Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2011, 20:16:24
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Cum era de asteptat, raspunsul dvs. imi da dreptate.
Din doua una: ori BC ramane fara cap, adica fara principiu de unitate, ori, daca Hristos e cu adevarat Capul Bisericii ( si este ), atunci nu ne mai intrebati de unde vine unitatea.
De la Hristos vine.
Si cu asta am incheiat ca am alte lucruri mai bune de facut decat sa pierd vremea pe internet in discutii sterile.
Vechi 04.06.2011, 20:25:41
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Cum era de asteptat, raspunsul dvs. imi da dreptate.
Din doua una: ori BC ramane fara cap, adica fara principiu de unitate, ori, daca Hristos e cu adevarat Capul Bisericii ( si este ), atunci nu ne mai intrebati de unde vine unitatea.
De la Hristos vine.
Si cu asta am incheiat ca am alte lucruri mai bune de facut decat sa pierd vremea pe internet in discutii sterile.
Domnule, era vorba despre existența unui principiu vizibil de unitate. În perioada interregnului, există în continuare un principiu vizibil de unitate: Colegiul Cardinalilor. Prin urmare, silogismul dumneavoastră este nevalid.

Văd că vreți să vă retrageți, dar încă nu mi-ați răspuns pertinent la întrebarea: Cum se manifestă la ora actuală unitatea în Hristos a credincioșilor bucureșteni și a celor din Ierusalim, dacă aceștia nu se pot împărtăși din același Potir ? Unde este principiul dumneavoastră vizibil de unitate, dacă Tainele Bisericii nu vă mai sunt accesibile împreună ?
Vechi 04.06.2011, 23:23:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
În perioada interregnului, există în continuare un principiu vizibil de unitate: Colegiul Cardinalilor.
Da ! Iar principala atribuție a acestui Colegiu al Cardinalilor în perioada de interregn este să găsească pe cineva care să fie un bun papă. Câtă emoție este atunci, urbi et orbi ! Câte rugăciuni înalță catolicii ca Duhul Sfânt să vegheze pentru ca Sf Conclav să le găsească un papă bun pentru a fi instrumentul Său ! Cu ce strângere de inimă privesc fumul rezultat din arderea buletinelor de vot și cu ce bucurie văd fumul alb: ei știu, atunci, că Biserica are din nou un cârmaci, care o va conduce până când Cristos va coborî de pe muntele unde se roagă. Un strigăt de bucurie izbucnește dintre colonadele lui Bernini și înconjură lumea: Avem Papă !

Cât de bine ar fi dacă ortodocșii și-ar iubi și ei întâistătătorul, așa cum îl iubim noi pe Papa !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 05.06.2011, 00:03:48
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Noi ortodocsii ii iubim pe cei care ne indruma pe calea mantuirii.Ai vazut cate topicuri sunt despre Sfintii Parinti,vechi si actuali. Daca un indrumator din acestia e si Ierarh,cu atat mai bine(Asa cum a fost de exemplu Sfantul Ioan Gura de Aur,Sfantul Vasile cel Mare etc).
Vechi 04.06.2011, 20:48:43
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
De la Hristos vine.
.
Dupa principiul dumneavoastra sintem uniti cu totii, noi, cei care il avem Domn pe Isus Cristos: ortodocsi, catolici, adventisti,penticostali....
Vechi 04.06.2011, 20:59:34
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Dupa principiul dumneavoastra sintem uniti cu totii, noi, cei care il avem Domn pe Isus Cristos: ortodocsi, catolici, adventisti,penticostali....
Domnul Bogdan are dreptate in principiu: evident că unitatea Bisericii vine de la Cristos. Problema este că Biserica Luptătoare, adică noi ăștia, viermii păcătoși care ne facem veacul pe Pământ, îngropați în propriile păcate și neputințe, avem nevoie și de un principiu de unitate vizibil.

Și Israel știa, teoretic, că Unul e Dumnezeu, dar de aia tot a fost nevoie de Chivot, de Cortul Legământului, de Templu: să știe oamenii unde să se uite și să-L caute, să n-o ia razna.

Cam așa e și cu papalitatea, mai mult o necesitate.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican