![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Discipolul lui Socrate
Un discipol a venit foarte agitat in casa la Socrate si a inceput sa-i vorbeasca in felul urmator: "Maestre, vreau sa-ti spun ca un prieten de-al tau a vorbit despre tine cu rautate..." Socrate l-a intrerupt, zicandu-i: "Stai, ai trecut deja prin cele trei cercuri ceea ce vrei sa-mi spui?" "Cele trei cercuri?" "Da, a raspuns Socrate. Primul este ADEVARUL. Ai cercetat cu grija daca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat din toate punctele de vedere?" "Nu...l-am auzit spunand unora din apropiere." " Dar prin cercul BUNATATII le-ai trecut? Ceea ce vrei sa-mi spui este un lucru bun?" "Nu, de fapt este chiar opusul." " "Ah, a raspuns Socrate, macar prin al treilea cerc le-ai trecut? Este NECESAR sa-mi povestesti toate astea?" "Ca sa fiu sincer nu este necesar." "Atunci, zambi inteleptul, daca nu este nici adevarat, nici bun, nici necesar...sa-l lasam uitarii." ..........H. Agudelo... |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mari Romani | lore86 | Generalitati | 31 | 31.07.2013 18:30:46 |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
ipocrizia la romani | Mari28 | Generalitati | 1 | 11.02.2011 16:21:17 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
Încrederea la români | Scotianul | Generalitati | 1 | 10.06.2010 23:05:16 |
|