![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici discutăm tocmai despre aceste cazuri [deocamdată rare] de necesitate, cînd preotul lipsește și omul stă să moară. Există astfel de situații, este clar. Ce ai face de exemplu tu, dacă ai merge într-o călătorie cu vaporul și, în mijlocul oceanului scufundarea ar fi iminentă? Preot ortodox nu e pe vas, ci doar familia ta, să zicem. Ți-ai mărturisi păcatele în ultimele minute ale vieții sau ai risca să le iei cu tine pe lumea cealaltă? Sînt sigur că ai face-o cînd moartea va bate la ușa ta și judecata particulară va fi la cîteva momente distanță. Chiar dacă te-ai fi spovedit cu o săptămînă înainte, în răstimp ai comis sigur păcate, indiferent care ar fi acestea. Iată că Dumnezeu ne-a arătat o metodă de folosit numai și numai în cazurile-limită, metodă care funcționează, după exemplul pe care l-am dat undeva mai sus, luat din vreun Pateric, nu mai știu exact, dar nu din imaginația mea. Dacă îmi amintesc bine - și mă bucur că mi-a venit acest gînd tocmai acum - uite ce scrie în Noul Testament: Iacov 5, 16 Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. Da, va fi nevoie în vremurile ce vor urma în viitorul apropiat să știm aceste lucruri. De aceste simple acțiuni ale credinței, de aceste manifestări ale dragostei poate depinde soarta veșnică a unui suflet. Și bine ar fi să facem cum ne-a descoperit Domnul, pentru fratele nostru care poate fi salvat prin simpla recunoaștere a greșelilor și a păcatelor proprii pentru că BUN ESTE DOMNUL.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 09.06.2011 at 10:30:55. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea - necesitate sau dorinta? | alecsandra_ldc | Intrebari utilizatori | 28 | 19.02.2013 22:36:53 |
Spaga romaneasca - o necesitate? | Florin-Ionut | Generalitati | 62 | 24.09.2011 11:49:18 |
greseala sau necesitate? | newlifeinyou | Generalitati | 11 | 08.08.2011 05:15:16 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
|