![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu consideri stiinta ca fiind pseudo-stiinta, comunitatea stiintifica este de alta parere. Banuiesc ca si despre teoria relativitatii si mecanica cuantica spui la fel, ca sunt pseudo-stiinte. Ceea ce este extrem de trist, atat din punct de vedere stiintifc cat si teologic ortodox. Care voi? Cum demonstrati voi (practic) ca sunt gresite? Intrebarea este retorica. "Somnul ratiunii naste monstri" Francisco Goya. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa, frati crestini !
va dati seama al cu joc il faceti ? "Nu va injugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce insotire are dreptatea cu faradelegea? Sau ce impartasire are lumina cu intunericul? Si ce invoire este intre Hristos si Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?" (2 Cor.) Hristos a spus: "cine nu este cu Mine este impotriva Mea, si cine nu aduna cu Mine, risipeste." Si comunistii spun acelasi lucru. Problema este: ne mantuim in comunism, sau in Hristos ? Daca ne mantuim in Hristos, il putem privi pe comunist cu mila, fara insa a mai incerca sa ii aratam nimic. "Cine are, mai mult va avea; cine nu are, si ce are i se va lua." Se refera la credinta, se refera la relatia omului cu Hristos. Imi este mila de cei ce nu au credinta. Fiindca li se va lua pana si ce mai au ei... Last edited by AdrianAamz; 03.06.2011 at 09:17:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu fi naiv, caci vorbim strict de oul de gaina si de gaina.
Doar din oul zigot (fecundat) de gaina se poate dezvolta puiul de gaina. :P Iar oul fecundat implica existenta cocosului. :D Last edited by Eugen7; 03.06.2011 at 09:22:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai inteles ca doar din oul zigot (fecundat) se poate dezvolta puiul?! Trebuie neaparat cocos care sa se "impreuneze" cu gaina si doar din acest ou fecundat se dezvolta puiul de gaina.
![]() Recomand studiul corepsunzator al acestor lucruri. Important este Adevarul si nu cunostintele mele. Intreaba pe profesorii de dogmatica de la facultatile de telogie ortodoxa si iti vor raspunde detaliat. ei te vor indruma si te vor ajuta sa studiezi corespunzator Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin si stiinta (biologia) si vei vedea ce a fost mai intai. :) Teologia ortodoxa spune clar: Dumnezeu este creatorul! La porunca Lui pamantul (materia) a dat viata biologica (atat vegetala cat si animala) intr-o mare varietate de forme, de la simplu la complex, pe baza principiului (legii) vietii biologice pus de Dumnezeu in natura. |
|
||||
|
||||
![]()
Frate, slava Adevarului trebuie cautata si marturisita. Fara Hristos nu putem face nimic. El ne mantuieste si ne daruieste Duhul Sfant in Sfanta Sa Biserica Ortodoxa prin Sfintele Taine.
Mulți dintre cei necredincioși care hulesc învățătura Bisericii Ortodoxe, spun că teologia noastră (apostolică) se bazează pe “crede și nu cerceta”. Aceste cuvinte însă nu se găsesc nicăieri în Sfânta Scriptură sau în scrierile Sfinților Părinți și ale teologilor ortodocși. Dimpotrivă, suntem chemați să cercetăm[178], dar nu oricum, ci cu ochiul minții treaz, deoarece credința este o lucrare vie, activă, bazată pe adevăr, după cum însuși Hristos Dumnezeu ne îndeamnă “căutați și veți afla”[179] întrucât “lucrurile acestea pe care le fac Eu, mărturisesc despre Mine”[180] “și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi”[181], căci “Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”[182]. [178] Ioan 5,39. [179] Matei 7,7; Luca 11,9. [180] Ioan 5,36; 10,25. [181] Ioan 8,32. [182] Ioan 14,6. "10. Iar nouă ni le-a descoperit Dumnezeu prin Duhul Său, fiindcă Duhul toate le cercetează, chiar și adâncurile lui Dumnezeu. 11. Căci cine dintre oameni știe ale omului, decât duhul omului, care este în el? Așa și cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu. 12. Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca să cunoaștem cele dăruite nouă de Dumnezeu; 13. Pe care le și grăim, dar nu în cuvinte învățate din înțelepciunea omenească, ci în cuvinte învățate de la Duhul Sfânt, lămurind lucruri duhovnicești oamenilor duhovnicești. 14. Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește. 15. Dar omul duhovnicesc toate le judecă, pe el însă nu-l judecă nimeni; " I Corinteni cap 2 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ti-am dat ce crede BOR, tu nu ai cum sa-mi dai o dovada ca ar sustine BOR o erezie. Ti-am spus in mesajul privat ca am citit profilul tau, deocamdata nu ai nici studii teologice, nici stiintifice, poate le completezi acum. Care profesor de teologie sustine evolutionismul teist (sau semi)? Suntem in acelasi oras, da-mi mail-ul lui pe privat sa ii scriu si eu. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce s-ar face popii fara mentalitatea de sclav a credinciosilor?
|
|
||||
|
||||
![]()
Credinta ortodoxa crestina implica cunoastere si ascultare activa de Adevar intru libertate.
Un exemplu elocvent este Sfantul Ioan Damaschin. Din nefericire unii nu inteleg Adevarul sau il inteleg gresit si astfel apare fundamentalismul si fanatismul religios care este extrem de nociv. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne rugam asemenea Sfantului Maxim Marturisitorul care spune:
"Vino, Preaslăvite Cuvinte ai lui Dumnezeu, și ne împărtășește, pe măsura puterilor noastre, descoperirea cuvintelor Tale. Înlăturând grosimea învelișurilor, arată-ne, Hristoase, frumusețea înțelesurilor spirituale. Ia-ne de mâna dreaptă. adică de puterea minții noastre, și «ne călăuzește pe calea poruncilor Tale» (Ps. 119, 9-10) Și ne du «la locul cortului Tău cel minunat, până în lăuntrul casei lui Dumnezeu în glas de bucurie și de mărturisire a zvonului de sărbătoare», ca și noi. prin mărturisirea faptuirei și prin bucuria contemplației, să fim învredniciți a veni la locul negrăit al ospățului Tău și să ne ospătăm împreună cu cei care prăznuiesc acolo duhovnicește. cântând cunoștința celor negrăite cu glasurile netăcute ale minții. Și mă iartă pe mine, Hristoase. că îndrăznesc, la porunca slujitorilor Tăi celor vrednici, ceea ce este peste puterea mea. Luminează cugetarea mea neluminată, spre înțelegerea locului de față. ca să fii și mai mult slăvit, ca Unul Care dai orbilor vedere și faci limba bâlbâiților să grăiască cu claritate. " (Sf. Maxim Mărturisitorul, Răspunsuri către Talasie, 48, Filocalia, vol. 2, pp. 168-169) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|