Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 22:48:51
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Iar ortodoxia nu este numai respectarea unor reguli, cât mai ales respectarea unei credințe: aceea pe care a predicat-o Domnul nostru Isus și cei Lui următori. Prin urmare, a fi creștin înseamnă a fi ortodox.
Adevărat. Eu nu văd o opoziție, nici nu cred că putem face abstracție de cuvântul ortodox. A fi un creștin bun înseamnă a fi un creștin ortodox. Însă, atunci când pui accent pe canoane, pe norme, riști să ajungi să uiți tocmai de Hristos cel milostiv, Cel care a atras de nenumărate ori atenția cu privire la mulțimea regulilor puse de farisei pe umerii oamenilor. Nu cred într-un creștinism fără reguli. Consider postul ca fiind o binecuvântare; și celelalte învățături ale Bisericii. Dar trebuie păstrată o măsură. Una este să crești copiii într-o familie normală, unde nu sunt lipsiți de nimic și atunci postul are rostul de a învăța copilul să se abțină, să se disciplineze, să se stăpânească, și altul este cazul unor copii sărmani, care n-au ce mânca. Ca doctor știți mai bine decât mine că nu se dă același regim tuturor bolnavilor, ci fiecăruia după boala sa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
postul copiilor carmenserghi Postul 9 01.08.2010 18:51:50