nu a ajutat-o nimeni, lumea trecea pe langa ea! (replica romaneasca a cazului Kitti Genovese - gasiti pe net explicatia psihologica a fenomenului - e foarte interesant si concluziile tragice va vor schimba perceptia asupra societatii). In general nu se baga nimeni sau esti impiedicat cand vrei sa ajuti pe cineva ("lasa-l domnisoara ca e beat!"). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar voi fi intrebata ce am facut in aceste cazuri...ei bine voi povesti pe privat acelora interesati,important este ca NU m-am conformat paraliziei etice care se generalizeaza!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca aveti o casuta pe langa Cluj si o dati in chirie in aceleasi conditii, ne mutam noi:)Promitem ca un porc pe an vom creste pt dvs. (mai rar proprietari ca dvs, sunteti de apreciat) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ci atasamentul reflex pentru forma (in acest caz, forme cu iz de lux: masini scumpe, iahturi...). Este ca o betie a sufletului. Daca iti iei o masina de 50.000 de dolari si poti renunta la ea fara sa ai cea mai mica parere de rau, este ok. Dar pentru ca sufletul se lipeste de ea, devine povara grea si zid intre ochiul interior si Dumnezeu. Noi trebuie sa invatam sa ne dezlipim de forme. Nu este o cale usoara, dar singura mantuitoare. Milostenia se masoara dupa trairea inimii si nu dupa cantitatea de bani. Dumnezeu are responsabilitatea tuturor fapturilor, singura noastra responsabilitate este sa ne inmuiem inima sa fie calda si miloasa. Atunci vom da cu inima si nu cu mintea. Last edited by florin.oltean75; 01.06.2011 at 22:58:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca vorbim de bogati la modul general, de multe ori uitam de cuvintele:
" Și iarăși zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu." Matei 19:24 Este cvasiimposibil sa ai o avere sau o mare afacere si sa nu fii atasat de ea. Si este periculos si pentru mantuire, ca ai sa fi intrebat ce ai facut folositor pentru cei din jur cu ea. Ai facut bine dupa masura ei? Sau nu prea.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu inseamna ca daca ai bani multi si dai bani putini, restul ducandu-se pe "fitze" si afaceri fara finalitate spirituala, trebuie sa te amagesti ca ai inima buna si asta este doar ceea ce conteaza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ia mai du-te si tu pe la Cora,Kaufland,Iulius moll, Polus Center...ca am impresia ca locuiesti pe langa pata Rat,mai degraba ,daca zici mereu ca vezi in jur numa saraci !!! Aratas-mi-i si mie, da te rog nu tigani,ca de astia is satul pana peste cap ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar trebui sa aiba suventii peste subventii,ca sa atraga lumea inapoi la originile lor de plugari ! Sa nu stie cum sa fuga din blocuri, nu invers, cum se intapla acuma ! Iluziaa lor e ca Occidentu ne-a face o tara industrializata ! De parca ar avea nevoie sa le facem lor tehnica de varf ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuresti -> Prislop fara masina? | Nicador | Generalitati | 18 | 08.04.2015 19:18:48 |
Si cand simti ca nu mai poti... | cer_indurare | Intamplari adevarate | 23 | 12.02.2012 08:26:34 |
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane | Mihnea Dragomir | Generalitati | 2 | 06.08.2011 08:29:26 |
poti sa mori in vis? | The_Fallen | Generalitati | 9 | 30.06.2010 10:19:48 |
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 18 | 06.03.2009 22:01:16 |
|