Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 23:06:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Cu RABDARE ! Rabdare , rabdare , rabdare . . .

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
cum voi face asta, in ciuda intregii mele bunavointe, cand am atatea hibe in mine?
CU RABDARE si iar : RABDARE , RABDARE , RABDARE . . . . . . . . . . . . . .
Vechi 22.07.2011, 23:10:28
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dam raspuns si de ce am facut noi pentru aproapele, ai vazut ce scrie in Evanghelie referitor la ce vom fi intrebati la Judecata, daca ne-am miluit aproapele, nu cate ore ne-am rugat pentru mantuirea personala. Crestinul nu e strut, sa isi bage capul numai in pamant si sa fie indiferent fata de ce se intampla. Stiu insa ca nu ai vrut sa sustii asta, dar am vrut sa mentionez acest lucru, sa nu spunem: pe mine ma intereseaza sa ma mantuiesc, vecinul treaba lui, cu faptele lui!

Asta imi aduce aminte de povestea cu lingurile, ca si in rai si in iad sunt niste oameni cu linguri cu cozi foarte lungi, diferenta e ca in iad, nimeni nu isi poate duce lingura la gura sa manance, in timp ce in rai, acest lucru e compensat de faptul ca fiecare dintre ei ii tine lingura vecinului, reusind altfel sa se hraneasca cu totii, unii de la altii.
Desigur, desigur, cum oare am putea noi, crestinii, sa voim altfel? Asta ne e credinta, modul de viata, petrecerea.
De-o vreme, insa, am noi nemultumiri fata de modul cum imi fac eu treaba si spun altora ceea ce imi repet mie insumi: avem mult de lucru cu noi insine, inainte de a ne imagina ca stim sau putem sa facem mult doritul "bine". Poate ma influenteaza aici si profesia (ca profesor si consilier psi am dobandit o anumita prudenta fata de impulsul de a face "binele"). Mult rau am vazut ca fac oamenii "de bine". (Salvatori care intra in triunghiul dramatic sa ridice o asazisa victima si se trezesc apoi persecutati de cel care a devenit intre timp stapan pe situatie. Sau oameni care nu stiu pur si simplu ce fac si mai mare rau produc cu vorba ori cu fapta. "Primum non nocere, deinde curare". Binele nu vine doar voind asta, e nevoie de o intreaga pricepere in acest sens si de mult, mult discernamant. Asa cred.)
Asa ca ma straduiesc sa iau cat mai mult aminte la reperul numit discernamant - chit ca pana acum, din pacate, nu ma pot lauda ca il detin.
Vechi 22.07.2011, 23:16:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Asa ca ma straduiesc sa iau cat mai mult aminte la reperul numit discernamant - chit ca pana acum, din pacate, nu ma pot lauda ca il detin.
Meseria , profesia ta ti-a dat din plin acest discernamat , pentru ca altfel te inlatura piata , concurenta . . . ! La MANDRIE trebuie sa lucram frate , de asta ne lovim toti , si ea MANDRIA , ne baga-n groapa si la propriu si la figurat ! Deci : RABDARE , RABDARE , RABDARE si sa luptam impotriva acestei nenorocite de MANDRII !
Vechi 23.07.2011, 00:28:42
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Meseria , profesia ta ti-a dat din plin acest discernamat , pentru ca altfel te inlatura piata , concurenta . . . ! La MANDRIE trebuie sa lucram frate , de asta ne lovim toti , si ea MANDRIA , ne baga-n groapa si la propriu si la figurat ! Deci : RABDARE , RABDARE , RABDARE si sa luptam impotriva acestei nenorocite de MANDRII !
Iti multumsc, draga Cristi, pentru vorba ta buna, inteleapta. Domnul sa te binecuvinteze!
Vechi 31.07.2011, 17:53:04
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
De aceea, cred că cea mai bună metodă dacă vrem ca misionarismul neoprotestant să înceteze este ca Biserica noastră să le iasă în întâmpinare tuturor credincioșilor, începând cu cei mai simpli, cu cei care cunosc cel mai puțin cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vrem ca ei să nu mai citească biblii neoprotestante, de ce nu le ieșim noi în întâmpinare cu biblii ortodoxe? Iar apoi, pentru a fi ajutați să înțeleagă cum trebuie Evanghelia, să se facă discuții în după-amiezele de duminică, de exemplu.
Oamenii sunt flămânzi. „Dați-le voi să mănânce”, a spus Hristos.
"Cuvintele sunt cărările faptelor".(Sf. Ioan Gură de Aur)
In sfarsit vad si eu ceva ce mi-ar place ca sa se traduca si in fapte si as adauga vorbele Maici Tereza...care imi plac enorm:
" Uni oameni sunt infometati de dragoste mai mult decat de paine.
Foamea pentru iubire este mult mai greu de potolit decât foamea pentru pâine.
Dumnezeu a făcut lumea suficient de bogată pentru a hrăni și îmbrăca toți oamenii.
Mândria distruge totul. Pentru a fi asemănători lui Iisus, trebuie să fim blânzi și umili în sufletul nostru.
Oamenii care se iubesc unii pe alții profund și adevărat sunt cei mai fericiți oameni din lume. Ei pot avea foarte puține lucruri, pot să nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiți. Totul depinde de cum ne iubim unii pe alții."

..Sunt ortodoxa dar apreciez lucrurile bune in toti locuitori acestei planete, indiferent cine sunt ei..poate candva vom intelege ca fiecare din ei este aproapele nostru si ca Dumnezeu este inainte de toate dragoste.

Last edited by Marilena B; 31.07.2011 at 18:03:13.
Vechi 01.08.2011, 10:26:20
misteria
Guest

Implicit

[quote=Marilena B;384247
..Sunt ortodoxa dar apreciez lucrurile bune in toti locuitori acestei planete, indiferent cine sunt ei..poate candva vom intelege ca fiecare din ei este aproapele nostru si ca Dumnezeu este inainte de toate dragoste.[/QUOTE]

Ești un spirit evoluat, care ai surprins perfect mesajele divine înscrise în memoria existenței noastre ! Da, lectia primordială a fost și rămane iubirea, aceea profundă care nu se lasaă alterată de micimea mintilor umane avide sa se creadă atotștiutoare, superioare tuturor care cred oarecum altfel...De aceea eu zic că e indicat intâi să ramanem OAMENI si CRESTINI, apoi tot restul....
Vechi 01.08.2011, 11:04:54
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
Ești un spirit evoluat, care ai surprins perfect mesajele divine înscrise în memoria existenței noastre ! Da, lectia primordială a fost și rămane iubirea, aceea profundă care nu se lasaă alterată de micimea mintilor umane avide sa se creadă atotștiutoare, superioare tuturor care cred oarecum altfel...De aceea eu zic că e indicat intâi să ramanem OAMENI si CRESTINI, apoi tot restul....
Poate că nu ai făcut referire la tine, dar eu cred opusul. Părerea mea este că cine-i percepe pe ceilalți ca niște minți umane avide să se creadă atotștiutoare, superioare tuturor, este sau nu vrea să fie iertător. Iubirea înseamnă și iertare, și dușmanul nu-i decât în mintea ta, căci dacă ai radia de atâta ocean de iubire, ți s-ar părea că-i raiul pe pământ, și-n rai nu găsești și bine și rău...doar bine. E greu să fii mereu iertător, dar măcar străduiește-te...

Misteria, nu are nimeni nimic cu tine. Doar că vrei să intri într-o horă care-i formată din persoane care sunt sau își doresc să fie creștini ortodocși trăitori. Poate că nu reușesc, dar măcar încearcă, și asta-i ajută să se culeagă de pe jos în momentele grele. Asta-i cu putință doar datorită milei Lui Dumnezeu. Că vrei tu să crezi asta sau nu, tot adevărat rămâne, căci Adevărul e unul singur și acesta-l găsești doar în ortodoxie.

Acest adevăr se relevă celor credincioși dar și celor necredincioși sau de altă religie, cu știința sau fără știința lor. Tu te poți mântui indiferent de situație, căci nimeni nu poate cuprinde logica dumnezeiască, dar între timp noi ăștia care năzuim către Hristos, rămânem ortodocși până la capăt.

Last edited by CelMandru; 01.08.2011 at 11:07:07.
Vechi 01.08.2011, 11:17:21
misteria
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Poate că nu ai făcut referire la tine, dar eu cred opusul. Părerea mea este că cine-i percepe pe ceilalți ca niște minți umane avide să se creadă atotștiutoare, superioare tuturor, este sau nu vrea să fie iertător. Iubirea înseamnă și iertare, și dușmanul nu-i decât în mintea ta, căci dacă ai radia de atâta ocean de iubire, ți s-ar părea că-i raiul pe pământ, și-n rai nu găsești și bine și rău...doar bine. E greu să fii mereu iertător, dar măcar străduiește-te...

Misteria, nu are nimeni nimic cu tine. Doar că vrei să intri într-o horă care-i formată din persoane care sunt sau își doresc să fie creștini ortodocși trăitori. Poate că nu reușesc, dar măcar încearcă, și asta-i ajută să se culeagă de pe jos în momentele grele. Asta-i cu putință doar datorită milei Lui Dumnezeu. Că vrei tu să crezi asta sau nu, tot adevărat rămâne, căci Adevărul e unul singur și acesta-l găsești doar în ortodoxie.

Acest adevăr se relevă celor credincioși dar și celor necredincioși sau de altă religie, cu știința sau fără știința lor. Tu te poți mântui indiferent de situație, căci nimeni nu poate cuprinde logica dumnezeiască, dar între timp noi ăștia care năzuim către Hristos, rămânem ortodocși până la capăt.

Adică tu vrei să îmi spui ca NU iubirea este condiția primordială? Iar cei care JUDECĂ MEREU să fim serioși...NU știu ei de fapt CE este IUBIREA....Cît despre restul fiecare crede cum simte...Nu cred că e greșit să fii creștin ortodox, catolic sau greco catolic....
Vechi 01.08.2011, 11:31:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
Ești un spirit evoluat, care ai surprins perfect mesajele divine înscrise în memoria existenței noastre ! Da, lectia primordială a fost și rămane iubirea, aceea profundă care nu se lasă alterată de micimea mintilor umane avide sa se creadă atotștiutoare, superioare tuturor care cred oarecum altfel...De aceea eu zic că e indicat intâi să ramanem OAMENI si CRESTINI, apoi tot restul....
Gluma involuntara, se intelege de fapt exact invers decat ceea ce vrei sa spui. Un fel de cat de iubitori suntem noi spiritele evoluate fata de oamenii astia mici si vrednici de dispret. :) Nu cumva ai vrut sa spui de iubirea de sine?
Vechi 01.08.2011, 11:37:06
misteria
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Gluma involuntara, se intelege de fapt exact invers decat ceea ce vrei sa spui. Un fel de cat de iubitori suntem noi spiritele evoluate fata de oamenii astia mici si vrednici de dispret. :) Nu cumva ai vrut sa spui de iubirea de sine?
NU...iubirea de sine e una și cea față de OAMENI e alta...Iar interpretările vin de la modul în care un suflet vrea-poate-știe pricepe...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11