Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2011, 11:41:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
O spui de parca se omoara (toti) catolicii din oras, si nu numai, din intreaga lume (!) sa il critice pe preotul X din cartierul Y care a dat decretul: catolicii au pierdut harul! LOL Eu as spune o rugaciune pentru el ca sa fie ascultator episcopului sau, care nu cred ca spune sau crede asa ceva...
Nu era in sensul asta, asa vorbeste el. Totusi, sunt presiuni ca sa nu afirme ortodocsii ceva depreciativ despre alte culte, mai ales despre catolici. In principal pentru pastrarea unor bune relatii, cred. Apoi de teama de a avea discutii si reactii din partea cealalta, nefiind dornici de acuzatii. Si sf. Marcu la sinodul Ferrara a spus ca ortodocsii se tem sa spuna ca si catolcii sunt eretici, din cauza represaliilor, Roma avand un imperiu mai puternic in spate.
De fapt am uitat sa spun in mesajul precedent, preotul a spus si ca nu exista mantuire in afara BO.
Nu au cum sa spuna altceva ierarhii, am dat ca asta spune si catehismul ortodox. Doar daca ierarhul ar fi IPS Corneanu, dar el e bland, nu taie si spanzura.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11