Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
O spui de parca se omoara (toti) catolicii din oras, si nu numai, din intreaga lume (!) sa il critice pe preotul X din cartierul Y care a dat decretul: catolicii au pierdut harul! LOL Eu as spune o rugaciune pentru el ca sa fie ascultator episcopului sau, care nu cred ca spune sau crede asa ceva...
|
Nu era in sensul asta, asa vorbeste el. Totusi, sunt presiuni ca sa nu afirme ortodocsii ceva depreciativ despre alte culte, mai ales despre catolici. In principal pentru pastrarea unor bune relatii, cred. Apoi de teama de a avea discutii si reactii din partea cealalta, nefiind dornici de acuzatii. Si sf. Marcu la sinodul Ferrara a spus ca ortodocsii se tem sa spuna ca si catolcii sunt eretici, din cauza represaliilor, Roma avand un imperiu mai puternic in spate.
De fapt am uitat sa spun in mesajul precedent, preotul a spus si ca nu exista mantuire in afara BO.
Nu au cum sa spuna altceva ierarhii, am dat ca asta spune si catehismul ortodox. Doar daca ierarhul ar fi IPS Corneanu, dar el e bland, nu taie si spanzura.